Архив новини Община Несебър


115 жители на Несебър прие кметът за три дни

Преди няколко дни Община Несебър уведоми своите жители, че поради големия брой желаещи да се срещнат лично с кмета Николай Димитров, той ще приема граждани тази седмица в сряда (16.12.09), четвъртък (17.12.09) и петък (18.12.09). За трите работни дни, в които всеки можеше да поговори на четири очи с градоначалника от тази възможност се възползваха 115 жители на Несебър.
Публикувано на 18 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Обществена трапезария стартира в Несебър
В община Несебър преди дни стартира дейността „Обществена трапезария”. Целта на Обществените трапезарии са социалните услуги в общността, насочени към задоволяване на потребностите от храна на жители, които не могат да си я осигуряват сами.
В тази дейност са включени 45 души от община Несебър, като в това число са лица и семейства на месечно подпомагане; граждани с доказана липса на доходи; самотно живеещи хора и семейства, получаващи минимални пенсии. По своята същност тази дейност е финансирана от Министерство на труда и социалната политика, а община Несебър кандидаства за тази дейност по предварително изготвен проект. Дейността „Обществена трапезария” е част от социалната политика на общината за 2009-2010 г. , като основният приоритет е доставката на топла и питателна храна на всички нуждаещи се жители и семейства.
Публикувано на 17 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Кметът на Несебър подари тържество за диамантена сватба в Оризаре
Семейството на градоначалника „облече” младоженците за този специален ден

Несебърският кмет Николай Димитров и съпругата му Нурдживан вчера подариха истинско тържество на Руска и Атанас Боеви от с. Оризаре. Възрастното семейство отпразнува диамантена сватба. На юбилейната 60-годишнина семеен живот на Боеви кметското семейство бяха почетни гости на трапезата. Нурдживан Димитрова, която е собственик и управител на модна къща „Никол фешън” дари на възрастната жена изискан тоалет в бяло. Мотивът й за избор на цвета не беше случаен.
Публикувано на 16 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

"НАТРАПНИКЪТ" НА ФРАНСИС ВЕБЕР ДОЙДЕ В НЕСЕБЪР

Вчера в читалище „Яна Лъскова” в препълнен салон, пред жителите и гостите на гр. Несебър, бе представена постановката „Натрапникът”, блестящо изиграна от актьорите на Сатиричен театър „Алеко Константинов” гр. София. Постановката беше подарък от община Несебър за всички изявили желание искрено да се посмеят и забавляват. „Натрапникът” е комедия от знаменития френски режисьор и драматург Франсис Вебер (автор на пиесата „Вечеря за тъпаци”). След като изгледаха постановката присъстващите вече можеха да си отговорят на въпроси като: Какво би станало, ако самоубиец се натъкне на убиец?;
Публикувано на 15 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

ПОЛИТИЧЕСКИ СПЕКУЛАЦИИ ОБРИЧАТ НЕСЕБЪРСКИЯ ПОЛУОСТРОВ
Политически спекулации на маргинални лица от корпоративни партии – тип „ООД”, обричат несебърския полуостров. Усилията на Община Несебър и Общинския съвет в града да спаси историческата част от каквото и да било застрояване, се провалят напълно умишлено от няколко души общински съветници. Тенденциозно, последователно и подвеждащо въпросните личности заблуждават общественото мнение и медиите. Произвеждат фалшива активност относно проблема свързан с терена на „Феста Холдинг” в Стария Несебър и плановете да бъде построен делфинариум, или каквото и да било друго там.
Публикувано на 10 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Симулиран съдебен процес завърши със справедлива присъда за трафик на хора
Симулация на съдебен процес, озаглавен „Изгубена невинност”, разглеждащ последствията от трафик на хора, представиха ученици от 10-и клас на СОУ „Любен Каравелов” в Несебър. Тяхната всеотдайност и сериозност при изпълнение на ролите пренесе публиката, препълнила конферентния център в стария град, в атмосферата на истинска съдебна зала. Ученици в тоги и в полицейски униформи, истински белезници и обемна „документация” по разглеждания случай бяха допълващите щрихи, които придаваха завършеност на играта.
Публикувано на 10 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Разходка до Ангкор и платото Наска с пътешественика Симеон Идакиев
Водещият на предаването „Алтас” гостува в Несебър


Пътешественикът и водещ на предаването ”Атлас” по БНТ Симеон Идакиев гостува вчера в Несебър. Поводът за срещата-разговор с него и прожекция на два от най-атрактивните му филми в читалище „Яна Лъскова” бе отбелязване на дата 8 декември, на която преди 26 години Несебър е включен в списъка на ЮНЕСКО. Гостът, въпреки че е известен като сладкодумен разказвач, се представи пред публиката накратко - разкри, че не е завършил специалност „География”.
Публикувано на 09 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

СТАРИЯТ НЕСЕБЪР Е НА ПЪТ ДА БЪДЕ СПАСЕН ОТ РАЗКОПАВАНЕ
Общинска администрация Несебър, в лицето на кмета на общината, както и местната общественост, многократно са заявявали несъгласието си с идеята за изграждане на делфинариум на територията на Стария Несебър. Още с встъпването си в длъжност преди 2 години, кметът Николай Димитров пое ангажимента да не допусне мащабно строителство на полуострова, както и да проведе разговори с представители на „Феста Холдинг” АД, страна по предварителен договор с община Несебър за прехвърляне собствеността върху 23 дка земя в Стария град.
Публикувано на 08 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Несебър в ЮНЕСКО - 26 години история
Не само студентите в страна, а и Несебър днес има празник. На 8 декември преди 26 години морският град е включен в списъка на ЮНЕСКО. Несебър влиза в голямото семейство на световната културна съкровищница заради безценните си културно-исторически паметници, уникалните природни дадености и много добре запазените паметници от различни епохи.
В чест на знаменателното събитие днес в музей „Старинен Несебър” организираха отворен ден за посещение на гражданите на морския град, които да разгледат ценни предмети от археологическо лято 2009.
Публикувано на 08 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър
ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПАЛИ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ЕЛХИ
ОТНОВО НА НИКУЛДЕН ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗАПАЛИ СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНИТЕ ЕЛХИ

Стана добра традиция в община Несебър, светлините на коледните елхи да бъдат запалвани на 6 декември – Никулден. И тази година края на днешния празничен ден приключи с този ритуал.
Празничните елхи запалиха кметът на община Несебър Николай Димитров и заместник областният управител Златко Димитров.
Публикувано на 06 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017