Архив новини Община Несебър


Благодарствено писмо от посланик в ЮНЕСКО
В община Несебър пристигна поредното благодарствено писмо на посланик. Негов автор е Тадамичи Ямамото - постоянен представител на Япония в ЮНЕСКО. Неотдавна Негово превъзходителство беше на визита в Несебър заедно с посланика на България във Франция и кандидат за поста генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Тогава г-н Ямамото беше очарован от историята, културата, чара и атмосферата на стария Несебър и развълнувано сподели в присъствието на кмета на общината Николай Димитров, че „всеки един разбира защо този град е в списъка на Световното културно наследство”.
Публикувано на 11 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Ротари клуб ще съдейства на Несебър в обществени проекти
Общината възпитава младите в патриотизъм и родова гордост
Дистрикт Гуверньорът на България за 2009 - 2010 ротарианска година Пламен Минев и кметът на Несебър Николай Димитров обсъдиха възможностите за съвместна работа по значими проекти в сферата на образованието, здравеопазването и съхранението на паметниците на културата. Това стана по време на първата опознавателна среща между ръководствата на Ротари клуб и община Несебър. Пламен Минев запозна Димитров с историята и структурата на хуманитарната организация.
Публикувано на 10 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР БЕ ИЗВЪРШЕН ФИНАНСОВ ОДИТ ПО БЪЛГАРО-ХОЛАНДСКИ ПРОЕКТ НА СМЕТНАТА ПАЛАТА
Сметната палата на Холандия е впечатлена от перфектното управление на Община Несебър
Община Несебър бе избрана за участие в българо - холандски пилотен проект за създаване на условия за добро управление и изграждане на ефективна публична администрация в България. Целта на проекта е да се развие дейността на Сметната палата по отношение на системите за вътрешен контрол и вътрешен одит на бюджетните организации, включително общините и министерствата.
Публикувано на 09 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Посланик праща благодарствено писмо

В община Несебър пристигна благодарствено писмо от посланикът на Южна Корея Ким Мьонг-джин. Високопоставеният гост заедно със семейството си беше на визита през август в морския град. Тогава, впечатлен от положителните промени в Несебър, г-н Мьонг-джин официално покани кмета Николай Димитров да се включи в делегацията на президента Георги Първанов, която ще пътува за среща с президента на Южна Корея през октомври.
Публикувано на 09 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Три чудотворни икони на празника Рождество Богородично в Несебър

С три чудотворни икони на Св. Богородица и осем свети мощи Несебър посрещна днешния голям християнски празник – Рождество на Пресвета Дева Мария. Празничната литургия събра множество миряни в църквата „Св. Успение Богородично” в стария град.
Светините от Украйна, които пристигнаха вчера, ще останат и днес на поклонение в храма. Пред образите на Тихвинската Света Богородица, Ефеската Света Богородица и Услишителница вярващите могат да отправят своите молитви за здраве, изцеление, закрила, благоденствие, мир и любов.
Публикувано на 08 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Атанас Терзиев носи отговорност за узаконяване на заменките

Председателят на Комисията по ТСУ към ОС – Несебър Атанас Терзиев носи основната отговорност за забавянето на разглеждането на проекта за изменение на ПУП, за терена на „Старозагорския лагер” в Несебър. Защо комисията по ТСУ не е разгледала въпроса повече от месец след внасянето му от Председателя на ОС – Благой Филипов на 04.08.2009 г.
Публикувано на 07 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Недопустима манипулация на медиите
ДЕЛА и документи за заменките в Несебър
Фактите доказват вредно политическо двуличие срещу обществения интерес

Недопустима манипулация на медиите и обществото отново извършиха от бизнес партия „ДЕЛА” в Несебър. В свое прессъобщение от 03.09.2009 г. председателят Атанас Терзиев обвини кмета и председателя на Общински съвет в Несебър във „вземане на важни решения за града на тъмно" и в действия „като брокери в полза на фирмени интереси".
Публикувано на 06 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Бентли взе приз за най-елегантен автомобил в Несебър

Купата на кмета на града спечели Пакард от 1951г.

Едно атрактивно събитие привлече вниманието на жители и гости на Несебър в края на работната седмица. В петъчния късен следобед се събраха любители и ценители на ретро автомобилите, за да се насладят на втория конкурс за елегантност на площад „Месамбрия” в стария град.
Публикувано на 06 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Три чудотворни икони идват в Несебър
Несебър отново ще бъде духовно средище за молитвеност, духовност и религиозна смиреност. В понеделник – 7 септември, от Украйна пристигат 3 чудотворни икони с образа на Св. Богородица. Това са Тихвинската Света Богородица, Ефеска Света Богородица и Услишителница. В продължение на 48 часа те ще бъдат в храм „Св. Успение Богородично” в Несебър и всички ние ще имаме възможността да застанем пред тях за молитва. Иконите ще бъдат придружавани и от свети мощи на наши духовни закрилници и молитвеници пред Бога.
Осми септември е светла дата в християнския календар - Рождество Богородично. На този ден по време на светата литургия Св. Богородица с нейните образи ще измолва, заедно с миряните, закрила, благоденствие, мир и любов.
Чудотворните икони ще бъдат посрещнати пред портите в стария град точно в 11.30 ч. в понеделник. Предстоящото духовно събитие продължава процеса на утвърждавана на община Несебър като туристическа дестинация за поклоннически и религиозен туризъм.
Публикувано на 04 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Белгия предоставя на Несебър спортни бази срещу мед и култура
Посланикът на Кралство Белгия призна световното значение на града

Кралство Белгия ще си сътрудничи приоритетно с най-древния български град – Несебър. Един от малкото оцелели през хилядолетията градове в световната история бе признат като неоценимо богатство на цивилизацията от Негово Превъзходителство Посланикът г-н Марк Михелсен. Дипломатът прие специалната покана да посети морската община и изрази категорично положителното си впечатление от развитието й през последните години.
Публикувано на 03 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017