Архив новини Община Несебър


Голям Еко Парк със статуята на Богородица над Несебър
ОБЩИНА НЕСЕБЪР С ПРИОРИТЕТНО СОЦИАЛЕН БЮДЖЕТ ЗА 2010г.

Дори вносителите не подписаха декларацията си за оставката на кмета

Община Несебър прие бюджета си за 2010 г. Финансовата програма се придържа към сериозните ангажименти, които общината е поела в социално ориентираната си политика. От 2007 г. в Несебър се въведоха редица инициативи на местната власт по отношение на грижите, които тя полага за задържане на младите хора, за насърчаване на раждаемостта и по отношение на гражданите от третата възраст.
Публикувано на 24 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Общински съветник от Несебър – на съд за клевета срещу кмета
Общинският съветник от Несебър Атанас Терзиев е даден на съд за обида и клевета. Тъжбата срещу Терзиев е подадена от кмета на града, г-н Николай Димитров. Повод за образуването на наказателно дело от частен характер срещу Терзиев са системните, абсолютно неверни и фалшиви обвинения, които той отправя срещу общинската управа и персонално срещу Димитров. Единствената цел на Атанас Терзиев и неговата бизнес партия „ДЕЛА” е скандализиране на общественото мнение и предизвикване на медиен шум около себе си и своята политическа сила.
Публикувано на 22 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Провериха ученици знаят ли как да ползват интернет безопасно

По повод Световния ден за безопасен интернет учениците от ОУ "Кирил и Методий" – Обзор, изнесоха поучителна постановка за рисковете, които крие виртуалното пространство и представиха най-популярните сайтове, към които може всеки да се обърне за помощ или да подаде сигнал, когато открие опасност в мрежата. Събитието се състоя на 19 февруари в Многофункционалната зала в Обзор и бе част от среща-дискусия по темата с учениците от 5,6,7 и 8 клас от училищата от Несебър, Св. Влас, Обзор, Оризаре и Гюльовца.
Публикувано на 22 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Тодоровден бе отпразнуван с традиционни конни надбягвания
В първата събота след Сирни Заговезни по традиция се отбелязва денят на св. Теодор Тирон. Празникът е известен и с имената Тодорова събота, Конски Великден, Тудорица. Датата на честването му, както и тази на Великден, се определя по лунния календар. Според народните вярвания Тодоровден се празнува главно за здраве на конете, затова се нарича още Конски Великден. Житието на Св. великомъченик Теодор Тирон разказва, че се явил на цариградския архиепископ Евдоксий, за да осуети коварния план на император Юлиан Отстъпник да напръска тайно с кръв от идолски жертви всички постни храни на пазара на християните и по този начин да оскверни строгия им пост 40 дни преди Великден.
Публикувано на 21 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър почете 137-а годишнина от гибелта на Васил Левски

С няколко прояви днес Несебър почете 137-а годишнина от гибелта на Васил Левски. Началото бе поставено с панахида в памет на йеродякон Игнатий, отслужена в храм „Св. Успение Богородично”, на която присъстваха представители на община Несебър, жители на града, ученици. След това Теодора Георгиева, десетокласничка от СОУ „Любен Каравелов”, прочете кратко слово, посветено на живота и делото на Апостола на свободата.
Публикувано на 19 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Открито писмо до медиите и СЕМ
Телевизия СКАТ манипулира зрителите си

Изявление на кмета на Обзор изфабрикувано тенденциозно
Бургаската кабелна телевизия СКАТ манипулира своите зрители по политически внушения на несебърската партия ДЕЛА. Начинът, по който се фабрикуват медийните внушения, се разобличава категорично от кмета на гр. Обзор, г-н Кирил Стоянов. Темата използвана за поредното изопачаване на истината от СКАТ, с цел преследване на определени користни партийни и властови интереси, е пресконференция дадена от активисти на корпоративната партия ДЕЛА.
Публикувано на 15 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Приказни и филмови герои оживяха по време на маскарад
Талант на Несебър –солист на Бургаската опера

Герои от нашумелия напоследък филм „Аватар”, приказни принцеси, феи на цветята и зъбчетата, Зоро, Батман и Спайдърмен, пирати, балерини, Пипи Дългото чорапче, мумия на 3000 години и няколко Червени шапчици бяха само малка част от образите, в които се превъплътиха участници в организирания от читалище „Яна Лъскова”, съвместно с община Несебър, Маскарад. Събитието предизвика огромен интерес, а тенденцията да се увеличават с всяка изминала година участниците се засилва - като доказателство за това бяха над 120-те приказни и филмови герои, които оживяха на сцената на читалището.
Публикувано на 15 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Книга на несебърски автор бе представена в навечерието на 14 февруари

В навечерието на 14 февруари в зала „Мелсас” бе представена новата книга на несебърския автор Ернест Херолд. Изданието е озаглавено „Лъжата за Св. Валентин” и е част от поредицата „Световните манипулации”. В обем от над 200 страници, на базата на сериозни исторически факти и проучвания, Херолд прави сензационни и шокиращи разкрития за истината и лъжата през вековете за мистерията Свети Валентин, разказва за предисторията на халките, християнския брак, за появата на картичките валентинки и т.н.
Публикувано на 14 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Избраха „цар на лозята” в Кошарица
Трифон Зарезан бе честван с водосвет

На 14 февруари в село Кошарица и до сега спазват традициите, свързани с Трифон Зарезан. И тази година в празничния ден лозарите от селото отидоха на лозовия масив, където зарязаха под звуците на специално поканен за случая народен оркестър. Спазвайки обичая бе избран и „цар на лозята”. Почетната титла единодушно бе дадена на 57-годишния Аврам Михайлов от Кошарица. Той бе избран от присъстващите заради 50-те дка нови лозя, които отглежда. Сортовете грозде, за които се грижи Аврам Михайлов, са Мерло и Мускат Отонел.
Публикувано на 14 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКА ТАНЦОВА ДВОЙКА – СРЕД УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ
САМУИЛ ЛЕЧЕВ и СОФИЯ КОЛАРОВА – 11-годишните състезатели на Клуб по спортни танци „Несебър” – носители на 1 бронзов, 3 сребърни и 1 златен медал през 2009г., участници в танцовото шоу на Нова ТВ ВИП Денс, са сред УСПЕЛИТЕ ДЕЦА на БЪЛГАРИЯ. С първите си уверени крачки в състезанията от национален мащаб през 2009 година, водещата несебърска детска танцова двойка е сред номинираните от Фондация „Димитър Бербатов”. Номинациите са в рамките на Проекта на Фондацията „Награди за успелите деца на България 2009”, който стартира успешно през 2008 г.
Публикувано на 11 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017