Архив новини Община Несебър


Романтични сватбени фотографии –увертюра към празника на Несебър
Остават 8 дни до празника на Несебър -15 август, когато градът на ЮНЕСКО се превръща в една голяма културна сцена и към малкия полуостров се стичат множество жители и туристи. В перлата на морските ни курорти и тази година денят на Несебър ще бъде наситен с висок емоционален заряд.
Романтична увертюра към 15 август е изложбата от великолепните сватбени фотографии на известният фотограф Влади Балевски, която е подредена около църква "Св. Йоан Алитургетус" привечер.
Публикувано на 06 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Испански хор вдигна публиката в Несебър на крака с песни на български
Испанският хор „Орфео Вигата”, гостуващ за първи път на несебърска сцена, вдигна на крака жителите и гостите на града, които присъстваха на концерта им вчера, с песни на чист български език. Специален жест към публика бяха народната песен „Тудоро, Тудорке” и „Де е България” по текст на Иван Вазов. След възторжените възгласи и продължителните аплаузи, гостите избраха за финал на великолепния концерт „Многая лета”. В репертоара на хористите бяха включени песни от испанския Ренесанс, написани от известните автори - испанския композитор Жуан дел Ен Сина и каталунския музикант Матео Флетча, както и хармонизирани народни песни като „Котката и гърнето” от Атони Мирал Пеш, „Планината на Каниго” от Енрик Морера, „Бащата няма нос” от Балтасар Бибилони.
Публикувано на 04 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър почете 107 години от Илинденско-Преображенското въстание
Концерт на фолклорна формация „Македонка” към читалище „Яна Лъскова” събра жители и гости на Несебър на амфитеатъра вчера. Събитието бе посветено на 107 години от избухването на Илинденско-Преображенско въстание в Македония и Одринско и бе уважено от кмета на града Николай Димитров, секретаря на община Несебър – Стойко Стоянов, както и от заместник-кметовете Георги Манолов и Лазар Япаджиев.„Вероятно днес за младото поколение и подрастващите това е отдалечено време, минало, от което ни дели повече от век.
Публикувано на 03 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Игри на спортната площадка - всеки петък на август

За трети пореден път на спортната площадка на крайбрежния булевард деца и родители – живеещи или гостуващи в Несебър, участваха в игрите, организирани от община Несебър по линия на програмата „Синьо лято”, която стартира на първи юни. С много настроение малчуганите се включиха в игрите, а община Несебър ги изненада приятно с награди за активното им участие в инициативата.
Програмата е ориентирана към подрастващи на възраст от 6 до 12 години, които живеят или прекарват ваканцията си в Несебър.
Публикувано на 31 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Московски духов оркестър отново гостува в Несебър
За втори път гражданите и гостите на град Несебър ще имат удоволствието да чуят изпълненията на духовия оркестър на Московския музикален кадетски корпус на 1 август (неделя) на амфитеатъра от 19 часа. Миналата година децата свириха парадно на пешеходната алея, свързваща стария и новия град.
И това лято концертът в старинния град се организира с изключителното съдействие на община Несебър. Московския музикален кадетски корпус е уникално по рода си средно общообразователно училище в Москва, създадено през 2003г. с решение на правителството.
Публикувано на 30 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Морски празник в детска градина „Калина Малина”
Много традиционни празници и значими световни дни, като Деня на земята например, отбелязват възпитаниците на ОДЗ „Калина Малина” през годината. С изграждането на новия музикален салон обаче бе дадена възможност за нови допълнителни дейности и изяви на децата. Водени от мисълта, че не може да живеем в морски град, без да няма през годината празник, посветен на синята шир, професионалистите, работещи в детското заведение, организираха първия по рода си празник, посветен именно на морето и неговите обитатели.
Публикувано на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

156 новородени в Несебър в първата половина на юли
Общината подпомага финансово семейства с репродуктивни проблеми


Добрата социална политика, водена от община Несебър през последните години, е една от предпоставките за положителния прираст на населението. До средата на месец юли тази година бебетата, жители на Несебър, са 156, а изплатените помощи са 312 хил.лв. Сред новородените този месец е и сестричката на Веселина -Бебе 2009, Зорница, която проплака на 4 юли. За първите шест месеца от тази година новородените са 125, а до края на месец юни са изплатени помощи за 250 хил. лева.
Публикувано на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър остава под патримониума на ЮНЕСКО
Опитите за изваждането на града от списъка на световното наследство се провалиха

Един от най-старите градове в света – Несебър, остава под патримониума на световната организация за култура, образование и наука – UNESCO към ООН. Точката за обсъждане промяна на статута на Стария Несебър, заложена в дневния ред на сесията на съвета в Бразилия, е отпаднала. Новината е от Централата на Световната организация и бе официално оповестена от кмета на града Николай Димитров, на последната извънредна сесия на Общинския съвет.
Публикувано на 28 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Състезание с велосипеди на спортната площадка
След волейбола, баскетбола, футбола, федербала, дърпането и скачането на въже, в четвъртък община Несебър – организатор на инициативата „Синьо лято”, ще предложи на децата и техните родители възможността да играят и да се състезават с велосипеди и ролери. За най-активните участници във ваканционната програма са предвидени приятни изненади. Третият етап на проявата ще се състои по същото време и на същото място, където вече два пъти се събираха съмишлениците на идеята за разнообразяване на лятната ваканция с игри и спорт на открито – 19 часа на спортната площадка на северния крайбрежен булевард. Очакваме всички желаещи да се включат и да станат част от програмата „Синьо лято” в Несебър, в четвъртък, 29-ти юли на указаното място!
Публикувано на 27 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Детска млечна кухня и нова площадка за празника на Равда
Равда отбелязва своя празник по традиция в деня на Света Параскева – 26 юли по името на църквата в селото. Още от сутринта божествена литургия, отслужена лично от Сливенския митрополит Иоаникий, препълнени с миряни едноименния храм. Свещ за здраве дойдоха да запалят в църквата кметът на Несебър Николай Димитров, кметът на Равда Андон Бакалов, кметове от съставните селища, зам. – кметове на общината и общински служители.
В деня на Равда в сградата на кметството официално бе открита Детска млечна кухня.
Публикувано на 27 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017