Архив новини Община Несебър


Несебър „изнесе” традиционния празник на хляба в Оризаре
Общината обогатява туристическия си продукт с празници по селата

Множество красиви погачи, различни хлебни изделия и собственоръчно направени домашни пити от цялата община Несебър бяха подредени на едно място - пред кметството в с. Оризаре вчера вечерта. Поводът бе отбелязване на традиционния празник на хляба, който тази година общинска администрация реши да организира извън пределите на града. Изборът на Оризаре за домакин на проявата бе, че китното и живописно селище е известно с плодородието, чернозема и трудолюбието на хората си.
Публикувано на 08 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Латино ритми в първото училище за танци

За първи път вчера в късния следобед крайбрежният булевард на Несебър се огласи от горещи латино ритмите, на които атрактивни танцьори от Танцова академия Бургас показваха стъпки от меренге, салса, бачата. Проявата бе организирана от община Несебър и представлява най-новия й културен продукт, наречен „Училище за танци”. В школата под открито небе всеки желаещ можеше да разучи латиностъпките, без ограничение във възрастта. Танците, характерни за южните и с гореща кръв народи, изпълниха пространството пред и на сцената на крайбрежния булевард с грациозни, предизвикателни и красиви движения.
Публикувано на 07 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Оризаре –домакин на утрешния празник на хляба

В Несебър от години по-възрастните жени, пазителки на дома и традициите организират Празник на хляба. До сега той се провеждаше в града и чрез възстановка на стари ритуали и обреди се отбелязваше жътвата, един от най-важните за българина период от трудовия календар.От тази година Община Несебър изнася този празник в с. Оризаре, известно с плодородието и чернозема, което прави неговите жители едни от най-богатите хора в региона, когато земята и нейните плодове са били основен поминък на българина.
Публикувано на 06 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Крайбрежният булевард се превръща в лятно училище за танци
За първи път днес крайбрежният булевард на Несебър от място за разходки ще се превърне в гореща сцена на латино ритмите, благодарение на най-новия културен продукт на общината, наречен „Училище за танци”.
Приятната лятна инициатива е под шапката на оригиналния общински проект за развитие на културния туризъм „Празнувай с нас!”, като идеята на училището за танци е хората в публиката не само да бъдат пасивна страна в събитието, а да имат възможност да се изявят и самите те да се включат в римите. Така, че всеки желаещ да може да научи стъпките на популярни латино танци под вещите напътствия на специалистите от Танцова академия – Бургас.
Публикувано на 06 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Градоначалникът на Несебър бе преизбран за зам.-председател на АБЧО
Черноморските кметове искат специална оперативна програма

Общините – членки на Асоциацията на черноморските общини (АБЧО), се обединиха около идеята и ще настояват да бъде създадена нова оперативна програма, насочена основно към развитието на Черноморския регион, който е стратегически за икономиката на страната. Предложението бе на кмета на Бургас Димитър Николов. Ако това не е възможно, местните власти на градовете на брега на морето ще поискат в ОП "Регионално развитие" да се създаде целева подпрограма за развитие на Черноморското крайбрежие.
Публикувано на 06 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Турнир по подводен риболов бе една от атракциите на Несебър през уикенда

Несебър за втора поредна година бе домакин на състезанието по подводен риболов за Купа „Месембрия”, трети кръг от националния шампионат Купа „България”. В древния град близо 80 участници се бореха за първото място през уикенда, но най-добър сред добрите бе Пламен Арабаджиев от клуб „Нафтекс” -Бургас. След близо 5 часа под водата, уловената от него риба се оказа най-много и той спечели състезанието. Янаки Стоянов, зам.кмет по „Общински ред, спорт и младежки дейности” връчи от името на община Несебър приза на победителя.
Публикувано на 05 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

„Синьо лято” на спортната площадка
Футбол, бягане, волейбол, баскетбол, скачане на въже, народна топка, състезание с колела са част от желанията на децата на Несебър за спортни игри по време на лятната ваканция. Това е заключението, след като голяма част от участниците попълниха специална анкета с въпроси в съботния ден. Тогава на спортната площадка на крайбрежния булевард всеки малчуган, който искаше, можеше да се включи в игра на федербал, организирана в рамките на общинската инициатива „Синьо лято”. Следващата проява по същата програма ще е на 16 юли –петък, когато отново приятни изненади и много положителни емоции ще очакват деца и родители, живеещи или дошли на лятна почивка в Несебър.
Публикувано на 05 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Безплатни ехографски прегледи за жителите на Несебър
Модерна апаратура за ултразвукова диагностика бе представена в медицински център в Сл. бряг

От утре, 5 юли, жителите на община Несебър ще имат възможността да си запишат час за безплатен ехографски преглед в Медицински център „Д-р Димитър Пеев" в Слънчев бряг. Здравната инициатива ще продължи до края на месеца, а единственото, което е необходимо да си носи пациентът е лична карта. Това каза в края на работната седмица д-р Илиев, управител на лечебното заведение, по време на официалното представяне на закупения преди дни ехограф.
Публикувано на 04 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Медийна групировка превръща журналистиката в клевета

Изкореняването на корупцията и мутризацията в Несебър дразни засегнатите

Известна новопоявила се „медийна групировка” завладяла устремно редица национални и местни издания, превърна журналистиката в клеветническа пропаганда. Една от мишените е кметът на Несебър Николай Димитров. Практиката срещу Димитров да се тиражират неверни и лъжливи статии във в. „Телеграф” девалвира смисъла на журналистическата професия до долнопробна „жълто-черна” манипулация на общественото мнение.
Публикувано на 02 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

ИГРИ НА ОТКРИТО ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ
Приятни изненади и много положителни емоции очакват утре – 3 юли, деца и родители, живеещи или дошли на лятна почивка в Несебър. В съботния ден, 3-ти юли, от 19 часа на Северния крайбрежен булевард ще се проведат атрактивни спортни игри, които са част от инициативата на общината „Синьо лято”.
Община Несебър кани всички децата, съмишленици на идеята да прекарват времето си през ваканцията на открито, да се присъединят към игрите и очаква подкрепа и съдействие от страна на родителите им.
Повече информация относно предстоящото събитие, част от инициативата „Синьо лято”, заинтересуваните лица могат да получат на телефон: 0887 452 348
Публикувано на 02 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017