Архив новини Община Несебър


МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА НЕСЕБЪР
Седем млади таланта на община Несебър се събраха на сцената на Амфитеатъра в петък, за да покажат своите умения.

За да поздрави младите талантливи жители на общината, кметът Николай Димитров откри концерта с думите, че таланта е даденост и на талант не можеш да се научиш, а просто го притежаваш. Той добави, че участниците в днешния концерт, са доказали многократно че притежават талант и не веднъж са ни правили съпричастни към своето изкуство.
Публикувано на 27 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ КУФАЛЯ
Kметът на община Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Благой Филипов се срещнаха днес с представители от гр. Куфаля – Гърция. На форума присъстваха още секретаря на община Несебър Стойко Стоянов, кметът на с. Равда Андон Бакалов и общинският съветник Костадин Нищелков.
Поводът гостите от Куфаля да са тук е празникът на с. Равда, на който част от тях ще вземат участие в празнична програма. Официалните лица на срещата днес от тяхна страна бяха зам. кмета по финанси Сарафидис Йоанис и общинският съветник Масларис Манолис.
Публикувано на 24 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

НА 26 ЮЛИ РАВДА ЩЕ ОТПРАЗНУВА СВОЯ ПРАЗНИК

Равда отбелязва своя празник в деня на Света Параскева – 26 юли по името на храма в селото. Преподобномъченицата Параскева Римлянка, живяла през II век и по апостолски проповядвала на езичниците дори в Рим, столицата на империята. Посечена с меч след жестоки и дълги мъчения, Св. Параскева обърнала със смелостта и чудесата си мнозина във вярата.
Публикувано на 23 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

139 новородени до средата на юли в Несебър
Общият брой на бебетата, родени в община Несебър от началото на годината до средата на юли 2009, вече е 139. По традиция всяко семейство с новородено дете получава еднократна помощ от 2000 лв. Парите се изплащат от община Несебър, като отделените средства от началото на 2009 досега вече са 278 хил. лв.
Община Несебър отпуска средства за еднократна финансова помощ на семейство с бебе, като условията за получаване на сумата са: новороденото (осиновеното) дете да е с постоянен адрес на територията на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината не по-малко от пет години от датата на подаване на документите.
Публикувано на 22 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Наградиха даровити деца от Несебър
Кметът на община Несебър Николай Димитров и Благой Филипов, председател на Общински съвет – Несебър, поднесоха днес поздравителни адреси и раздадоха стипендии по програма МОН за работа с даровити деца на две талантливи момичета от Несебър. На срещата присъстваха Ели Кирилова, зам. кмет „Култура, образование и международно сътрудничество” и Янаки Стоянов, зам. кмет „Обществен ред, спорт и младежки дейности”, които са част от Експертно-консултативната комисия за работа с даровити деца. Финансовият стимул на МОН е отпуснат за 2008 година, а щастливите му притежателки са Ренета Керчева и Виктория Димитрова.
Публикувано на 21 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

ДАРЕНИЕ ЗА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
За първи път община Несебър, получи дарение от германски производители на ортопедични легла и инвалидни колички. Собственикът на фирмата се казва Джон Ханс от гр. Лаунген - Германия и заедно с неговата сестра, даряват част от производството си на нуждаещите се от различни държави, а самите те също са сираци. Гостите бяха посрещнати в Несебър от зам. кмета по „Здравеопазване и социални дейности” Красимира Тодорова и ръководителя на Червен кръст – Несебър Руска Япаджиева.
Публикувано на 21 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Кметство с европейски облик се откри в с. Баня
Обновеното и напълно реконструирано кметство на с. Баня беше официално открито днес, точно на Илинден, когато жителите там отбелязват празника на селото.
„Благодарим на община Несебър, на общинска администрация и на общинските съветници, които отпуснаха средства за генералния ремонт на сградата, построена още през 1927 г. Вероятно няма толкова приветливо и красиво кметство на село в България. А нашето, с гордост мога да кажа, след ремонта стана почти ново.”, сподели Янка Чакърова, кмет на с. Баня.
Публикувано на 20 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

Обединена общинска школа по изкуствата учи чужденци на български танци
Близо 60 чужденци от различни градове на САЩ, Канада и Нова Зенландия, любители и ценители на фолклорното танцово изкуство на различни народи и най-вече на българския фолклор, гостуваха специално на Обединена общинска школа по изкуствата и фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг” при община Несебър.
Една част от гостите са дилетанти в танцовото изкуство, а друга –професионални хореографи, педагози и учители по музика, занимаващи се с изследване и преподаване на танци на балканските народи и най-вече на български народни танци.
Публикувано на 20 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

20 юли – Илинден и празник на с. Баня

На 20 юли с. Баня отбелязва своя празник. Тази година на Илинден ще бъде и официалното представяне на изцяло обновеното кметството там. Празничната програма включва концерт на Обедидена школа по изкуствата към община Несебър и изпълнения на народния певец Денислав Кехайов.Жителите на с. Баня смятат св. Илия за свой закрилник и още през далечната 1887 г. издигат църква в негова чест. Днес, храм „Св. Пророк Илия” е най-старата сграда в селото и една от най-старите църкви в Сливенската епархия.
Публикувано на 17 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

СОУ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ – ЕДНО ДОБРО МЯСТО ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
Дни след като отшумяха емоциите свързани с изпитите за кандидатстване на учениците след 7-ми клас, се срещнахме с директорката на СОУ ”Любен Каравелов” г-жа Тодорка Желязкова и зам.кмета по „Култура, образование и международно сътрудничество” – г-жа Ели Кирилова, за да проверим каква е нагласата на учениците в несебърското училище и дали то става все по-предпочитано място децата да продължат средното си образование в него.
него.
Публикувано на 17 Jul 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017