Архив новини Община Несебър

Грамоти за огнеборците, потушили пожара до Св. Влас и Елените

Пожарникари от РУ „ПБС”- Несебър, участвали в овладяване на горски пожар в близост до Св. Влас и к.к. „Елените” в края на август, получиха днес грамоти от името на кмета на общината Николай Димитров за своята смелост и жертвоготовност. По този повод благодарствени писма бяха подготвени за началника на РУ „ПБС”- Несебър Николай Колев и за комисар Васил Василев, директор на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас.
Публикувано на 18 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Севдалина и Валентин Спасови вдигнаха публиката на крака в Несебър
Певците Севдалина и Валентин Спасови и танцова формация „Чинари” събраха множество жители и гости на Несебър в амфитеатъра вчера вечерта. Концертът на любимците на народа включваше както македонски песни като „Македонско девойче” и „Назад, назад, моме Калино”, така и авторска музика на дуото. Сред хитовете на Севдалина и Валентин Спасови, припявани и от публиката, бяха „Живот мой”, „Не мога без теб” и „Сине, сине”.
Публикувано на 18 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

ПЕТА СРЕЩА НА АСОЦИАЦИЯ - ОБЩИНСКИ ГОРИ

В зала „Мелсас” гр. Несебър се проведе заседание на управителния съвет на Асоциация „Общински гори”, чиито председател е кметът на община Ихтиман Маргарита Петкова. Община Несебър е между учредителите на асоциацията и е собственик на 11 хил. хектара гори. В сдружението участват общини, притежаващи горски фонд като Ветово, Ихтиман, Златарица, Самоков, Копривщица, Русе, Харманли и др. - с обща площ 130 хил. хектара.
Публикувано на 18 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Почитаме паметта на Вяра, Надежда, Любов и София на 17 септември

На 17 септември, почитаме паметта на светите мъченици Вяра, Надежда и Любов, както и на майка им София, загинали в страшни мъчения за Христовата вяра през 126 г. по време на римския император Адриан /117-138/. На тях са наречени основните религиозни добродетели: вяра, надежда, любов и мъдрост.
Преданието разказва, че през втората половина на I в. и първите десетилетия на II в. в Рим живяла благочестива християнка на име София.
Публикувано на 16 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

ПАТРИОТИЧНО БУКВАРЧЕ ЗА ВСЕКИ ПЪРВОЛАК В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Точно в 09.00ч. знамената на всички училища в община Несебър бяха вдигнати. За поредна година, училищните дворове събраха малки и големи, учители и родители, всеки един по своему развълнуван от първия учебен ден.
Във всяко едно от общо деветте училища в общината, представители на кметския екип лично поздравиха присъстващите и поднесоха поздравителен адрес от името на кмета Николай Димитров.
Публикувано на 15 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Благодарствено писмо от посланик в ЮНЕСКО
В община Несебър пристигна поредното благодарствено писмо на посланик. Негов автор е Тадамичи Ямамото - постоянен представител на Япония в ЮНЕСКО. Неотдавна Негово превъзходителство беше на визита в Несебър заедно с посланика на България във Франция и кандидат за поста генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Тогава г-н Ямамото беше очарован от историята, културата, чара и атмосферата на стария Несебър и развълнувано сподели в присъствието на кмета на общината Николай Димитров, че „всеки един разбира защо този град е в списъка на Световното културно наследство”.
Публикувано на 11 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Ротари клуб ще съдейства на Несебър в обществени проекти
Общината възпитава младите в патриотизъм и родова гордост
Дистрикт Гуверньорът на България за 2009 - 2010 ротарианска година Пламен Минев и кметът на Несебър Николай Димитров обсъдиха възможностите за съвместна работа по значими проекти в сферата на образованието, здравеопазването и съхранението на паметниците на културата. Това стана по време на първата опознавателна среща между ръководствата на Ротари клуб и община Несебър. Пламен Минев запозна Димитров с историята и структурата на хуманитарната организация.
Публикувано на 10 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР БЕ ИЗВЪРШЕН ФИНАНСОВ ОДИТ ПО БЪЛГАРО-ХОЛАНДСКИ ПРОЕКТ НА СМЕТНАТА ПАЛАТА
Сметната палата на Холандия е впечатлена от перфектното управление на Община Несебър
Община Несебър бе избрана за участие в българо - холандски пилотен проект за създаване на условия за добро управление и изграждане на ефективна публична администрация в България. Целта на проекта е да се развие дейността на Сметната палата по отношение на системите за вътрешен контрол и вътрешен одит на бюджетните организации, включително общините и министерствата.
Публикувано на 09 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Посланик праща благодарствено писмо

В община Несебър пристигна благодарствено писмо от посланикът на Южна Корея Ким Мьонг-джин. Високопоставеният гост заедно със семейството си беше на визита през август в морския град. Тогава, впечатлен от положителните промени в Несебър, г-н Мьонг-джин официално покани кмета Николай Димитров да се включи в делегацията на президента Георги Първанов, която ще пътува за среща с президента на Южна Корея през октомври.
Публикувано на 09 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

Три чудотворни икони на празника Рождество Богородично в Несебър

С три чудотворни икони на Св. Богородица и осем свети мощи Несебър посрещна днешния голям християнски празник – Рождество на Пресвета Дева Мария. Празничната литургия събра множество миряни в църквата „Св. Успение Богородично” в стария град.
Светините от Украйна, които пристигнаха вчера, ще останат и днес на поклонение в храма. Пред образите на Тихвинската Света Богородица, Ефеската Света Богородица и Услишителница вярващите могат да отправят своите молитви за здраве, изцеление, закрила, благоденствие, мир и любов.
Публикувано на 08 Sep 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017