Архив новини Община Несебър


На кръгла маса днес в Несебър, беше разгледан въпроса за осветлението и инфраструктурата на Сл. бряг
На срещата присъстваха кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на ОбС Несебър Благой Филипов, представители на Съюза на собствениците – Сл. бряг, председателя на дружеството на „Слънчев бряг” АД - Малина Стратиева, началника на РПУ Несебър - Стайко Манев, представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Министерство на икономиката и енергетиката и на Областна управа.
Публикувано на 13 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Днес се проведе станалата вече традиционна работна среща между община Несебър,
представители на туристическия бранш, полицията, представители на дипломатическия корпус на основно представените туристически общности на територията на община Несебър, по въпроси за организацията на Туристически сезон 2009 г.
Разглеждаха се теми, свързани с инфраструктурата, транспорта, обществения ред, здравеопазването, културните продукти и новите правила за търговия на открито.
Публикувано на 12 May 2009 от Пресцентър община Несебър
НЕСЕБЪР ОТКРИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН С ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА
НЕСЕБЪР ОТКРИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН С ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА
ДВА ДРЕВНИ ХРАМА В СТАРИЯ ГРАД ВЪЗКРЪСНАХА ЗА НОВ ЖИВОТ
Официалното откриване на летния туристически сезон в Несебър протече като истински, незабравим празник на българската духовност. За първи път след векове едни от най-древните църкви на Европа възкръснаха за нов живот като действащи храмове. Тържествата, с които стартира лято 2009 в един от най-популярните български туристически градове започнаха с уникална „инагурация” / цялостно реставриране и повторно освещаване/ на емблематичната църква „Свети Стефан”, която е от началото на 11-ти век.
Публикувано на 12 May 2009 от Пресцентър община Несебър
ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Днес ученици от Ученическото самоуправление на СОУ „Любен Каравелов”, посетиха община Несебър. Г-жа Ели Кирилова ги запозна с управлението на общинска администрация, като им показа работата в различните отдели.Учениците бяха запознати и с работата и правилника на Общински съвет Несебър и имаха възможност да видят как общинските съветници гласуват и как се взимат решенията касаещи община Несебър.
Публикувано на 08 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Детска градина на бъдещето бе открита в Несебър :: Общината дава щедра финансова помощ за новородени деца

Детска градина „Яна Лъскова” в Несебър възкръсна за нов живот след тотална и сложна реконструкция. Обновеното и разширено детско заведение от днес разполага с красив двор с игрови съоръжения и катерушки. Най-голямата атракция са двата прекрасни открити детски плувни басейна. За родителите е изграден широк и удобен паркинг към сградата, на който ще могат спокойно да оставят колите си, когато водят, или взимат малчуганите.
Публикувано на 06 May 2009 от Пресцентър община Несебър
ЗЛАТНИ НАКИТИ ОТ III ВЕК ПР. ХР
СПАСЕНО БЕЗЦЕННО СЪКРОВИЩЕ ОТ ЗЛАТНИ НАКИТИ ОТ III ВЕК ПР. ХР.

В резултат на съвместната дейност на Районна прокуратура – Несебър и сектор “Борба с организираната престъпност” към Областна дирекция на МВР - Бургас и с помощта на граждани от Несебър, в края на месец март в Музей „Старинен Несебър” постъпи безценно съкровище от златни накити от средата на III век пр. Хр.
Публикувано на 30 Apr 2009 от Пресцентър община Несебър

Инфраструктурата на най-новия квартал в Несебър готова до месеци

Цялостната инфраструктура в най-новия жилищен квартал на Несебър „Черно Море” ще е готова до месеци. Това стана ясно от мащабната среща в Общината между Кмета Николай Димитров и началниците на местните подразделения на EVN, БТК, ВиК. На срещата присъстваха и представители на съответните кабелни оператори, за да могат да бъдат по-комплексно координирани общите действия на институциите.
Публикувано на 30 Apr 2009 от Пресцентър община Несебър

ВТОРО МЯСТО ЗА ДЕТСКА ФОКЛОРНА ГРУПА ОТ ОБЕДИДЕНА ШКОЛА ПО ИЗКУСТВАТА – ГР.НЕСЕБЪР
Само преди броени дни от международно турне се завърна детска фолклорна група от Обединена общинска школа по изкуствата – гр. Несебър, която взе участие в 13-я Световен фолклорен фестивал - Палма де Майорка 2009 година. Поканата за това участие е лично от председателя на фестивалния комитет при световна компания за международни конгреси (C.I.C.);
Публикувано на 27 Apr 2009 от Пресцентър община Несебър

РАЗКАЗВАТ ИСТОРИЯТА НА НЕСЕБЪР НА ПЕНСИОНЕРИ ДОШЛИ В ГРАДА ПО ПРОГРАМАТА „АКТИВНО СТАРЕЕНЕ”

Преди няколко месеца, правителството одобри комплексна социална рехабилитация за пенсионери над 65 години, получаващи помощи за отопление или от специализирани институции за възрастни хора. Това стана с приетата Национална програма „Осигуряване на възможности за активно стареене, пълноценно участие на пенсионерите в социалния живот и превенция на тяхното социално изключване”.
Публикувано на 24 Apr 2009 от Пресцентър община Несебър

В периода 23-26 април, в Несебър се провежда десетото издание на Национален Конгрес по стерилитет, контрацепция, хормонозаместителна терапия и гинекологична ендоскопия
Вчера на церемонията по откриването, от името на кмета на община Несебър г-н Николай Димитров, присъства зам. кмета по „Здравеопазване и социални дейности” – Красимира Тодорова. Тя отправи поздрав към всички събрали се, след което ги запозна със социалната и здравна политика на общината. Несебър е една от малкото общини, които дават по 2000 лв. за новородено дете – това беше едно от основните предимства в социалната политика, които изтъкна г-ца Тодорова.
Публикувано на 24 Apr 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017