Архив новини Община Несебър


Петя Славова иска 20 дка в Стария град и милиони пропуснати ползи
Сделката за „Делфинариума” в Несебър – на прокурор

Кметът свиква извънредна сесия на Общинския съвет заради казуса
Извънредна сесия на Общинския съвет в Несебър поиска кметът на града Николай Димитров. Поводът за прекъсването на отпуската на градоначалника е писмо, получено преди няколко дни в общината от управителката на „Феста Холдинг” АД, Петя Славова. В него тя категорично заявява, че се отказва от досегашните преговори за извънсъдебно споразумение с общината за терена от 20 дка в Стария град, който закупи от предишния кмет Николай Трифонов, за да строи делфинариум.
Публикувано на 20 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Китайският посланик на визита в Несебър
Китайският посланик на културна визита в Несебър
Посланикът на Китайската народна република у нас Джан Вансюе бе на посещение в Бургаска област вчера, като не пропусна да включи в своята обиколка и културна разходка из забележителностите и ценностите на града на ЮНЕСКО. Лично кметът на Несебър Николай Димитров посреща пред портите на древния град високия гост, който бе придружаван от своята съпруга, първия си секретар, депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев, зам. –областния управител на Бургаска област Златко Димитров и председателя на парламентарната Комисия за приятелство с Китай Иван Алексиев.
Публикувано на 20 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Забавни игри + много настроение = „Синьо лято”

С много ентусиазъм и голяма доза добро настроение премина втората юлска вечер от инициативата за игри и спорт на открито през ваканцията „Синьо лято” на северния крайбрежен булевард в петък. Съмишлениците на идеята за разнообразяване на лятната ваканция с игри и спорт на открито, които поставиха началото през първите дни на месец юли, се събраха отново, привличайки и свои приятели, за да продължат и разширят започнатото. Волейбол, баскетбол, футбол, федербал, дърпане и скачане на въже бяха игрите, които зарадваха и заредиха с настроение събралите се на спортната площадка деца и родители.
Публикувано на 17 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Световният пробег на хармонията преминава през Несебър на Илинден
Международна инициатива Световен пробег на хармонията ще пристигне в Несебър на 20 юли - Илинден. Мащабната проява, която е на българска земя до 21 юли, преминава през 20 наши града, после продължава в Румъния. На Илинден в 13 часа „факелът на хармонията" ще бъде приет тържествено от Николай Димитров, кмет на община Несебър, пред крепостните стени на града на ЮНЕСКО. Там градоначалникът ще отправи официално приветствие към международния отбор.
Публикувано на 16 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Състезание с чували и дърпане на въже организират за децата от община Несебър
Инициативата „СИНЬО ЛЯТО” предлага спорт и игри на открито

Игрите на открито за деца и родители по линия на ваканционната програма на община Несебър „Синьо лято” продължават със утрешната проява от 19 часа на спортната площадка на северния крайбрежен булевард. Целта на общинската инициатива е да се разнообрази почивката на учениците през лятната ваканция, като се наблегне на игрите и спортните прояви на открито. При стартирането на първата за юли проява на програмата, освен разнообразни игри, на участниците беше предложено да споделят своето мнение и да дадат идеи за развиване на „Синьо лято”.
Публикувано на 15 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Ценни експонати от древна Месамбрия красят изложба в Созопол
Музей „Старинен Несебър” ще представи свои ценни експонати в археологическа изложба в Созопол, наред с музеите във Варна и Бургас. За несебърските паметници на културата е отредена специална витрина, в която ще бъдат подредени експонати от различни епохи. Изложбата е един от акцентите в празника на Созопол, който традиционно се отбелязва на 17 юли - Света Марина, и ще бъде открита в Археологическия музей на древния град. Тя е под надслов „Аполония и Черноморските цивилизации” и е посветена на 2620 години от основаването на града.
Публикувано на 15 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Районен център 112 и община Несебър координират действия на работна среща
Въпроси, свързани със съвместната дейност на Районен център 112 – Бургас и община Несебър, бяха обсъдени подробно днес на работна среща. Сред акцентите в събитието бяха и предимствата на Единния европейски номер, функционалността и обхвата на Националната система за спешни повиквания, за които инж. Наталия Миткова, началник на Районния център, представи подробна презентация. На срещата присъстваха Стойко Стоянов, секретар на община Несебър, Янаки Стоянов, зам.- кмет "Общински ред, спорт и младежки дейности", Красимира Тодорова, зам. - кмет "Здравеопазване и социални дейности и др.
Публикувано на 12 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

1600 участници показват талант и умения на фестивал в Несебър
Над 1600 изпълнители от България, Русия, Полша, Словения, Израел, Беларус и Турция вече показват своя талант и умения на Европейски шампионат по фолклор “EURO FOLK” 2010, който се провежда в Несебър. Днес изявите от фестивалната програма ще бъдат на амфитеатъра от 18 часа и ще радват жителите и гостите на града на ЮНЕСКО, които решат да бъдат част от фолклорните емоции. Сред публиката във вчерашната проява по линия на шампионата по фолклор, която бе на сцената на живописния крайбрежен булевард на града, бе и израелският посланик у нас Н.Пр. Ноах Гал Гендлер.
Публикувано на 12 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Стартира юбилейното издание на Международния фолклорен детски лагер-фестивал “РАВДА”2010

Под надслов “В новия век с танци, песни и обич” в края на работната седмица в Равда стартира за десети път Международния фолклорен детски лагер-фестивал. Основната цел на форума е да се развива и популяризира творчеството на български и чужди творци в областта на фолклора. Талантът и възможностите на участниците всеки можеше да види вчера на сцената на амфитеатъра в Несебър.Гостите и жителите на града, които не пропуснаха възможността да се потопят в необятния свят на фолклорното изкуство, потропваха в крак с изпълненията на децата от България.
Публикувано на 12 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

7 държави се събират в Несебър за Европейски шампионат по фолклор

Несебър за втора поредна година ще е домакин на Европейски шампионат по фолклор “EURO FOLK” 2010. Събитието, което е залегнало в културната програма за юли на община Несебър, стартира утре. На сцените на северния крайбрежен булевард и на амфитеатъра ще се изявяват състави от България, Русия, Полша, Словения, Израел, Беларус и Турция. Международното културно събитие ще радва жителите и гостите на Несебър до 18 юли. Фестивалната програма включва конкурси в следните категории: фолклорни песни, фолклорни танци, фолклорни ансамбли, духови и фолклорни оркестри, стари градски и популярни песни.
Публикувано на 09 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017