Архив новини Община Несебър


Морски празник в детска градина „Калина Малина”
Много традиционни празници и значими световни дни, като Деня на земята например, отбелязват възпитаниците на ОДЗ „Калина Малина” през годината. С изграждането на новия музикален салон обаче бе дадена възможност за нови допълнителни дейности и изяви на децата. Водени от мисълта, че не може да живеем в морски град, без да няма през годината празник, посветен на синята шир, професионалистите, работещи в детското заведение, организираха първия по рода си празник, посветен именно на морето и неговите обитатели.
Публикувано на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

156 новородени в Несебър в първата половина на юли
Общината подпомага финансово семейства с репродуктивни проблеми


Добрата социална политика, водена от община Несебър през последните години, е една от предпоставките за положителния прираст на населението. До средата на месец юли тази година бебетата, жители на Несебър, са 156, а изплатените помощи са 312 хил.лв. Сред новородените този месец е и сестричката на Веселина -Бебе 2009, Зорница, която проплака на 4 юли. За първите шест месеца от тази година новородените са 125, а до края на месец юни са изплатени помощи за 250 хил. лева.
Публикувано на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър остава под патримониума на ЮНЕСКО
Опитите за изваждането на града от списъка на световното наследство се провалиха

Един от най-старите градове в света – Несебър, остава под патримониума на световната организация за култура, образование и наука – UNESCO към ООН. Точката за обсъждане промяна на статута на Стария Несебър, заложена в дневния ред на сесията на съвета в Бразилия, е отпаднала. Новината е от Централата на Световната организация и бе официално оповестена от кмета на града Николай Димитров, на последната извънредна сесия на Общинския съвет.
Публикувано на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Състезание с велосипеди на спортната площадка
След волейбола, баскетбола, футбола, федербала, дърпането и скачането на въже, в четвъртък община Несебър – организатор на инициативата „Синьо лято”, ще предложи на децата и техните родители възможността да играят и да се състезават с велосипеди и ролери. За най-активните участници във ваканционната програма са предвидени приятни изненади. Третият етап на проявата ще се състои по същото време и на същото място, където вече два пъти се събираха съмишлениците на идеята за разнообразяване на лятната ваканция с игри и спорт на открито – 19 часа на спортната площадка на северния крайбрежен булевард. Очакваме всички желаещи да се включат и да станат част от програмата „Синьо лято” в Несебър, в четвъртък, 29-ти юли на указаното място!
Публикувано на 27 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Детска млечна кухня и нова площадка за празника на Равда
Равда отбелязва своя празник по традиция в деня на Света Параскева – 26 юли по името на църквата в селото. Още от сутринта божествена литургия, отслужена лично от Сливенския митрополит Иоаникий, препълнени с миряни едноименния храм. Свещ за здраве дойдоха да запалят в църквата кметът на Несебър Николай Димитров, кметът на Равда Андон Бакалов, кметове от съставните селища, зам. – кметове на общината и общински служители.
В деня на Равда в сградата на кметството официално бе открита Детска млечна кухня.
Публикувано на 27 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър
ДЕЛА отново лъже! Проверката на ВКП не е по техен сигнал
Разпоредената проверка за обследване на продажбата на земята в Стария Несебър на „Феста Холдинг” АД НЕ Е ПО СИГНАЛ НА ПП „ДЕЛА”, КАКТО СЕ ТВЪРДИ ОФИЦИАЛНО ОТ ТЯХ.
ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО Е ПО ПРЕПИСКА, ЗАВЕДЕНА МНОГО ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА ВЪПРОСНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, ОЩЕ ПРЕЗ 2007 г.
ТО Е ПРИКЛЮЧИЛО С ОТКАЗ ОТ БУРГАСКА АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА 2г. ПО-КЪСНО. ПРОВЕРКАТА Е РАЗПОРЕДЕНА ПРЕДИ ДНИ, С РЕШЕНИЕ НА ВКП, С КОЕТО СЕ ОТМЕНЯ ЦИТИРАНИЯ ОТКАЗ
Публикувано на 26 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Извънредната сесия продължи само няколко минути
ВКП подхвана сделката с Делфинариума в Несебър

Кметът няма да финализира продажбата на 20 дка на полуострова
ВКП е образувала досъдебно производство за разследване на това как е била сключена сделката по продажбата на 20 дка общинска земя в Стария Несебър в полза на „Феста Холдинг” АД. Това заяви днес на извънредната сесия на Общинския съвет кметът на града Николай Димитров. Преди няколко дни той прекъсна редовната си годишна отпуска, за да свика извънредната сесия на съветниците по казуса и призова сделката да бъде разследвана от ВКП със задна дата.
Публикувано на 26 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Главните виновници за проблема с „Делфинариума” са от партия „ДЕЛА”
ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА И ЗА СЪВЕТНИЦИ ОТ НЕСЕБЪР

Главният виновник за опитите да бъде поставена Община Несебър „на колене” и да бъде принудена да финализира сделката за терена от 20 дка в Стария град на „Феста Холдинг” АД, като заедно с това изплати и обезщетения за пропуснати ползи и щети е именно бизнес партията ДЕЛА на олигарха Чавдар Александров. Недопустим политически и чисто човешки цинизъм е разпространената информация на корпоративната група, в която отново се отправят напълно безпочвени и клеветнически твърдения срещу кмета на Община Несебър и останалите общински съветници.
Публикувано на 21 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Баня посрещна празника си с обновен пенсионерски клуб
Обновен и ремонтиран, пенсионерският клуб в с. Баня бе официално открит на Илинден, когато жителите там отбелязват празника на селото. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан от Обзор. След това кметът на община Несебър Николай Димитров поздрави всички с Илинден и празника на селото. В словото си градоначалникът подчерта, че „община Несебър е една от малкото в страната със социално ориентирана политика” и изброи някои от направените стъпки в това отношение като: стартиралата преди по-малко от месец в Обзор Детска млечна кухня...
Публикувано на 21 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър посрещна „факела на хармонията”
Точно в 13 часа днес Световният пробег на хармонията премина през Несебър. Международната щафета прикова вниманието на множество туристи, които изгледаха с интерес тържественото приемане на „факелът на хармонията" от кмета на Несебър Николай Димитров пред крепостните стени на стария град. Там градоначалникът отправи официално приветствие към международния отбор, като в словото си, той подчерта, че подкрепя световната инициатива и нейната благородна идея. Международният отбор изпя в знак на благодарност химна на Световния пробег.
Публикувано на 20 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017