Архив новини Община Несебър


Несебърски артисти жънат успехи на престижни сцени в Санкт Петербург
Данислав Кехайов избран за председател на Международно фолклорно сдружение - Славянски път

Спечелили сърцата на руската публика и пожънали успехи на реномирани сцени, в Несебър се завърнаха народният певец Данислав Кехайов- директор на Общинска школа по изкуствата и фолклорен ансамбъл „Слънчев бряг”, и гайдарят Петко Стоянов - музикант и преподавател. В продължение на седмица те изнесоха поредица от концерти в едни от най-престижните концертни зали в Санкт Петербург.
Публикувано на 03 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

Вчера в Община Несебър ученици и граждани имаха възможност да присъстват на DJ парти с много музика и танци между които и полезна информация за вирусното заболяване ХИВ/СПИН. Събитието е част от разяснителната Анти СПИН кампания, провеждана в община Несебър, с която се отбелязва Световният ден за борба със СПИН – 1 декември. Мероприятието е организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Несебър.
Публикувано на 02 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Два "Оскара" за туризъм спечелиха изявени личности в община Несебър
Престижните отличията са за журналист и мениджър на хотел

Два от “Оскарите” за туризъм на Българската хотелиерска и ресторантьорска асациация (БХРА) за 2009 са с адрес община Несебър. Те бяха обявени на церемония, състояла се в зала “Диамант” на столичния 4-звезден хотелски комплекс “Дедеман Принцес”.
Несебърският журналист Максим Момчилов получи наградата за журналистика на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2009. Отличието се връчва на този журналист, написал най-ефективните публикации на туристическа тематика през календарната година.
Публикувано на 30 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Празник в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
С богата програма от песни, танци и стихчета децата от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" с. Кошарица отбелязаха днес патронния празник на дома си. Сред акцентите в тържеството бяха драматизации по приказките „Вълкът и седемте козлета” и „Горски другари”, стихчета за пилето и часовника, народни песни, модерен балет. В словото си директорът на ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски" Господин Митев сподели, че и тази година са спазили традицията да посрещат празника с положителна промяна в дома: извършено е обновление на стълбище и коридори, на столовата, а занималните са обзаведени с нови мебели.
Публикувано на 26 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

УЛИЦА МАКЕДОНИЯ В С. РАВДА НЯМА ДА БЪДЕ РАЗШИРЯВАНА
В началото на мандата си кметът на община Несебър Николай Димитров заяви, че той и неговият екип ще взимат под внимание мнението на местното население относно развитието и благоустройството на общината. Ето защо на 09 ноември 2009г. общинското ръководство реши да попита жителите на с. Равда, дали желаят ул. Македония, намираща се в селото да бъда разширена. За целта беше изготвена анкета в която можеха да участват всички пълнолетни жители на с. Равда, като попълнят анкетна карта, която да поставят в урна намираща се в сградата на Кметството в селото.
Публикувано на 23 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Несебър търси съдействие от държавата за опазването си
Кметът инициира среща с управляващите за съдбата на Стария град


Несебър иска от правителството и парламента помощ за опазването на културно-историческото наследство на Стария град. Помощта трябва да бъде материална, методична и законодателна. Малкият полуостров е населяван от близо 3000 г. и носи наследството на всички културни пластове на човешката цивилизация. Като уникален съхранен културно-исторически и природен субект, Несебър е под патримониума и защитата на ЮНЕСКО, обявил го за ценност от глобален мащаб.
Публикувано на 23 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Несебър се сдоби с противопоражен специализиран автомобил за нуждите на стария град
Заместник- министърът на културата: Общината е загрижена за своето културно наследство

Противопожарен специализиран автомобил за нуждите на стария град закупи община Несебър. Събитието по представяне на новата придобивка бе в петъчния ден. Пред портите на старинния град кметът на Несебър Николай Димитров тържественото връчи ключовете от новата специализирана машина на началника на РУ „Пожарна безопасност и спасяване” - Несебър гл. инспектор Николай Колев.
Публикувано на 22 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН СЛЕД ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ
СОУ „Любен Каравалов” взе необходимите предпазни мерки против разпространение на вируси

Днес е първият учебен ден за възпитаниците на СОУ „Любен Каравелов” след дългата ваканция обявена във всички училища в страната по повод на грипната обстановка.
Преди започването на ваканцията 17% от учениците на несебърското СОУ не са посещавали занятия. Към днешна дата процента на отсъстващите е 9% и се очаква през останалите дни да намалява.
Публикувано на 18 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Зам. културният министър и жители на Несебър ще обсъждат опазването и развитието на старинния град

Несебър е един от 75-е града, вписани в листата на световната съкровищница ЮНЕСКО и един от 9-те обекта в България под закрилата на международната организация. Да се живее в такъв град е не само привилегия, но е и отговорност. Какво дава и какво отнема статутът на Несебър като град на ЮНЕСКО, повече ли са задължения, отколкото привилегиите, какви са основните проблеми на града – всички тези въпроси ще бъдат тема на разговор на предстояща среща в петък между зам.министъра на културата Тодор Чобанов и жители на града.
Публикувано на 18 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

Общинско учение показва как се действа в случай на земетресение в Несебър
Със сигнал за възникнало земетресение стартира днес общинското учение за „Защита при бедствия Несебър 2009”. След оповестяване веднага започна оперативна работа Общинският щаб за координация на спасителните и неотложните аварийно-възстановителни работи съвместно със съставните части на Единната спасителна система (ЦСМП – Несебър, РУ на МВР – Несебър, „ Пожарна безопасност и спасяване” - Несебър, ТД „Гражданска защита”- Бургас) и Морска администрация-Бургас.
Публикувано на 16 Nov 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017