Архив новини Община Несебър


СТАРИЯТ НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕН ОТ РАЗКОПКИ
Общината предлага да замени 23 дка на полуострова

Старият Несебър ще бъде спасен от разкопаване, ако се намери изход в града –паметник да не се строи делфинариум. Това е обсъждано на комисия в Общинския съвет на града. В момента собственик на 23 дка безценен терен на полуострова е фирма „Феста Холдинг” АД с управител г-жа Петя Славова. Теренът бе продаден от предишната общинска власт преди 5 г., след спорен търг, който изискваше от собствениците да построят атракционен комплекс с включен делфинариум, какъвто у нас има единствено във Варна. Проектът бе съгласуван специално в НИПК и получи одобрение за осъществяване.
Публикувано на 16 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Ледена пързалка през лятото отвори врати в Несебър
Ледена пързалка на северния път на Новия град, близо до провлака и стария Несебър беше открита вчера. Началото бе поставено с атрактивно шоу на 16 фигуристи от спортен клуб “Ice Blade” от София. Сред гостите на събитието бяха кметът Николай Димитров, зам. кметът по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова, председателят на ОбС Благой Филипов. От името на общината Красимира Тодорова поздрави собствениците за уникалната идея да има такава пързалка именно в Несебър и им пожела успешен сезон.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Грузия подарява икона на Несебър
Храмът „Св. Успение Богородично” в стария Несебър се оказа тесен за множеството миряни, дошли вчера да видят, докоснат и да се преклонят пред иконата на Св. Богородица – подарък от грузинската православна църква. Църковен хор, огласящ храма, допълнително подсилваше празничността на божествената литургия, продължила около 2 часа.Освещаването на иконата завърши с песнопения в чест на Богородица и „Многая лета”.
Иконата е копие на Иверската Богородица и е дар, който да закриля Несебър и неговите жители. Тя е направена от духовната академия на Грузия, със съдействието на грузинския патриарх Илия II.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР - ДОМАКИН НА 27-ТА СЕСИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИЙСКА АКАДЕМИЯ

Кметът на община Несебър, Николай Димитров приветства организаторите и участниците в 27-та сесия на Националната олимпийска академия, от името на цялата общинска администрация. „Спорта е нещото, което възпитава и дава дисциплина на всяка една личност” – каза г-н Димитров и пожела на всички ползотворна работа и хубави изживявания в Несебър.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ПРОДЪЛЖАВАТ ОБНОВЛЕНИЯТА И РЕКОНСТРУКЦИИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
С голямо тържество, с детски стихчета, песни и танци, днес бе открита напълно обновената и реконструирана детска градина в с. Кошарица. Преди официалното прерязване на лентата, отец Арсений освети детското заведение. Последваха официални изказвания от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на ОбС Несебър – Благой Филипов.
„Сега следва да довършим и външния облик на градината” – сподели г-н Димитров. Той допълни още, че община Несебър съвместно с Общински съвет Несебър, са решили проблема с детските заведения в общината за 15-20 години напред.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ЧЕРПИ ОПИТ В ОБЛАСТТА НА ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ ОТ РУСИЯ

Кметът на Несебър Николай Димитров и секретарят на общината Ели Кирилова посрещнаха гости от Воронеж (Русия) в кабинета на градоначалника вчера. Идеята за визитата е да създадат условия за сътрудничество между двете общини.
Гостите разказаха за опита си в областта на хранително-вкусовата промишленост, като поясниха, че те са водещи в производство на такива продукти в цяла Русия.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

26 юни Световният ден за борба с наркотиците

Вчера, 11 юни по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Несебър и отдел „Здравеопазване и социални дейности”, в читалище „Яна Лъскова”-гр.Несебър се проведе дискусия във връзка с 26 юни-Световният ден за борба с наркотиците.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Дни преди старта на десетото юбилейно издание на Международния фестивал “Слънце - Радост - Красота ” Несебър 2009 ви предлагаме интервю с директора на Общински детски комплекс –Несебър Мима Петрова, един от организаторите на общинската проява
-Г-жо Петрова, колко страни и колко деца ще вземат участие във фестивала?
- За участие в Х фестивал са заявили желание около 2000 деца от 11 страни - България, Беларус, Македония, Молдова, Русия, Румъния, Украйна, Словакия, Латвия, САЩ и Полша. Участниците са лауреати на местни, национални и международни конкурси и фестивали.
- Каква е възрастта на участниците ?
Публикувано на 11 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ ПЛОВДИВ ГОСТУВА С ИЗЛОЖБА В НЕСЕБЪР
Представители от Регионален етнографски музей Пловдив и музей „Старинен Несебър” откриха вчера в Несебър изложба Модерни времена „Европейска мода под тепетата”. Домакин на събитието, започнало в следобедните часове, беше Етнографският музея в стария град, а момичета, облечени в красиви рокли, характерни за модата от края на XIX и началото на XX век, приканваха с усмивка и с подноси с локум минувачи да разгледат експозицията.
Публикувано на 11 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР Е ДОМАКИН НА 4-ТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ - ИЗОБРЕТАТЕЛСТВО И ИНОВАТИВНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Днес в зала „Мелсас” гр. Несебър официално бе открита 4-та национална конференция “Изобретателство и иновативно предприемачество”, чийто домакин е община Несебър. Организатори на форума са: Съюза на изобретателите в България, Федерацията на научно-техническите съюзи в България и Териториалната организация на научно-техническите съюзи гр. Бургас със съдействието на Община Несебър...
Публикувано на 11 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017