Архив новини Община Несебър


Символична първа копка даде старт на строителството на физкултурен салон в училището в Тънково

Символична първа копка днес даде старт на строителството на физкултурен салон в двора на ОУ „Васил Левски” с. Тънково. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Димитър, а приветствия към всички отправиха кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов, кметът на с.Тънково Христо Николов, директорът на училището в селото Димитър Димитров.
Публикувано на 16 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВА МЕТОДИКА ЗА ПОВИШАВАНЕ НИВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Традиционни срещи между директорите за ползотворна работа в екип

В обстановка на сътрудничество и конструктивен диалог протече работната среща на директорите на детските градини и училищата на територията на община Несебър. Форумът бе организиран от началника на Отдел „Образование” към общината Яна Христова. В него участваха г-н Николай Димитров – кмет на община Несебър, г-жа Ели Кирилова – заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество”, както и директорите на учебните заведения на територията на общината.
Публикувано на 16 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Добри условия за своите питомци осигурява приютът за безстопанствените животни
Във връзка с постъпили в Община Несебър запитвания за състоянието и дейността на приюта за безстопанствени животни уведомяваме всички заинтересовани лица, че Община Несебър е осигурила условия за опазване живота, здравето и доброто състояние на животните от приюта.
Обектът е електрофициран, изградени са помещения за карантина на животните, за болни животни и хладилна камера, съгласно чл. 101 от Наредба N 41/ 10.12.2008 г. за изисквания към обекти, в които се отглеждат развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни...
Публикувано на 10 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Зимната обстановка в Несебър

Въпреки обилните валежи и снеговалежи през изминалите денонощия, зимната обстановка през март в община Несебър е спокойна. Пътищата от общинска пътна мрежа са проходими, като ръководството на община Несебър препоръчва водачите на МПС-та да шофират с повишено внимание.Повредите с електричеството в няколко населени места бяха отстранени от аварийните екипи от EVN- Електроразпределение АД. Ръководството на община Несебър е привлякло допълнителни сили и средства, които почистват най-заснежените райони.
Публикувано на 10 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Благотворителна акция в помощ на Хаити

Благотворителна акция в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити организираха ученици от СОУ „Любен Каравелов”- Несебър под ръководството на своята преподавателка Стойна Симеонова. Децата изработиха красиви мартенички, като част от тях предадоха на организацията на Червения кръст в Бургас в отговор на тяхна областна инициатива. С останалите мартеници учениците организираха благотворителен базар, от който бяха събрани 74 лв. Сумата бе преведена по сметка на УНИЦЕФ.
Публикувано на 09 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Ученици от СОУ „Любен Каравелов” ще показват знания и умения в областни олимпиади

И тази година по традиция учениците от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър взеха активно участие в общинския кръг на олимпиадите по български език и литература, английски език, математика, история и цивилизация и география и икономика. Благодарение на тяхното сериозно отношение към учебния процес и трудолюбие, както и на неуморния труд и грижи на техните учители , някои достигнаха и до областните кръгове.
Публикувано на 09 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Организацията на градовете Световно културно наследство отличи Несебър
Писмо от Организацията на градовете Световно културно наследство, подписано лично от Генералния секретар на Организацията Денис Рикард пристигна в Несебър. В писмото четем:
"Уважаеми Г-н Кмете,
По случай спазването от Ваша страна на Общите подзаконови разпоредби и Хартата на Организацията на градовете, представляващи световно наследство, имаме удоволствието да Ви изпратим удостоверение за уважаван член за 2010 година. Благодарим ви за интереса, който проявявате към Организацията.,

Публикувано на 09 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър отбеляза международния ден на жената

Международният ден на жената 8 март бе отбелязан в Несебър с две събития. В галерията на Дружеството на несебърските художници днес се откри дамска изложба, посветена на празника. На над 80 тематични творби маслена живопис, акварели, текстилни пана и иконопис имаха възможността да се полюбуват ценителите на изящните форми и на естетическите измерения на изкуството. Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе сред присъстващите, поздрави всички талантливите авторки с празника, пожела им много здраве и творческо вдъхновение.
Публикувано на 08 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Повече от 200 потомците на войводите Христо Димитров и Иван Карасулски се събират на родова среща

По случай 132-годишнината от Освобождението на България от турско робство Македонското културно-благотворително братство „Тодор Александров”- Несебър, съвместно с отдел „Култура” на община Несебър организират днес родова вечер с потомците на войводите Иван Карасулийски и Христо Димитров във връзка с кръглата годишнина от тяхната героична смърт. Малко преди събирането от 18.00 ч. ще се поднесат на венци пред паметника на Иван Карасулски.
Публикувано на 05 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър финансира изготвянето на проект за реставрация на църквата „Св. Йоан Кръстител”

Завърши обявеният от Българският национален комитет на ИКОМОС вътрешен конкурс на тема : „Концепция за консервация, реставрация и социализация на църквата „Св. Йоан Кръстител” град Несебър, паметник на културата от световно значение”. Целта бе да бъде избран изпълнител на идеен и работен проект за този изключителен паметник на културата. До 15 януари желаещите да участват подаваха документи и получаваха изходните материали за него в офиса на организацията.
Публикувано на 04 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017