Архив новини Община Несебър


150 ХИЛ. ЛВ. ЗА НОВОРОДЕНИ ОТПУСНА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Със 75 бебета се е увеличило населението на община Несебър от началото на 2009 година до средата на месец май. По традиция всяко семейство с новородено дете получава еднократна помощ от 2000 лв. Парите, стимул за раждаемостта в района и увеличаване прираста на населението, се изплащат от община Несебър, като отделените средства от началото на годината до момента са 150 хиляди лева.Условията за получаване на четирицифрената сума, според промените в Правилника за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ са: новороденото /осиновеното/ дете да е с постоянен адрес на територията на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината не по-малко от пет години от датата на подаване на документите.
Публикувано на 18 May 2009 от Пресцентър община Несебър

РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ ОБЩИНА НЕСЕБЪР И ИРЛАНДСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

Работна среща по въпроси, свързани с културата, инфраструктурата и възможностите за инвестиции в района се състоя в кабинета на кмета на община Несебър в събота. По темите близо два часа разговаряха градоначалникът Николай Димитров, зам.-кметът по „Култура, образование и международно сътрудничество” Ели Кирилова, делегация от Ирландското посолство и представители на Българо-ирландския клуб.
Публикувано на 18 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Детски спортен празник на стадиона

Със спортни състезания, организирани от община Несебър, на градския стадион на града, беше отбелязан официалния празник на спорта вчера. Над 300 деца от 2 до 8 клас от училищата в Оризаре, Тънково, Гюльовца, Обзор, Св. Влас, Кошарица и Несебър взеха участие в игрите.
Публикувано на 18 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Празник в музея „Старинен Несебър” в аванс

С три изложби в петък следобед в музей „Старинен Несебър” отбелязаха в аванс своя професионален празник, който всъщност се чества на 18 май. Директорката на музея Петя Кияшкина благодари на всички, уважили събитието и обясни, че отбелязват празника по-рано, защото в понеделник служителите на музея ще участват в 48-ата Национална археологическа конференция.
Публикувано на 17 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Срещата по предложение на кмета, състояла се в неговия кабинет, на която трябваше да се вземе конкретно решение за осветлението в Сл. бряг – зона Изток, продължи близо час

На нея присъстваха кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на ОбС Несебър Благой Филипов, представители от Съюза на собствениците, председателя на „Слънчев бряг” АД Малина Стратиева, представителя от Министерството на икономиката и енергетиката г-н Илиев, юристи от общината, зам-кмета по „Правно обслужване и общинска собственост” Виктор Борисов.
Публикувано на 13 May 2009 от Пресцентър община Несебър

На кръгла маса днес в Несебър, беше разгледан въпроса за осветлението и инфраструктурата на Сл. бряг
На срещата присъстваха кмета на община Несебър Николай Димитров, председателя на ОбС Несебър Благой Филипов, представители на Съюза на собствениците – Сл. бряг, председателя на дружеството на „Слънчев бряг” АД - Малина Стратиева, началника на РПУ Несебър - Стайко Манев, представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Министерство на икономиката и енергетиката и на Областна управа.
Публикувано на 13 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Днес се проведе станалата вече традиционна работна среща между община Несебър,
представители на туристическия бранш, полицията, представители на дипломатическия корпус на основно представените туристически общности на територията на община Несебър, по въпроси за организацията на Туристически сезон 2009 г.
Разглеждаха се теми, свързани с инфраструктурата, транспорта, обществения ред, здравеопазването, културните продукти и новите правила за търговия на открито.
Публикувано на 12 May 2009 от Пресцентър община Несебър
НЕСЕБЪР ОТКРИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН С ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА
НЕСЕБЪР ОТКРИ ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН С ПРАЗНИК НА ДУХОВНОСТТА
ДВА ДРЕВНИ ХРАМА В СТАРИЯ ГРАД ВЪЗКРЪСНАХА ЗА НОВ ЖИВОТ
Официалното откриване на летния туристически сезон в Несебър протече като истински, незабравим празник на българската духовност. За първи път след векове едни от най-древните църкви на Европа възкръснаха за нов живот като действащи храмове. Тържествата, с които стартира лято 2009 в един от най-популярните български туристически градове започнаха с уникална „инагурация” / цялостно реставриране и повторно освещаване/ на емблематичната църква „Свети Стефан”, която е от началото на 11-ти век.
Публикувано на 12 May 2009 от Пресцентър община Несебър
ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

Днес ученици от Ученическото самоуправление на СОУ „Любен Каравелов”, посетиха община Несебър. Г-жа Ели Кирилова ги запозна с управлението на общинска администрация, като им показа работата в различните отдели.Учениците бяха запознати и с работата и правилника на Общински съвет Несебър и имаха възможност да видят как общинските съветници гласуват и как се взимат решенията касаещи община Несебър.
Публикувано на 08 May 2009 от Пресцентър община Несебър

Детска градина на бъдещето бе открита в Несебър :: Общината дава щедра финансова помощ за новородени деца

Детска градина „Яна Лъскова” в Несебър възкръсна за нов живот след тотална и сложна реконструкция. Обновеното и разширено детско заведение от днес разполага с красив двор с игрови съоръжения и катерушки. Най-голямата атракция са двата прекрасни открити детски плувни басейна. За родителите е изграден широк и удобен паркинг към сградата, на който ще могат спокойно да оставят колите си, когато водят, или взимат малчуганите.
Публикувано на 06 May 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017