Архив новини Община Несебър


Украинска култура и колорит на сцената на крайбрежния булевард
В община Несебър предстоят фестивали на меда, поп-рока и градската песен този уикенд
На сцената на северния крайбрежен булевард жителите и гостите на Несебър се насладиха на перфектните изпълнения на състави от Киев, Украйна, вчера вечерта. До колорита и културата им публиката се докосна чрез безупречно представените от гостите характерни фолклорни песни и танци. Приятна част от програмата бе изпълнението на украински народни обичаи. След гостите от Киев, които внесоха още един фолклорен щрих в културната програма на община Несебър, в края на седмица градът на ЮНЕСКО ще се превърна за пореден път в столица на меда и храм на поп-рок музиката едновременно.
Публикувано на 26 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Детските градини и училищата в община Несебър посрещат новата учебна година напълно подготвени
220 първокласници ще влязат в класните стаи наесен

Училищата и детските градини в община Несебър ще посрещнат новата учебна година напълно подготвени. Това се отнася, както до материално-техническата база, така и по отношение на организационната им дейност. Вече са приключили или до броени дни приключват ремонтните дейности – подмяна на врати, боядисване, облагородяване на училищните дворове.
Публикувано на 26 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър e домакин на три фестивала и една световна конференция

В края на август община Несебър ще бъде домакин на три фестивала и на първата по рода си Световна конференция по биологично пчеларство. От 27 август до 5 септември в града на ЮНЕСКО ще се проведе за девети път Международния фестивал на меда. Традиционно през тези няколко дни Несебър ще се превърне в столица на меда, като посетителите ще имат възможност да си купят чист пчелен продукт по свой вкус от самите производители. Около 32 пчелари ще предлагат различни видове мед и изключително ценните за здравето пчелни продукти-цветен прашец, пчелно млечице и прополис.
Публикувано на 25 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Удостоиха заместник-кмет със званието „Почетен гражданин на община Несебър”

Съветник получи остра забележка за изказванията си преди сесията на ОбС
Точката от дневния ред, която предизвика смут в морския град, отпадна
Общински съветник от партия „ДЕЛА” - по вече утвърден, скандален маниер на поведение, отново внесе смут в публичното пространство и се опита чрез изяви в медиите да манипулира общественото мнение ден преди сесията на Общински съвет –Несебър.
Публикувано на 22 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Унгарска рок група гостува на несебърска сцена

Унгарската група „Дивите цветя”, която за своето три годишно съществуване има сериозно количество участия - близо 200 концерти в чужбина и на собствена територия, утре гостува с концерт в Несебър. Проявата ще се състои на северния крайбрежен булевард от 20 часа. В репертоара на групата намират място класически блус парчета от 40-те и 50-те години, велики рокендрол парчета от 70-те години на миналия век в разнообразни преработки, но в единичен, характерен стил на „Дивите цветя”.
Публикувано на 20 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Състезание по приложно колоездене и пътна безопасност в Равда
Деца от Националния детски комплекс - Равда, малчугани- почиващи в селището и местни жители се събраха пред кметството вчера следобед. Поводът бе демонстрационно състезание по приложно колоездене и пътна безопасност. Проявата бе в рамките на инициативата „Безопасност на пътя за децата”, която се организира от Настоятелството на 14 СОУ „Професор д-р Асен Златаров” -София, съвместно с Автомобилен клуб „Север” и с подкрепата на община Несебър. Идеята бе да се обърне внимание на опазването живота и здравето на децата на пътя, да се подобрят знанията на подрастващите млади хора относно правилата за движение.
Публикувано на 19 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Латино настроение на сцената на крайбрежния булевард

Благодарение на община Несебър, жители и гости на града получиха възможност – напълно безплатно, да се включат в импровизираното училище по латиноамерикански танци, да усетят тръпката на танца и да се забавляват на воля. Това отбеляза Никола Абрашев – треньор от Клуб по спортни танци „Несебър”, който заедно със своите колеги Теодор и Милена и с децата от Несебърския танцов клуб завладяха вниманието на събралото се пред сцената на северния крайбрежен булевард множество.
Публикувано на 19 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Кметът на Несебър събра на закуска доброволците от празника на града

Специален жест на внимание и благодарност към доброволците, които помагаха активно празникът на Несебър да премине под знака на приятните емоции, бе закуската тази сутрин, организирана от кмета на града Николай Димитров. 15 август събра над 20 000 души, които се веселяха, забавляваха и бяха част от множеството прояви, разпръснати из целия полуостров. За комфорта и безоблачното настроение на всички, усилия вложиха именно доброволците. Ето защо днес градоначалникът им благодари за отличното протичане на празника - организирано, стегнато и с необходимата доза настроение.
Публикувано на 18 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Кметът на 18-и район на Будапеща остана възхитен от детска градина в Несебър

С добрата социална политика, водена от община Несебър през последните години, се запозна кметът на 18-и район на Будапеща д-р Ласло Мещер по време на среща с градоначалника Николай Димитров. Акцентът в разговора бе поставен върху грижата за децата и подрастващото поколение. Домакинът разказа на своя унгарски колега, че един от приоритетите в работата на община Несебър е грижата за младите хора.
Публикувано на 18 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

Поздравителни адреси от държавници и кметове за празника на Несебър

По случай празника на Несебър – 15 август, към всички граждани и гости на града и към кмета Николай Димитров поздравителни адреси изпратиха президентът Георги Първанов,министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметовете на Карнобат,Аксаково, Айтос и Лясковец.
Предоставяме на вашето внимание поздравителните адреси.
Публикувано на 16 Aug 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017