Архив новини Община Несебър


Църковни песнопения и концерт на самодейните състави на Игнажден
С коледен концерт на дамски църковен хор при храм „Св. Анастасий”- Св. Влас, започна Игнажден в Несебър. Миряните, събрали се в храма „Успение Богородично” в стария град, слушаха тригласното акапелно пеене и се наслаждаваха на прекрасната хармония на тоновете. В рамките на половин час прозвучаха тринадесет църковни песнопения, част от които специално посветени на Рождество Христово и на Св. Богородица.
Малко по-късно същия ден в читалище „Яна Лъскова” кметът на Несебър Николай Димитров откри коледен концерт с участието на самодейни състави в общината.
Публикувано на 21 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Театър за деца подари община Несебър на най-малките жители
Малчугани от Несебър пяха, брояха и вдигаха ръце, танцуваха, хващаха се на влакче и се забавляваха от сърце по време на театъра за деца, който организира специално за тях община Несебър в съботния ден. Читалище „Яна Лъскова” бе изпълнено с коледно-снежни песнички, празнично настроение и детски смехове по време на спектакъла „Коледни сънища”.Децата активно бяха включени в артистичната програма, в която имаше писане на писмо до дядо Коледа по особено комичен начин, коледно-новогодишна вятърна приказка - приказка за голямото приятелство, песничка за пуканките, снежен човек, авкариум с жълти рибки.
Публикувано на 20 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Популярни арии и дуети от световната оперна класика звучаха в Несебър

Великолепни арии от оперите „Цигански барон”, „Травиата”, „Кармен”, „Царицата на чардаша”, „Севилският бръснар” прозвучаха вчера в читалище „Яна Лъскова” в Несебър. Популярните откъси, дуети и ансамбли от световната оперна и оперетна класика бяха включени в едночасовия празничен концерт под името „Коледна наздравица” на Бургаската опера. Началото бе поставено с изпълнение на увертюра из операта „Набуко” на Верди
Публикувано на 19 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Децата на Несебър наградиха кмет със снежни човеци
Общината реализира стратегия за демографски прираст


Цяла армия от снежни човеци направиха децата в Несебър от детска градина „Калина Малина”. Човеците се оказаха много скъпа награда специално за Кмета на града Николай Димитров и съпругата му. В Несебър снегът е истинска рядкост и децата смятат зимната екзотика на снежния пейзаж за особена привилегия от Дядо Коледа. Затова снежните човеци са най-ценната награда, според тях, за някого.
Публикувано на 18 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция посрещнаха дядо Коледа и Снежанка

Децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция - Несебър, посрещнаха Дядо Коледа, Снежанка и неговите помощници джуджетата няколко дни по-рано. В красиво украсената зала на х. "Биляна бийч" децата, заедно с екипа от Центъра, който работи с тях, представиха своята празнична програма, акцент в която бяха новогодишните песнички и стихотворението "Молитва" на Иван Вазов.
Публикувано на 18 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

115 жители на Несебър прие кметът за три дни

Преди няколко дни Община Несебър уведоми своите жители, че поради големия брой желаещи да се срещнат лично с кмета Николай Димитров, той ще приема граждани тази седмица в сряда (16.12.09), четвъртък (17.12.09) и петък (18.12.09). За трите работни дни, в които всеки можеше да поговори на четири очи с градоначалника от тази възможност се възползваха 115 жители на Несебър.
Публикувано на 18 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Обществена трапезария стартира в Несебър
В община Несебър преди дни стартира дейността „Обществена трапезария”. Целта на Обществените трапезарии са социалните услуги в общността, насочени към задоволяване на потребностите от храна на жители, които не могат да си я осигуряват сами.
В тази дейност са включени 45 души от община Несебър, като в това число са лица и семейства на месечно подпомагане; граждани с доказана липса на доходи; самотно живеещи хора и семейства, получаващи минимални пенсии. По своята същност тази дейност е финансирана от Министерство на труда и социалната политика, а община Несебър кандидаства за тази дейност по предварително изготвен проект. Дейността „Обществена трапезария” е част от социалната политика на общината за 2009-2010 г. , като основният приоритет е доставката на топла и питателна храна на всички нуждаещи се жители и семейства.
Публикувано на 17 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Кметът на Несебър подари тържество за диамантена сватба в Оризаре
Семейството на градоначалника „облече” младоженците за този специален ден

Несебърският кмет Николай Димитров и съпругата му Нурдживан вчера подариха истинско тържество на Руска и Атанас Боеви от с. Оризаре. Възрастното семейство отпразнува диамантена сватба. На юбилейната 60-годишнина семеен живот на Боеви кметското семейство бяха почетни гости на трапезата. Нурдживан Димитрова, която е собственик и управител на модна къща „Никол фешън” дари на възрастната жена изискан тоалет в бяло. Мотивът й за избор на цвета не беше случаен.
Публикувано на 16 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

"НАТРАПНИКЪТ" НА ФРАНСИС ВЕБЕР ДОЙДЕ В НЕСЕБЪР

Вчера в читалище „Яна Лъскова” в препълнен салон, пред жителите и гостите на гр. Несебър, бе представена постановката „Натрапникът”, блестящо изиграна от актьорите на Сатиричен театър „Алеко Константинов” гр. София. Постановката беше подарък от община Несебър за всички изявили желание искрено да се посмеят и забавляват. „Натрапникът” е комедия от знаменития френски режисьор и драматург Франсис Вебер (автор на пиесата „Вечеря за тъпаци”). След като изгледаха постановката присъстващите вече можеха да си отговорят на въпроси като: Какво би станало, ако самоубиец се натъкне на убиец?;
Публикувано на 15 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

ПОЛИТИЧЕСКИ СПЕКУЛАЦИИ ОБРИЧАТ НЕСЕБЪРСКИЯ ПОЛУОСТРОВ
Политически спекулации на маргинални лица от корпоративни партии – тип „ООД”, обричат несебърския полуостров. Усилията на Община Несебър и Общинския съвет в града да спаси историческата част от каквото и да било застрояване, се провалят напълно умишлено от няколко души общински съветници. Тенденциозно, последователно и подвеждащо въпросните личности заблуждават общественото мнение и медиите. Произвеждат фалшива активност относно проблема свързан с терена на „Феста Холдинг” в Стария Несебър и плановете да бъде построен делфинариум, или каквото и да било друго там.
Публикувано на 10 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017