Архив новини Община Несебър


Несебър търси съдействие от държавата за опазването си
Кметът инициира среща с управляващите за съдбата на Стария град


Несебър иска от правителството и парламента помощ за опазването на културно-историческото наследство на Стария град. Помощта трябва да бъде материална, методична и законодателна. Малкият полуостров е населяван от близо 3000 г. и носи наследството на всички културни пластове на човешката цивилизация. Като уникален съхранен културно-исторически и природен субект, Несебър е под патримониума и защитата на ЮНЕСКО, обявил го за ценност от глобален мащаб.
Публикувано на 23 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Несебър се сдоби с противопоражен специализиран автомобил за нуждите на стария град
Заместник- министърът на културата: Общината е загрижена за своето културно наследство

Противопожарен специализиран автомобил за нуждите на стария град закупи община Несебър. Събитието по представяне на новата придобивка бе в петъчния ден. Пред портите на старинния град кметът на Несебър Николай Димитров тържественото връчи ключовете от новата специализирана машина на началника на РУ „Пожарна безопасност и спасяване” - Несебър гл. инспектор Николай Колев.
Публикувано на 22 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН СЛЕД ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ
СОУ „Любен Каравалов” взе необходимите предпазни мерки против разпространение на вируси

Днес е първият учебен ден за възпитаниците на СОУ „Любен Каравелов” след дългата ваканция обявена във всички училища в страната по повод на грипната обстановка.
Преди започването на ваканцията 17% от учениците на несебърското СОУ не са посещавали занятия. Към днешна дата процента на отсъстващите е 9% и се очаква през останалите дни да намалява.
Публикувано на 18 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Зам. културният министър и жители на Несебър ще обсъждат опазването и развитието на старинния град

Несебър е един от 75-е града, вписани в листата на световната съкровищница ЮНЕСКО и един от 9-те обекта в България под закрилата на международната организация. Да се живее в такъв град е не само привилегия, но е и отговорност. Какво дава и какво отнема статутът на Несебър като град на ЮНЕСКО, повече ли са задължения, отколкото привилегиите, какви са основните проблеми на града – всички тези въпроси ще бъдат тема на разговор на предстояща среща в петък между зам.министъра на културата Тодор Чобанов и жители на града.
Публикувано на 18 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Общинско учение показва как се действа в случай на земетресение в Несебър
Със сигнал за възникнало земетресение стартира днес общинското учение за „Защита при бедствия Несебър 2009”. След оповестяване веднага започна оперативна работа Общинският щаб за координация на спасителните и неотложните аварийно-възстановителни работи съвместно със съставните части на Единната спасителна система (ЦСМП – Несебър, РУ на МВР – Несебър, „ Пожарна безопасност и спасяване” - Несебър, ТД „Гражданска защита”- Бургас) и Морска администрация-Бургас.
Публикувано на 16 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

266 новородени до средата на ноември в Несебър
Бебетата, родени в община Несебър от началото на годината до средата на ноември 2009, вече са 266. По традиция общината отпуска за всяко семейство с новородено дете еднократна помощ от 2000 лв. Отделените средства от началото на годината досега вече са повече от половин милион лева - 532 хил. лв.
Община Несебър отпуска средства за еднократна финансова помощ на семейство с бебе, като условията за получаване на сумата са: новороденото (осиновеното) дете да е с постоянен адрес на територията на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината не по-малко от пет години от датата на подаване на документите.
Публикувано на 16 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Продължават безплатните гинекологични прегледи в Несебър
Д-р Матей Матеев : Жените от региона се грижат за своето здраве
В разгара на безплатните гинекологични прегледи в Несебър се срещнахме с д-р Матей Матеев, медицински управител на МЦ „Рола” – Поморие и изпълнител на кампанията на МЗ за Бургаския регион. Целта на разговора със специалиста е да се внесе повече яснота за кампанията, която започна на 6.11 и ще продължи до 15.11 в Несебър.
-Д-р Матеев, разкажете ни повече за кампанията, която в момента върви в Несебър.
Публикувано на 12 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

ПОДКРЕПЕТЕ ДЕЦАТА НА НЕСЕБЪР

Да подкрепим децата на Несебър в гласуването с SMS-и в петък 13 ноември, в 21,00 часа по Нова тв във ВИП Денс!

ПОБЕДИТЕЛИТЕ в неделното издание на тв шоу ВИП Денс по Нова тв – Самуил Лечев и София Коларова, са детска танцова двойка от Несебърския клуб по спортни танци. Самуил и София танцуват от по-малко от две години – кратък срок, през който с много труд, постоянство и себеотдаване са заели място сред най-добрите детски танцови двойки в България.
Публикувано на 11 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Изявленията за „престъпления и корупция” в Община Несебър са подсъдни
Отново се тиражират неверни и клеветнически манипулации

Направените официално изявления вчера 09.11.2009 г. от общинския съветник и председател на местната партия ДЕЛА в Несебър за „престъпления и корупция” при разпореждането с общинска собственост са абсолютно неверни, грубо подвеждащи и клеветнически. Те са подсъдни по своето съдържание и тези които ги разпространяват и тиражират, подлежи да ги докажат в съда.
Публикувано на 10 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

ОЩЕ ЦЕННИ НАХОДКИ ОТКРИТИ В НЕСЕБЪР
Дни след пресконференцията по повод на отиващия си богат археологически сезон, още ценни археологически предмети бяха намерени в три нови гроба в Некропола.

Рано сутринта днес археолозите, работещи на разкопките на терена предвиден за сграда на общината, отвориха последните три гроба и с вълнение установиха, че в тях има ценни находки. Какви точно са тези находки, каква е тяхната стойност, от коя епоха са и прочие, ще бъде установено след самото им изваждане от гробовете и щателно направена оценка. На пръв поглед в трите гроба, разположени един до друг, се различават битови предмети, огледала и златни частици.
Публикувано на 09 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017