Архив новини Община Несебър


Раздадоха лакомства на всички учениците в Несебър
Шоколадови десерти получиха учениците от всички училища на територията на община Несебър. Лакомства бяха изпратени и на децата в ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица и ЦСРИ – гр. Несебър. Сладките продукти са осигурени по линия на започналата преди месец благотворителна кампания между Асоциацията на служители на МВР, работили и работещи срещу организираната престъпност и Община Несебър. Преди време в рамките на същата кампания беше предоставена безвъзмездна помощ във вид на детски храни, осигурени от „Нестле - България”, като продуктите бяха разпределени между ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица, ЦСРИ – гр. Несебър и детските градини на територията на община Несебър.
Публикувано на 02 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Денят на будителите премина под знака на театралното изкуство

Кметът на Несебър Николай Димитров посрещна лично всеки деец на образованието, културата и обществениците, които уважиха поканата му за среща по повод Деня на народните будители – 1 ноември. Мястото на събитието бе в хотел „Биляна бийч”, където градоначалникът поздрави всички присъстващи с празника и им благодари за приноса, който дават към културния живот в общината:
Публикувано на 02 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Жечка Сланинкова пя за празника на Кошарица
Народната певица Жечка Сланинкова и оркестър „Кавадари” бяха част от празнична програма по повод празника на село Кошарица - 1 ноември. Поздрав с типични тракийски народни танци към насъбралото се множество поднесе и фолклорна група „Българка” на Тракийското дружество в Несебър. Въпреки студеното време на площада пред кметството се изви кръшно хоро, на което освен кметът на Кошарица Павел Павлов, се хванаха и кметът на Равда Андон Бакалов, и кметът на Тънково Христо Николов.
Публикувано на 02 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНАТА ЗАЛАГА НА КУЛТУРНИЯ ТУРИЗЪМ СРЕЩУ КРИЗАТА
Безценни артефакти лежат в земите под Несебър
Разкопките в древния град доказват най-древната му история

Хиляди безценни и уникални артефакти са скрити в земята, върху която днес се издига Несебър. Това е заключението на археолозите, които работят „на терен” в древната Месамбрия. През последното археологическо лято в некропола бяха открити 650 находки. Само две от тях, като историческа и археологическа стойност, изплащат всички инвестирани от общината средства в разкопките.
Публикувано на 01 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Отбелязаха Деня на Черно море в Несебър
Стана хубава традиция всяка година Денят на Черно море да се празнува в община Несебър. По този повод около 80 деца от IV-те класове на СОУ „Л.Каравелов” в петъчния ден научиха много интересни и любопитни факти за морските обитатели и екологията на Черно море. Под интерактивна форма бяха поднесени темите на разговор от Екатерина Трифонова и Валентина Тодорова – научни сътрудници към Института по океанология „Фритьоф Нансен” - Варна. Двете гостенки грабнаха вниманието на малчуганите като увлекателно и с много снимков материал им разказаха за: „Черно море под вода” и „Морски брегови изследвания”.
Публикувано на 31 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър

Ученици пишат послания за предпазване от трафика на хора

Близо 60 ученици от VII и VIII клас на училища в Несебър, Оризаре и Гюльовца, разделени в 7 групи, разсъждаваха вчера по основни въпроси, свързани трафика на хора. Темите по проблема постави психоложката Румяна Костова към консултативния кабинет на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към община Несебър. В работата й помагаше Росица Кръстьовска, секретар на бургаската Комисията за борба с трафика на хора.
Публикувано на 28 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър

Модерна детска градина отвори врати в Свети Влас

Напълно обновената и разширена детска градина „Делфинче” се откри днес, на Димитровден, в град Свети Влас. Събитие започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър от църквата „Св. Успение Богородично”. След това развълнувано слово произнесе към събралите се деца, възпитатели, родители и гости директорката на ОДЗ „Делфинче” г-жа Говедарска.
Публикувано на 26 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър

Импровизация по приказката за Пепеляшка на кастинг за актьори в Несебър

Преобладаващо количество песни изпълниха деца и младежи до 18- годишна възраст на кастинг за актьори за Самодеен общински театър в Несебър. Около 15-ина участници вчера изявиха желание да покажат своите артистични заложби, като повечето от момичетата се представяха в дует. Стихче на Недялко Йорданов, „Аз съм българче”, песните „Дъга” и „Междучасие” бяха част от репертоара, който бяха подготвили децата.
Публикувано на 22 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър

Обучение на директори на детски градини в Несебър и Поморие

Какви качества трябва да притежава директор на детска градина, каква е българската стратегия за учене и предучилищно образование бяха само част от акцентите в двудневното обучение на директори на детски градини в Несебър и Поморие, което стартира вчера в зала „Мелсас” в града на ЮНЕСКО. То е във връзка с реализирането на Националната програма за квалификация на директорите и в изпълнение на приоритетите на МОМН за предучилищно образование и възпитание.
Публикувано на 20 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър

Храмов празник в Кошарица

В църквата в Кошарица днес бе отслужена тържествена света литургия и се раздадоха празнични курбани по случай храмовия празник Св. Йоан Рилски Чудотворец. Много вярващи дойдоха в храма, носещ името на светеца, за да запалят свещи за здраве. Сред присъстващите от името на община Несебър бяха Ели Кирилова, зам. кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”, и представители на отдел „Култура”.
Публикувано на 19 Oct 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017