Архив новини Община Несебър

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ С КМЕТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ

Днес се проведе традиционната среща между кмета на община Несебър г-н Николай Димитров и журналисти. Бяха обсъдени въпроси, свързани с инфраструктурата на Слънчев бряг – зона изток, бъдещите проекти на територията на община Несебър, видео наблюдението в общината и текущия ремонт на пътната отсечка между с.Равда и гр.Несебър. Бяха обсъдени и проектите които е спечелила Община Несебър, единия от които по програмата „Красива България” и другия за отпуснатата финансова помощ за проектиране на нова пречиствателна станция.

На въпроса свързан с инфраструктурата на Сл.бряг – зона изток, г-н Димитров отново изказа становището, което единодушно беше прието от избраната работна група, в която участват кмета г-н Димитров, председателя на Общински съвет – г-н Благой Филипов, общински съветници и членове от Съюза на собствениците. На въпрос относно кой ще подържа тази инфраструктура кметът отговори, че това ще бъде поето от община Несебър. На среща с началника на полицията Стойко Манев, е уточнено че полицаите, които охраняват зона изток, ще преминат на издръжката на община Несебър. Също така общината ще поеме почистването и осветлението на улиците. „Ако на времето някой е допуснал някаква грешка и е актувал инфраструктурата в активите на Слънчев бряг, мисля че сега е моментът тази грешка да бъде поправена и държавата да намери начин безвъзмездно да предостави улиците на Сл.бряг – изток, на община Несебър, без да се налага да се източва бюджета за години напред” – заяви г-н Димитров и още веднъж допълни, че това е единодушното решение на цялата работна група.

Николай Димитров каза още, че в момента приоритет на община Несебър е завършването и оборудването на детските градини, които да са готови до началото на летния сезона. Също така в тазгодишния бюджет общината е наблегнала на инфраструктурата. Проектира се изграждането на канал за дъждовна вода на пътя между гр. Несебър и с. Равда, както и обновяване на канализацията в с. Оризаре. Заложено е в началото на летния сезон на провлака между старата и новата част на Несебър да бъде поставено електронно табло, което ще улеснява шофьорите. На него ще се изписва колко свободни места за паркиране има в града и точно в кой паркинг се намират те. Община Несебър планува да обнови изцяло паркинга на северното пристанище в Стария град. То ще бъде асфалтирано и от страни ще бъдат поставени павилион за промишлени стоки, част от които ще бъдат преместени там от главната улица на града. Относно, кога ще бъде пусната отсечката между Несебър и Равда, която в момента е в ремонт, г-н Димитров отговори, че се надява това да стане до началото на летния сезон.

На територията на община Несебър има частично видео наблюдение – заяви г-н Димитров. В момента общината кандидатства по проекти за цялостно изработване на видео наблюдение, което да бъде финансирано по оперативните програми – допълни още кметът.

Съвсем на скоро, община Несебър спечели проект за финансирането на нова пречиствателно станция, който е много важен и от голямо значение за региона и за чистотата на морето. В началото на седмицата, беше спечелен друг проект по „Красива България”. Кметът поясни, че в проекта става въпрос за няколко площадки между ул.„Дюни” и ул.„Струма” и две детски площадки. „Красива България” отпуска 50% по проекта, а останалите 50%, ги поема община Несебър.

Това бяха по-важните въпроси, на които даде отговор кметът на Община Несебър – г-н Николай Димитров. В края на пресконференцията, той благодари на всички присъстващи и даде няколко кратки интервюта.
Публикувана на 26 Feb 2009 от Пресцентър община Несебър
Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017