Архив новини Община Несебър


ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ ОБЛИКА НА СТАРИЯ НЕСЕБЪР
За разрешаване на казуса с терен в стария Несебър, за който „Феста Холдинг” АД има сключен предварителен договор с община Несебър и по силата на който следва да бъде прехвърлена собствеността на този терен и необходимостта да се постигне споразумение с дружеството за отказване от претенциите по договора, общинският съвет взе решение. То е:Общински съвет Несебър възлага на кмета на общината Николай Димитров заедно с комисия от общински съветници да обсъди и да подготви проект за споразумение, по силата на който „Феста Холдинг” АД да даде съгласието си за разваляне на сключения от 2005г. предварителен договор. Проектът беше приет с 19 гласа, а в срок от един месец комисията трябва да вземе решение.
Публикувано на 18 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

МАЖОРЕТКИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И АКРОБАТИКИ ОТ ЦИРКА НА ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ
Мажоретки от детската градина в костюми като за големи и пъстри помпони, както и ефектни акробатики от цирковото изкуство бяха сред акцентите, които привлякоха вниманието на множество посетители на стария Несебър, въпреки жегите вчера. Програмата беше част от концерт на пл. „Месамбрия” и е в рамките на детския международен фестивал „Слънце- Радост – Красота”. Малко по-рано през деня минувачите можеха да се любуват на ритмите на ча-ча-ча, румба, рокендрол, както и на компилация от стандарни танци.
Публикувано на 18 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ В НЕСЕБЪР – „ТВЪРДО НЕ В СТАРИЯ ГРАД ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН ДЕЛФИНАРИУМ”

Кметът на община Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов свикаха днес обществения съвет, за да чуят мнението на гражданите на Несебър, относно построяването на делфинариум в Стария град. Кметът и председателят обясниха на присъстващите, че за тях най-важно е обществиното мнение и поради тази причина са направили днешната среща, преди предстоящата сесия утре, за да разберат и най-вече да вземат под внимание становището на местните хора.
Публикувано на 17 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ФЕСТИВАЛЪТ „СЛЪНЦЕ – РАДОСТ - КРАСОТА” – ЕДНО ПРИКАЗНО ИЗЖИВЯВАНЕ ЗА ДЕЦАТА -УЧАСТНИЦИ
„За нас фестивалът е една приказка, вълшебство, в което децата преживяват пълна гама от положителни емоции.Те идват тук запознават се със свои връстници, показват своите умения и талант в някое от изкуствата, показват труда си, който са полагали цяла година. Децата са изключително щастливи да участват в това голямо събитие. Благодаря ви!”. С тези думи ръководителка на московска формация, се обърна към кмета на Несебър Николай Димитров на провелата се вчера среща между него и ръководителите на съставите участващи във фестивала „Слънце – Радост – Красота.
Публикувано на 17 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ФЕСТИВАЛ ПРЕВРЪЩА НЕСЕБЪР В ДЕТСКА ДЪРЖАВА

С пъстро детско шествие по провлака на Несебър започна десетият юбилеен фестивал „Слънце - Радост - Красота ” вчера. Участниците, облечени във великолепни костюми, спряха точно пред портите на хилядолетния град, пред които чинно изчакаха вдигането на знамената на държавите - участнички в детския празник на фона на химна на съответната страна. По традиция на каменните стени и точно на входа на стария Несебър бяха застанали старобългарски стражи, които не пропускаха никой да премине през портите.
Публикувано на 16 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

СТАРИЯТ НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ЗАПАЗЕН ОТ РАЗКОПКИ
Общината предлага да замени 23 дка на полуострова

Старият Несебър ще бъде спасен от разкопаване, ако се намери изход в града –паметник да не се строи делфинариум. Това е обсъждано на комисия в Общинския съвет на града. В момента собственик на 23 дка безценен терен на полуострова е фирма „Феста Холдинг” АД с управител г-жа Петя Славова. Теренът бе продаден от предишната общинска власт преди 5 г., след спорен търг, който изискваше от собствениците да построят атракционен комплекс с включен делфинариум, какъвто у нас има единствено във Варна. Проектът бе съгласуван специално в НИПК и получи одобрение за осъществяване.
Публикувано на 16 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Ледена пързалка през лятото отвори врати в Несебър
Ледена пързалка на северния път на Новия град, близо до провлака и стария Несебър беше открита вчера. Началото бе поставено с атрактивно шоу на 16 фигуристи от спортен клуб “Ice Blade” от София. Сред гостите на събитието бяха кметът Николай Димитров, зам. кметът по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова, председателят на ОбС Благой Филипов. От името на общината Красимира Тодорова поздрави собствениците за уникалната идея да има такава пързалка именно в Несебър и им пожела успешен сезон.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

Грузия подарява икона на Несебър
Храмът „Св. Успение Богородично” в стария Несебър се оказа тесен за множеството миряни, дошли вчера да видят, докоснат и да се преклонят пред иконата на Св. Богородица – подарък от грузинската православна църква. Църковен хор, огласящ храма, допълнително подсилваше празничността на божествената литургия, продължила около 2 часа.Освещаването на иконата завърши с песнопения в чест на Богородица и „Многая лета”.
Иконата е копие на Иверската Богородица и е дар, който да закриля Несебър и неговите жители. Тя е направена от духовната академия на Грузия, със съдействието на грузинския патриарх Илия II.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР - ДОМАКИН НА 27-ТА СЕСИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИЙСКА АКАДЕМИЯ

Кметът на община Несебър, Николай Димитров приветства организаторите и участниците в 27-та сесия на Националната олимпийска академия, от името на цялата общинска администрация. „Спорта е нещото, което възпитава и дава дисциплина на всяка една личност” – каза г-н Димитров и пожела на всички ползотворна работа и хубави изживявания в Несебър.
Публикувано на 15 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ПРОДЪЛЖАВАТ ОБНОВЛЕНИЯТА И РЕКОНСТРУКЦИИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
С голямо тържество, с детски стихчета, песни и танци, днес бе открита напълно обновената и реконструирана детска градина в с. Кошарица. Преди официалното прерязване на лентата, отец Арсений освети детското заведение. Последваха официални изказвания от кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на ОбС Несебър – Благой Филипов.
„Сега следва да довършим и външния облик на градината” – сподели г-н Димитров. Той допълни още, че община Несебър съвместно с Общински съвет Несебър, са решили проблема с детските заведения в общината за 15-20 години напред.
Публикувано на 12 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017