Архив новини Община Несебър


ГУНА ИВАНОВА ИЗНЕСЕ ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ В НЕСЕБЪР

Дни преди големия християнки празник Коледа, на 22 декември, сцената до пощата в Новия град беше огласена от още един концерт с български и македонски песни изпълнени от Гуна Иванова. Проявата бе специално подбрана за местната общност и подарена от община Несебър.
Преди изпълнението на известната българска изпълнителка, хорова формация „Българка” и хорова формация „Македонка”, подгряха същинската част на концерта, продължил повече от час и половина.
Публикувано на 23 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Шестгодишни коледарчета пеят на сесия на Общински съвет в Несебър
Коледарчета от детска градина „Калина Малина” внесоха празнично настроение и предизвикаха множество усмивки преди началото на днешната сесия на Общински съвет – Несебър. Шестгодишните деца от група „Мечо Пух” изнесоха 20-минутна коледно-новогодишна програма, в която имаше и стихчета, и песни, и танци, и пожелания. Кметът на Несебър Николай Димитров и Благой Филипов, председателят на ОбС-Несебър, бяха сурвакани за здраве и късмет, а после раздадоха подаръци на малчуганите. След това градоначалникът изпрати коледарчетата с пожеланието да бъдат послушни не само в детската градина, а и у дома.
Публикувано на 22 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

„Несебър стар” за втори път спечели Коледния футобен турнир
След драматични и емоционални моменти, за втора поредна година отборът на „Несебър стар” спечели първото място в станалия вече традиционен Коледен футболен турнир в Несебър. На второ място се нареди тимът на „Его”, а трети остана „Релакс”. Проявата се организира от община Несебър със сътрудничеството на любители на футбола и се проведе в два поредни дни - събота и неделя. Освен купите за първите три места, бяха раздадени също и индивидуални награди в следните категории: „Най-добър нападател”, „Най-добър вратар”, „Най-добър защитник”, „Най-полезен играч”.
Публикувано на 22 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ СИПЯТ ПОДАРЪЦИ

Чаша червено вино и хубава музика. Тези две неща успяха да съберат на площада в Несебър безброй жители и гости на града, въпреки студеното време. Поводът беше поредният подарък от община Несебър за всички граждани. След великолепния концерт на Бургаската опера, театъра за деца, изпълненията на самодейни състави от общината и след незабравимото участие на Васил Найденов в Несебър, днес певицата Нелина поднесе поредния предпразничен концерт.
Публикувано на 21 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

ОЩЕ КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В НЕСЕБЪР

Община Несебър подари на своите граждани поредния голям предпразничен концерт. Вчера жителите и госите на града имаха вазможност на живо да се забавляват с песните на глемия български изпълнител Васил Найденов.
„Телефонна любов”, „Завръщане”, „Джули”, „Огън от любов” и „Като слънце в огледало”, бяха само част от хитовете на една от иконите на българската естрада, които от сърце забавляваха гостите в залата на читалище „Яна Лъскова” гр. Несебър.
Публикувано на 21 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Църковни песнопения и концерт на самодейните състави на Игнажден
С коледен концерт на дамски църковен хор при храм „Св. Анастасий”- Св. Влас, започна Игнажден в Несебър. Миряните, събрали се в храма „Успение Богородично” в стария град, слушаха тригласното акапелно пеене и се наслаждаваха на прекрасната хармония на тоновете. В рамките на половин час прозвучаха тринадесет църковни песнопения, част от които специално посветени на Рождество Христово и на Св. Богородица.
Малко по-късно същия ден в читалище „Яна Лъскова” кметът на Несебър Николай Димитров откри коледен концерт с участието на самодейни състави в общината.
Публикувано на 21 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Театър за деца подари община Несебър на най-малките жители
Малчугани от Несебър пяха, брояха и вдигаха ръце, танцуваха, хващаха се на влакче и се забавляваха от сърце по време на театъра за деца, който организира специално за тях община Несебър в съботния ден. Читалище „Яна Лъскова” бе изпълнено с коледно-снежни песнички, празнично настроение и детски смехове по време на спектакъла „Коледни сънища”.Децата активно бяха включени в артистичната програма, в която имаше писане на писмо до дядо Коледа по особено комичен начин, коледно-новогодишна вятърна приказка - приказка за голямото приятелство, песничка за пуканките, снежен човек, авкариум с жълти рибки.
Публикувано на 20 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Популярни арии и дуети от световната оперна класика звучаха в Несебър

Великолепни арии от оперите „Цигански барон”, „Травиата”, „Кармен”, „Царицата на чардаша”, „Севилският бръснар” прозвучаха вчера в читалище „Яна Лъскова” в Несебър. Популярните откъси, дуети и ансамбли от световната оперна и оперетна класика бяха включени в едночасовия празничен концерт под името „Коледна наздравица” на Бургаската опера. Началото бе поставено с изпълнение на увертюра из операта „Набуко” на Верди
Публикувано на 19 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Децата на Несебър наградиха кмет със снежни човеци
Общината реализира стратегия за демографски прираст


Цяла армия от снежни човеци направиха децата в Несебър от детска градина „Калина Малина”. Човеците се оказаха много скъпа награда специално за Кмета на града Николай Димитров и съпругата му. В Несебър снегът е истинска рядкост и децата смятат зимната екзотика на снежния пейзаж за особена привилегия от Дядо Коледа. Затова снежните човеци са най-ценната награда, според тях, за някого.
Публикувано на 18 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

Децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция посрещнаха дядо Коледа и Снежанка

Децата от Центъра за социална рехабилитация и интеграция - Несебър, посрещнаха Дядо Коледа, Снежанка и неговите помощници джуджетата няколко дни по-рано. В красиво украсената зала на х. "Биляна бийч" децата, заедно с екипа от Центъра, който работи с тях, представиха своята празнична програма, акцент в която бяха новогодишните песнички и стихотворението "Молитва" на Иван Вазов.
Публикувано на 18 Dec 2009 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017