Архив новини Община Несебър


В НЕСЕБЪР ПРИСТИГА ЧУДОТВОРНА ИКОНА ОТ УКРАЙНА
Чудотворна икона на „Св. Богородица”, наречена „Погледни на моето смирение”, идва в Несебър на 30 юни, вторник. На светинята, пристигаща от Украйна, ще може да се поклоним и докоснем в храм „Св. Успение Богородично”. ”Само в тези 24 часа на последния ден от юни тя ще бъде с нас и нашите съграждани ще имат възможност да я видят, но това е достатъчно време да се обърнем към нея с нашето смирение. Нейната мъдрост, любов, дълготърпение да закриля и запазва нашите домове, род и отечество. Тази икона никога не е посещавала нашата православна страна и ние за първи път с нашето смирение ще се докоснем до нейната майчина милост. Нека Божието благословение и милост Его да бъде над всички нас”, това разказа иконом Петър Косев.
Светинята, която ще стои едно денонощие в града, ще бъде придружена от осем монаха от Възнесенский манастир, Киев. Идването й е осъществено със съдействието на община Несебър, която има желае да стане център на религиозния и поклонническия туризъм.
Публикувано на 23 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ЩЕ БЪДЕ ВРЪЧЕНА СТИПЕНДИЯТА ОТ 12 000 ЛВ

Утре в 10.00ч. кметът на община Несебър Николай Димитров ще връчи официално стипендията от 12 000 лв. за отличен дванадесетокласник. Днес беше свикана комисия, която избра на кого измежду отличниците, предложени от директорите на средните училища в община Несебър, да бъде връчена паричната награда. С най-висок успех за средно образование /5.88/ и най-много публични изяви, е Симона Александрова Велкова от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър. Утре, в Конферентен център „СОЧИ”, кметът ще й връчи паричния стимул.
Публикувано на 23 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР НАДИГРА ОБЩИНАРИТЕ ОТ БУРГАС С 5:1

Община Несебър победи със смазващо превъзходство от 5:1 гола общираните от Бургас в мач за престиж в съботния ден. С приятелския двубой официално се откри шестият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа’09 на стадион „Черноморец” в Бургас.
Публикувано на 22 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ФИНАЛ НА ФЕСТИВАЛА „СЛЪНЦЕ – РАДОСТ – КРАСОТА”

С много усмивки, песни и танци, завърши десетото издание на детския фестивал „Слънце – Радост – Красота” в Несебър. В началото на голямото събитие събрало повече от 2000 деца, бяха раздадени награди за победителите на форума.
Грамоти и подаръци получиха наградените таланти съответно на първо второ и трето място от всяка една възрастова група в следните конкурси:Фолклор групи и солисти; Забавна песен; Академичен вокал; Съвременен танц; Характеренен танц; Пиано; Спортни танци; Театър- мюзикъл Цирк , мажоретки; Фолклорен танц; Народни инструменти: акордеон , баян, домра; Цигулка , китара, саксофон, флейта; конкурс Ансамбли и оркестри; Класически балет и конкурс Театър на модата.
Публикувано на 22 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ИЗБРАХА „МИС И МИСТЪР ФЕСТИВАЛ” В НЕСЕБЪР

В голям пъстър празник се превърна вчера традиционният конкурс за деца, които се чувстват красиви, „Мис и Мистър Фестивал” в Несебър. Събитието, което е част от международния форум „Слънце – Радост - Красота”, пренесе зрителите в приказен свят от причудливи костюми, искрени детски усмивки и неповторима артистичност.
Публикувано на 19 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ ОБЛИКА НА СТАРИЯ НЕСЕБЪР
За разрешаване на казуса с терен в стария Несебър, за който „Феста Холдинг” АД има сключен предварителен договор с община Несебър и по силата на който следва да бъде прехвърлена собствеността на този терен и необходимостта да се постигне споразумение с дружеството за отказване от претенциите по договора, общинският съвет взе решение. То е:Общински съвет Несебър възлага на кмета на общината Николай Димитров заедно с комисия от общински съветници да обсъди и да подготви проект за споразумение, по силата на който „Феста Холдинг” АД да даде съгласието си за разваляне на сключения от 2005г. предварителен договор. Проектът беше приет с 19 гласа, а в срок от един месец комисията трябва да вземе решение.
Публикувано на 18 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

МАЖОРЕТКИ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА И АКРОБАТИКИ ОТ ЦИРКА НА ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ
Мажоретки от детската градина в костюми като за големи и пъстри помпони, както и ефектни акробатики от цирковото изкуство бяха сред акцентите, които привлякоха вниманието на множество посетители на стария Несебър, въпреки жегите вчера. Програмата беше част от концерт на пл. „Месамбрия” и е в рамките на детския международен фестивал „Слънце- Радост – Красота”. Малко по-рано през деня минувачите можеха да се любуват на ритмите на ча-ча-ча, румба, рокендрол, както и на компилация от стандарни танци.
Публикувано на 18 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ В НЕСЕБЪР – „ТВЪРДО НЕ В СТАРИЯ ГРАД ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН ДЕЛФИНАРИУМ”

Кметът на община Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Несебър Благой Филипов свикаха днес обществения съвет, за да чуят мнението на гражданите на Несебър, относно построяването на делфинариум в Стария град. Кметът и председателят обясниха на присъстващите, че за тях най-важно е обществиното мнение и поради тази причина са направили днешната среща, преди предстоящата сесия утре, за да разберат и най-вече да вземат под внимание становището на местните хора.
Публикувано на 17 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ФЕСТИВАЛЪТ „СЛЪНЦЕ – РАДОСТ - КРАСОТА” – ЕДНО ПРИКАЗНО ИЗЖИВЯВАНЕ ЗА ДЕЦАТА -УЧАСТНИЦИ
„За нас фестивалът е една приказка, вълшебство, в което децата преживяват пълна гама от положителни емоции.Те идват тук запознават се със свои връстници, показват своите умения и талант в някое от изкуствата, показват труда си, който са полагали цяла година. Децата са изключително щастливи да участват в това голямо събитие. Благодаря ви!”. С тези думи ръководителка на московска формация, се обърна към кмета на Несебър Николай Димитров на провелата се вчера среща между него и ръководителите на съставите участващи във фестивала „Слънце – Радост – Красота.
Публикувано на 17 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

ФЕСТИВАЛ ПРЕВРЪЩА НЕСЕБЪР В ДЕТСКА ДЪРЖАВА

С пъстро детско шествие по провлака на Несебър започна десетият юбилеен фестивал „Слънце - Радост - Красота ” вчера. Участниците, облечени във великолепни костюми, спряха точно пред портите на хилядолетния град, пред които чинно изчакаха вдигането на знамената на държавите - участнички в детския празник на фона на химна на съответната страна. По традиция на каменните стени и точно на входа на стария Несебър бяха застанали старобългарски стражи, които не пропускаха никой да премине през портите.
Публикувано на 16 Jun 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017