Архив новини Община Несебър


НЕСЕБЪР ПОТЪВА В ТЪМНИНА ЗА ЗАЩИТА НА СВЕТОВНАТА ПРИРОДА
Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров изпрати днес призив за съпричастност към международната инициатива „Часът на земята” до кметовете на всички черноморски общини и до АБЧО /Асоциация на българските черноморски общини/. Община Несебър ще се присъедини към световната кауза като на 27 март от 20.30ч. до 21.30ч. ще изгаси градското осветление, както и осветлението на сградата на общинска администрация. Градоначалникът призовава всички жители на общината да изгасят осветлението и в домовете си в знак на съпричастност към глобалните проблеми на планетата.
Предоставяме на вашето внимание призива на г-н Николай Димитров:
Публикувано на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Талант на Несебър с дебют на сцената на Бургаската опера

Талантът на Несебър Весела Апостолова направи своя дебют на Бургаската оперна сцена точно на Благовещение. Участието й в операта „Вълшебната флейта” на Моцарт бе великолепно и затова надеждите са, че това е само началото на един дълъг творчески път, посветен на любимото изкуство. Младата певица от гр. Свети Влас бе приятно изненадана с поздравителен адрес от кмета на община Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Възпитаници на ООШИ с две прояви на Благовещение
Още пролетно настроение в Несебър, донесоха възпитаниците от Обединена общинска школа към изкуствата /ООШИ/. Освен с фолклорно изкуство, в школата има и два класа по пиано и солфеж. Вчера, точно на Благовещение, се състоя тяхната срочна продукция, в която дванадесет възпитаника на класовете показаха пред събралото се множество какво са научили от началото на годината. Красивите изпълнения на пиано, които децата представиха в присъствието както на своите родители, така и на своите учителки Димитрина Нейчева и Детелина Тодоров, озвучиха залата в Конферентен център „Несебър” и предизвикаха бурни аплодисменти и много приятни емоции.
Публикувано на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Весели пролетни празници Равда

В навечерието на Благовещение малките първокласници от ОУ “ Св. св. Кирил и Методий “ - Равда получиха своите първи почетни грамоти “Вече съм грамотен”. Пред своите родители те гордо показаха това, което са научили - песни , стихчета и танци. Всички първолаци получиха и подарък от ръководството на училището - книжка, която вече сами могат да прочетат, а от своите родители - огромна торта под формата на разтворена книга. Много настроение и усмивки поднесе и организираният Празник на пролетта в училището в Равда, в който дейно участие взеха децата от 3 и 4 клас.
Публикувано на 25 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Малчугани правят сами грънци в подвижно ателие
Пролетни и Великденски прояви на децата на Несебър

Малчуганите в детските заведения на територията на община Несебър посрещаха пролетта с поредица от прояви, реализирани благодарение на всеотдайния труд на техните учители и подкрепата на общината.
Освен празниците в първия ден на пролетта, с помощта на община Несебър, възпитаниците в детските градини имат възможността да се насладят на едно уникално и нетрадиционно шоу – да покажат своите естетически и творчески умения чрез лично участие в изработването на грънчарски произведения в подвижното ателие на несебърския художник Христо Топалов.
Публикувано на 25 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ПРОЛЕТНИ ТЪРЖЕСТВА В ЦДГ „СЛЪНЦЕ”

Малчуганите от детска градина „Слънце” в Слънчев бряг са подготвили специална празнична програма. Тържеството ще се проведе на 1 април и е посветено изцяло на пролетта и Великден. Трите групи от детското заведение - „Мечо пух” /първа/, „Вълшебство”/трета/ и „Моряче”/подготвителна/ – ще представят пред своите родители стихотворения, песни, танци, музикални игри и много други забавления, които да повдигнат още повече пролетното настроение на всички.
Освен настъпването на пролетта и на големия християнски празник Великден, децата имат и други поводи за празнуване.
Публикувано на 25 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Празнуваме Благовещение

Православната църква днес чества празника Благовещение (блага вест), който се отбелязва винаги на 25 март. На този светъл ден се възпоменава едно от най-радостните събития в историята на изкуплението на човечеството от греха и от злото.
На този ден според Библията ангел Гавраил се явил на пречистата девица Мария в галилейския град Назарет и й съобщил Божията воля, че тя ще бъде осенена от Св. Дух, ще зачене и ще роди многоочаквания Месия - Избавителя на целия човешки род от робството на греха и порока, от смъртта и тлението.
Публикувано на 25 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ВЕЛИКДЕНСКА ИНИЦИАТИВА
Днес децата от група "Пчелица" при ОДЗ "Калина Малина" гр.Несебър, водени от своите учителки г-жа Кипрова и г-жа Терзиева посетиха храма "Св. Успение Богородично". Идеята за посещението бе малчуганите да се запознаят от близо с християнската религия, както и да научат повече за един от най-светлите християнски празници – Великден.
Отец Петър посрещна на входа малките възпитаници на детската градина, с много любов и внимание ги въведе в църковния храм и подробно им разказа за християнските празнични традиции и нравствени добродетели.
Публикувано на 24 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ОЩЕ ПРОЛЕТНО НАСТРОЕНИЕ В НЕСЕБЪР

Изпълнителите от група „Сюрприз” гр. Несебър подариха много емоции и празнично настроение на събралата се публика в читалище „Яна Лъскова”. Вчера вокалната група отпразнува своя 12 рожден ден. С импровизиран конкурс, в който четиричленно жури трябваше да избере победител за най-добро изпълнение, десетте момичета и едното момче от формацията представиха пред публиката свои солови изпълнения. В залата прозвучаха известни песни като „За тебе бях” и „Детелини” на Лили Иванова, „Луната спи” на Нети, „Ти ли си момчето” на Тони Димитрова.
Публикувано на 24 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър
Комедия Луд съм по теб
Първопролетно признание "Луд съм по теб" прозвуча в Несебър

Страхотен завършек на топлия и слънчев първопролетен ден бе свежата комедия „Луд съм по теб”, която община Несебър подари снощи на своите жители. Блестящата театрална постановка, в която изобилстваше от множество комични и сконфузни ситуации, постави и даде отговор на важни житейски въпроси като: Възможно ли е човек да срещне и изживее истинска любов два пъти в живота си? Може ли да си повярва, че отново я е срещнал? Дали ще спре да я сравнява с първата?Ще успее ли да се отърси от спомените? Ще може ли отново да бъде щастлив?
Публикувано на 23 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017