Архив новини Община Несебър

ДЕЛА отново лъже! Проверката на ВКП не е по техен сигнал
Разпоредената проверка за обследване на продажбата на земята в Стария Несебър на „Феста Холдинг” АД НЕ Е ПО СИГНАЛ НА ПП „ДЕЛА”, КАКТО СЕ ТВЪРДИ ОФИЦИАЛНО ОТ ТЯХ.
ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО Е ПО ПРЕПИСКА, ЗАВЕДЕНА МНОГО ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА ВЪПРОСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, ОЩЕ ПРЕЗ 2007 г.
ТО Е ПРИКЛЮЧИЛО С ОТКАЗ ОТ БУРГАСКА АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА 2г. ПО-КЪСНО. ПРОВЕРКАТА Е РАЗПОРЕДЕНА ПРЕДИ ДНИ, С РЕШЕНИЕ НА ВКП, С КОЕТО СЕ ОТМЕНЯ ЦИТИРАНИЯ ОТКАЗ
Публикувано на 26 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Извънредната сесия продължи само няколко минути
ВКП подхвана сделката с Делфинариума в Несебър

Кметът няма да финализира продажбата на 20 дка на полуострова
ВКП е образувала досъдебно производство за разследване на това как е била сключена сделката по продажбата на 20 дка общинска земя в Стария Несебър в полза на „Феста Холдинг” АД. Това заяви днес на извънредната сесия на Общинския съвет кметът на града Николай Димитров. Преди няколко дни той прекъсна редовната си годишна отпуска, за да свика извънредната сесия на съветниците по казуса и призова сделката да бъде разследвана от ВКП със задна дата.
Публикувано на 26 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Главните виновници за проблема с „Делфинариума” са от партия „ДЕЛА”
ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА И ЗА СЪВЕТНИЦИ ОТ НЕСЕБЪР

Главният виновник за опитите да бъде поставена Община Несебър „на колене” и да бъде принудена да финализира сделката за терена от 20 дка в Стария град на „Феста Холдинг” АД, като заедно с това изплати и обезщетения за пропуснати ползи и щети е именно бизнес партията ДЕЛА на олигарха Чавдар Александров. Недопустим политически и чисто човешки цинизъм е разпространената информация на корпоративната група, в която отново се отправят напълно безпочвени и клеветнически твърдения срещу кмета на Община Несебър и останалите общински съветници.
Публикувано на 21 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Баня посрещна празника си с обновен пенсионерски клуб
Обновен и ремонтиран, пенсионерският клуб в с. Баня бе официално открит на Илинден, когато жителите там отбелязват празника на селото. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан от Обзор. След това кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави всички с Илинден и празника на селото. В словото си градоначалникът подчерта, че „община Несебър е една от малкото в страната със социално ориентирана политика” и изброи някои от направените стъпки в това отношение като: стартиралата преди по-малко от месец в Обзор Детска млечна кухня...
Публикувано на 21 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър посрещна „факела на хармонията”
Точно в 13 часа днес Световният пробег на хармонията премина през Несебър. Международната щафета прикова вниманието на множество туристи, които изгледаха с интерес тържественото приемане на „факелът на хармонията" от кмета на Несебър Николай Димитров пред крепостните стени на стария град. Там градоначалникът отправи официално приветствие към международния отбор, като в словото си, той подчерта, че подкрепя световната инициатива и нейната благородна идея. Международният отбор изпя в знак на благодарност химна на Световния пробег.
Публикувано на 20 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Петя Славова иска 20 дка в Стария град и милиони пропуснати ползи
Сделката за „Делфинариума” в Несебър – на прокурор

Кметът свиква извънредна сесия на Общинския съвет заради казуса
Извънредна сесия на Общинския съвет в Несебър поиска кметът на града Николай Димитров. Поводът за прекъсването на отпуската на градоначалника е писмо, получено преди няколко дни в общината от управителката на „Феста Холдинг” АД, Петя Славова. В него тя категорично заявява, че се отказва от досегашните преговори за извънсъдебно споразумение с общината за терена от 20 дка в Стария град, който закупи от предишния кмет Николай Трифонов, за да строи делфинариум.
Публикувано на 20 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
Китайският посланик на визита в Несебър
Китайският посланик на културна визита в Несебър
Посланикът на Китайската народна република у нас Джан Вансюе бе на посещение в Бургаска област вчера, като не пропусна да включи в своята обиколка и културна разходка из забележителностите и ценностите на града на ЮНЕСКО. Лично кметът на Несебър Николай Димитров посреща пред портите на древния град високия гост, който бе придружаван от своята съпруга, първия си секретар, депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев, зам. –областния управител на Бургаска област Златко Димитров и председателя на парламентарната Комисия за приятелство с Китай Иван Алексиев.
Публикувано на 20 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Забавни игри + много настроение = „Синьо лято”

С много ентусиазъм и голяма доза добро настроение премина втората юлска вечер от инициативата за игри и спорт на открито през ваканцията „Синьо лято” на северния крайбрежен булевард в петък. Съмишлениците на идеята за разнообразяване на лятната ваканция с игри и спорт на открито, които поставиха началото през първите дни на месец юли, се събраха отново, привличайки и свои приятели, за да продължат и разширят започнатото. Волейбол, баскетбол, футбол, федербал, дърпане и скачане на въже бяха игрите, които зарадваха и заредиха с настроение събралите се на спортната площадка деца и родители.
Публикувано на 17 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Световният пробег на хармонията преминава през Несебър на Илинден
Международна инициатива Световен пробег на хармонията ще пристигне в Несебър на 20 юли - Илинден. Мащабната проява, която е на българска земя до 21 юли, преминава през 20 наши града, после продължава в Румъния. На Илинден в 13 часа „факелът на хармонията" ще бъде приет тържествено от Николай Димитров, кмет на община Несебър, пред крепостните стени на града на ЮНЕСКО. Там градоначалникът ще отправи официално приветствие към международния отбор.
Публикувано на 16 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Състезание с чували и дърпане на въже организират за децата от община Несебър
Инициативата „СИНЬО ЛЯТО” предлага спорт и игри на открито

Игрите на открито за деца и родители по линия на ваканционната програма на община Несебър „Синьо лято” продължават със утрешната проява от 19 часа на спортната площадка на северния крайбрежен булевард. Целта на общинската инициатива е да се разнообрази почивката на учениците през лятната ваканция, като се наблегне на игрите и спортните прояви на открито. При стартирането на първата за юли проява на програмата, освен разнообразни игри, на участниците беше предложено да споделят своето мнение и да дадат идеи за развиване на „Синьо лято”.
Публикувано на 15 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017