Архив новини Община Несебър

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ОРИЗАРЕ
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ОРИЗАРЕ
Празникът на буквите, с който първокласниците ознаменуват своето ограмотяване, е утвърдена традиция в българското училище. В първия ден на пролетта – 22-ри март, мило тържество събра ученици, учители и родители на първокласниците от ОУ „Г. С. Раковски” в село Оризаре, община Несебър. В украсена с много старание и вълнение от първолаците класна стая, с песни, стихове и драматизации от приказки, децата отпразнуваха празника на буквите под надслов „Ние вече сме грамотни”, като не пропуснаха да изразят и своята благодарност към учителката си г-жа Ж. Димова.
Публикувано на 23 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ЦЕЛОДНЕВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ ОТ ЕСЕНТА

Целодневно обучение за първокласниците ще бъде въведено от новата учебна година. Първоначално вариантът за целодневно обучение ще бъде приложен само за първокласниците и поетапно след това ще се премине към подобна форма на обучение и за учениците до 4-ти клас, включително. В тази връзка по разпореждане на РИО Бургас, до 3-ти април тази година директорите на училищата в община Несебър трябва да изготвят разчети на капацитета на училищата, на възможностите децата да бъдат хранени ако минат на двусменен режим на обучение.
Публикувано на 22 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Великденски концерт на ФФ - Македонка в Несебър

Народно читалище „Яна Лъскова” и Македонски клуб „Вардарско слънце” канят жителите на Несебър на Великденски концерт на фолклорна формация „Македонка”. Проявата ще се състои днес от 18.30 часа в читалището.
Културното събитие е посветено на 140 г. от възстановяване на Българската екзархия, 141 г. от рождението на Апостол Петков и 139 г. от рождението на Тодор Александров. Идеята е този възпоменателен по характер концерт да стане традиция и да се провежда всяка година.
Публикувано на 19 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Нов процес за клевета срещу Атанас Терзиев
Партия „ДЕЛА” изпада в истерично поведение

/Позиция на Община Несебър и Кмета Николай Димитров по повод пресконференция на ДЕЛА/
По повод днешната пресконференция на корпоративната партия „ДЕЛА” сме длъжни официално да изявим кратка позиция. Това се налага защото отново по абсурден и некоректен начин са замесени, както Община Несебър като институция, така и лично кметът г-н Николай Димитров. Не можем да коментираме по никакъв начин действията на официалните държавни власти и служители, в случая МВР, спрямо председателя на „ДЕЛА” Атанас Терзиев.
Публикувано на 18 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Благодарствено писмо от БЧК – Бургас
Благодарствено писмо от Българския Червен кръст до кмета на Несебър Николай Димитров пристигна в общината. Автор е Виолета Радева, директор на секретариата на ОС на БЧК Бургас.
В писмото четем: „Несебърската общинска организация на Български Червен кръст е организация с традиции и е една от най-силните ни общински организации на Червения кръст в областта, които във времето доказаха и доказват хуманитарната идея в действие. Хуманността и милосърдието са ценности, дълбоко вкоренени в гражданите на град Несебър.
Публикувано на 16 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Символична първа копка даде старт на строителството на физкултурен салон в училището в Тънково

Символична първа копка днес даде старт на строителството на физкултурен салон в двора на ОУ „Васил Левски” с. Тънково. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Димитър, а приветствия към всички отправиха кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов, кметът на с.Тънково Христо Николов, директорът на училището в селото Димитър Димитров.
Публикувано на 16 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВА МЕТОДИКА ЗА ПОВИШАВАНЕ НИВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Традиционни срещи между директорите за ползотворна работа в екип

В обстановка на сътрудничество и конструктивен диалог протече работната среща на директорите на детските градини и училищата на територията на община Несебър. Форумът бе организиран от началника на Отдел „Образование” към общината Яна Христова. В него участваха г-н Николай Димитров – кмет на община Несебър, г-жа Ели Кирилова – заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество”, както и директорите на учебните заведения на територията на общината.
Публикувано на 16 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Добри условия за своите питомци осигурява приютът за безстопанствените животни
Във връзка с постъпили в Община Несебър запитвания за състоянието и дейността на приюта за безстопанствени животни уведомяваме всички заинтересовани лица, че Община Несебър е осигурила условия за опазване живота, здравето и доброто състояние на животните от приюта.
Обектът е електрофициран, изградени са помещения за карантина на животните, за болни животни и хладилна камера, съгласно чл. 101 от Наредба N 41/ 10.12.2008 г. за изисквания към обекти, в които се отглеждат развъждат и/или предлагат домашни любимци с цел търговия, към пансиони и приюти за животни...
Публикувано на 10 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Зимната обстановка в Несебър

Въпреки обилните валежи и снеговалежи през изминалите денонощия, зимната обстановка през март в община Несебър е спокойна. Пътищата от общинска пътна мрежа са проходими, като ръководството на община Несебър препоръчва водачите на МПС-та да шофират с повишено внимание.Повредите с електричеството в няколко населени места бяха отстранени от аварийните екипи от EVN- Електроразпределение АД. Ръководството на община Несебър е привлякло допълнителни сили и средства, които почистват най-заснежените райони.
Публикувано на 10 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Благотворителна акция в помощ на Хаити

Благотворителна акция в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити организираха ученици от СОУ „Любен Каравелов”- Несебър под ръководството на своята преподавателка Стойна Симеонова. Децата изработиха красиви мартенички, като част от тях предадоха на организацията на Червения кръст в Бургас в отговор на тяхна областна инициатива. С останалите мартеници учениците организираха благотворителен базар, от който бяха събрани 74 лв. Сумата бе преведена по сметка на УНИЦЕФ.
Публикувано на 09 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017