Архив новини Община Несебър


Две събития за празничния 8 март
Международният ден на жената 8 март ще бъде отбелязан в Несебър с две събития. От 11.00 ч. в галерията на Дружеството на несебърските художници ще се открие дамска изложба, посветена на празника. Ще има представени маслена живопис, акварели, текстилни пана и иконопис на авторите Соня Германова, Албена Бояджиева, Видка Липчева, Валя Георгиева и Румяна Йоргова.
От 11.30 часа подарък специално за нежната част на Несебър ще бъде празничния концерт в читалище „Яна Лъскова”, във фоайето на което е подредена и тематична мартенска изложба на децата в класа по Приложни изкуства при ООШИ.
Публикувано на 04 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ОТПРАЗНУВА 3 МАРТ
Отбелязването на националния празник 3 март в Несебър започна с Молебен за България, отслужен в църквата ”Св. Успение Богородично”. Сред присъстващите в храма бяха кметът на община Несебър г-н Николай Димитров, председателят на Общински съвет г-н Благой Филипов, заместник- кметове, общински съветници, както и жители и гости на града. След службата в църквата всички се отправиха към портите на стария Несебър, за да присъстват на ритуала по издигане на националния флаг. Малко преди това обаче, в тон с празничния ден, прозвучаха патриотични български песни, изпълнени от мъжкия певчески състав към Бургаската опера.
Публикувано на 03 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВИЯТ РЕКЛАМЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР - КОЛОРИТ И ЕЛЕГАНТНОСТ

Туризмът е емоция, преживяване, удоволствие, почивка, релакс, познание, спомен, приключение, обогатяване, вдъхновение, усмивка, мечта – това е облика на новите рекламни туристически материали на община Несебър.
За първи път те бяха представени едновременно на две международни туристически борси – „Ваканция и спа експо”, гр. София и „Belgrade Fair”, Сърбия, които се проведоха в края на месец февруари.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца подариха мартеници и пролетно настроение в община Несебър
Първомартенски поздрав и за възпитаниците на дома в Кошарица

Детският фолклорен състав при Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър посети общината, за да поздрави кмета и неговия екип с днешния празник Баба Марта. Наред с красивите български песни, децата поднесоха на присъстващите ръчно изработени пролетни подаръчета, направени от класа по Приложни изкуства в ООШИ. Освен даровете, под формата на „цъфнали” кокичета и минзухари, специално на кмета Николай Димитров те поднесоха голяма мартеница с Пижо и Пенда.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НАЙ - МАЛКИТЕ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР – СЪПРИЧАСТНИ КЪМ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА В ХАИТИ

Най-малките граждани на община Несебър – малчуганите от ОДЗ „Калина Малина”, показаха своята съпричастност към пострадалите от земетресението в Хаити деца. В деня на най-уникалния традиционен български празник – Баба Марта, те организираха импровизиран „базар за мартенички”, за да съберат средства за своите връстници в Хаити. Така те не само показаха, че се вълнуват от съдбата на децата по света, но привлякоха към инициативата и своите родители.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ЗВЕЗДИ ОТ БЪДЕЩЕТО - ОГРЯХА БАЛНАТА ЗАЛА НА ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ – БУРГАС
В навечерието на уникалния традиционен български празник 1-ви март деца от община Несебър се изявиха на турнир, организиран от Танцова академия – Бургас под надслов „Звезди от бъдещето”. Целта на проявата бе представянето на танцови двойки от различни клубове преди началото на серията от състезания от календара на Българската федерация по спортни танци.
В това „блестящо от звезди” представление участваха 12 детски танцови двойки от Клуба по спортни танци „Несебър”.
Публикувано на 01 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Празнуваме 132 години от Освобождението на България
На празничната дата 3 март ще бъде отслужен Молебен за България от 10.30 ч. в храм ” Св.Успение Богородично” в Несебър. В 11 часа пред портите на Стария град ще се състои ритуал по издигането на националния флаг, по случай Националния празник на Република България.
През 2010 г. се навършват 132 години от подписването на Санстефанския мирен договор и официалното освобождаване на България от османско робство. На 3 март - сакрална дата в историята ни, всички ние си припомняме светия и безсмъртен подвиг на нашите деди и свеждаме глави пред паметта на всички онези, отдали живота си за независимостта на нашата Родина.
Публикувано на 26 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебърският детския фолклорен ансамбъл участва в престижен италиански фестивал
Рисунка на наши деца печели първо място в конкурс

Детският фолклорен състав при Обединена общинска школа по изкуствата – Несебър имаше възможността и високата чест да участва в престижен детски международен фолклорен фестивал в Италия. Събитието е част от организирания всяка година през февруари в град Агридженто, о. Сицилия, „Празник на цъфналия бадем”. В рамките на проявата освен детски, се провежда и международен фолклорен фестивал, но с конкурсен характер за професионални ансамбли.
Публикувано на 25 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

До
главния редактор на в-к „24 часа”
г-жа Венелина Гочева

Уважаема г-жо Гочева,

Пиша Ви във връзка с материала „МВР рови дали Октопода не е пуснал пипала в Несeбър” отпечатан в понеделник, 22 февруари, 2010 г. с автори Блага Георгиева и Диана Саватева. Според мен статията е определено тенденциозна, внушаваща конкретни негативни асоциации спрямо Община Несебър и лично спрямо мен като кмет.
Публикувано на 25 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

УЧЕНЕТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ЖИВОТ – СТРАТЕГИЯ НА БЪДЕЩЕТО КВАЛИФИКАЦИЯ НА ДИРЕКТОРИ И УЧИТЕЛИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
В контекста на Европейската стратегия за учене през целия живот и Стратегията за предучилищно възпитание и подготовка /2007 – 2014 г./, отдел „Образование” в община Несебър, съвместно с ОДЗ „Яна Лъскова”, проведе еднодневен обучителен семинар за директори на детски градини и учители от община Несебър и община Поморие на тема „Интерактивни методи на обучение в предучилищна възраст” – с лектор проф. д-р Ирина Колева – ръководител на катедра „Предучилищно възпитание” и преподавател в Департамент за информация и усъвършенстване на учители в СУ „Св. Климент Охридски”.
Публикувано на 24 Feb 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017