Архив новини Община Несебър


Симулиран съдебен процес завърши със справедлива присъда за трафик на хора
Симулация на съдебен процес, озаглавен „Изгубена невинност”, разглеждащ последствията от трафик на хора, представиха ученици от 10-и клас на СОУ „Любен Каравелов” в Несебър. Тяхната всеотдайност и сериозност при изпълнение на ролите пренесе публиката, препълнила конферентния център в стария град, в атмосферата на истинска съдебна зала. Ученици в тоги и в полицейски униформи, истински белезници и обемна „документация” по разглеждания случай бяха допълващите щрихи, които придаваха завършеност на играта.
Публикувано на 10 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Разходка до Ангкор и платото Наска с пътешественика Симеон Идакиев
Водещият на предаването „Алтас” гостува в Несебър


Пътешественикът и водещ на предаването ”Атлас” по БНТ Симеон Идакиев гостува вчера в Несебър. Поводът за срещата-разговор с него и прожекция на два от най-атрактивните му филми в читалище „Яна Лъскова” бе отбелязване на дата 8 декември, на която преди 26 години Несебър е включен в списъка на ЮНЕСКО. Гостът, въпреки че е известен като сладкодумен разказвач, се представи пред публиката накратко - разкри, че не е завършил специалност „География”.
Публикувано на 09 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

СТАРИЯТ НЕСЕБЪР Е НА ПЪТ ДА БЪДЕ СПАСЕН ОТ РАЗКОПАВАНЕ
Общинска администрация Несебър, в лицето на кмета на общината, както и местната общественост, многократно са заявявали несъгласието си с идеята за изграждане на делфинариум на територията на Стария Несебър. Още с встъпването си в длъжност преди 2 години, кметът Николай Димитров пое ангажимента да не допусне мащабно строителство на полуострова, както и да проведе разговори с представители на „Феста Холдинг” АД, страна по предварителен договор с община Несебър за прехвърляне собствеността върху 23 дка земя в Стария град.
Публикувано на 08 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Несебър в ЮНЕСКО - 26 години история
Не само студентите в страна, а и Несебър днес има празник. На 8 декември преди 26 години морският град е включен в списъка на ЮНЕСКО. Несебър влиза в голямото семейство на световната културна съкровищница заради безценните си културно-исторически паметници, уникалните природни дадености и много добре запазените паметници от различни епохи.
В чест на знаменателното събитие днес в музей „Старинен Несебър” организираха отворен ден за посещение на гражданите на морския град, които да разгледат ценни предмети от археологическо лято 2009.
Публикувано на 08 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПАЛИ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ЕЛХИ
ОТНОВО НА НИКУЛДЕН ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПАЛИ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ЕЛХИ

Стана добра традиция в община Несебър, светлините на коледните елхи да бъдат запалвани на 6 декември – Никулден. И тази година края на днешния празничен ден приключи с този ритуал.
Празничните елхи запалиха кметът на община Несебър Николай Димитров и заместник областният управител Златко Димитров.
Публикувано на 06 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

500 МЕТРА РИБНА НАДЕНИЦА ЗА НИКУЛДЕН В НЕСЕБЪР
С изложение на 500 метрова рибна наденица започна днешния празничен ден в Несебър. Рибният деликатес беше разположен по протижение на провлака съединяващ старата и новата част на града. Дължината му е определена от дължината на самия провлак, който е 400 метра, а остоналите 100 метра бяхя изненада от майсторите, които приготвиха вкусното ястие. Самата рибна наденица е направена по стара рибарска рецепта, от различни видове черноморска риба, която в случая е 260 кг.
Публикувано на 06 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Изложба и богословска конференция в навечерието на Никулден в Несебър

Изложбата „В навечерието на Никулден” на Дружеството на несебърските художници събра множество почитатели на изкуството в съботната вечер в града на ЮНЕСКО. Ценителите на естетическите форми имаха възможността да се насладят на 62 творби, повечето в духа на празничния 6 декември. Икони, маслена живопис, бронзова пластика, авкарели бяха сред акцентите в изложбата. Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе сред гостите на събитието, поздрави художниците за тяхната работа и им пожела здраве и вдъхновение.
Публикувано на 06 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

НОВО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА ДРУЖЕСТВОТО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ГР. ОБЗОР

По случай Международния ден на инвалида, Дружеството на хората с увреждания в гр. Обзор организира тържество. Събитието се състоя в Клуба на пенсионера гр. Обзор. На празненството присъстваха заместник кмета по „Здравеопазване и социални дейности” на община Несебър – Красимира Тодорова, Султанка Богданова от отдел „Здравеопазване и социални дейности” и кмета на гр. Обзор Кирил Стоянов.
Публикувано на 04 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Такса смет да не се увеличава за 2010 година

Такса смет да не се увеличава, а да остане същата и за 2010 година ще поиска общинска администрация с внасяне на докладна записка на следващата сесия на Общинския съвет. Мотивите за предложението са единствено и в полза на населението и най-вече за облекчение на бюджета на семействата, особено в ситуация на все още нестабилна финансова обстановка в страната.
Публикувано на 04 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Интервю с кмета на община Несебър Николай Димитров по случай наблажаващия празник – Никулден

Какво се промени в празнуването на този ден откакто сте кмет на община Несебър?
Винаги съм обичал и празнувал Никулден, първо защото съм Николай, кръстен съм на дядо си и традиция е семейството ми да отбелязва този ден. Второ, защото съм свързан с морето и имам много приятели рибари, които обичам и уважавам. Празниците са отражение на хората. Каквито хората, такива и празниците им.
Какво се промени?
Иска ми се да мисля, че нищо не се е променило, хората винаги са ме приемали като един усмихнат и отворен към света човек. Радвам се, че пак ме срещат, спират ме по улицата, възприемат ме както преди, не се е появила бариера между нас.
Публикувано на 04 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017