Архив новини Община Несебър


ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОКАЗА СЪДЕЙСТВИЕ ПРИ ТЕЖКО ПТП
В края на работната седмица поради пътно транспортно произшествие около 19:30 ч. бе блокиран за движение от тежкотоварен автомобил Републикански път E - 87 близо до местността „Иракли”. Вследствие на блокадата се образуваха километрични опашки от автомобили в двете посоки. След множеството сигнали на лицата блокирани на пътя до Районен център – 112, Оперативният комуникационно-информационен център на „Гражданска защита” – Бургас осъществи връзка с ръководството на Община Несебър и ги запозна с възникналата ситуация.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В НЕСЕБЪРСКОТО СОУ

През месец март първокласниците от СОУ "Л. Каравелов" се подготвиха и проведоха "Празник на буквите". С това тържество приключи обучението на Букварния период.
За прилежното усвояване на азбуката, старанието при изписване на буквите и умението да четат, всички първокласници получиха своите първи "Свидетелства за грамотност".
На празника учениците показаха на присъстващите, че в родното училище те не само се обучават в грамотност, но и умеят да се веселят и забавляват.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКИТЕ ТАНЦЬОРИ – ОТНОВО СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Водещите детски танцови двойки на Клуб по спортни танци „Несебър” - Самуил Лечев – София Коларова и Симеон Георгиев – Виктория Проданова отново се завърнаха с медали от състезание. На Открития турнир по спортни танци в София на 27-ми март те отново доказаха, че макар и съществуващ от скоро, танцовият клуб в Несебър е вече на нивото на елитните клубове по спортни танци в страната. Самуил и София и Симеон и Виктория – състезатели в клас 11Е, заеха съответно първо и второ място в Открития турнир. Златният медал на Самуил Лечев и София Коларова в София, заедно с медалите от успешните им участия в състезания през 2009 г. им отреждат безспорно мястото на фаворити в клас 11Е и ги приближават все по-сигурно към следващият клас – 11Д.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ЦВЕТНИЦА В СВЕТИ ВЛАС

В един от най-хубавите християнски празници - Цветница, дамският църковен хор при храм „Св. Атанасий Велики” гр. Свети Влас, поздрави всички миряни с празничен концерт. С богатия репертоар от християнски песнопения, хорът поднесе един духовен букет от непреходни мелодии на всички присъстващи и именници.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

135 ДЕЦА ОТ ТРИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ, ОТ ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА ОГЛАСИХА УЛИЦИТЕ НА НЕСЕБЪР НА ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА

Народни песни и игри, огласиха улиците на Несебър в празничните дни. На Лазаровден и Цветница, по стар български обичай, деца от първи до осми клас от Обединена общинска школа по изкуствата гр. Несебър, пременени в традиционни фолклорни носии, обиколиха улиците на Несебър и пяха обредни лазарски песни с които благославяха за здраве, щастие и берекет. Стопаните на къщите покрай които минаха, излязоха пред домовете си, за да приветстват лазарките, като ги даряваха с яйца, плодове и дребни подаръци, както повелява традицията.
Публикувано на 28 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ПОТЪВА В ТЪМНИНА ЗА ЗАЩИТА НА СВЕТОВНАТА ПРИРОДА
Кметът на община Несебър г-н Николай Димитров изпрати днес призив за съпричастност към международната инициатива „Часът на земята” до кметовете на всички черноморски общини и до АБЧО /Асоциация на българските черноморски общини/. Община Несебър ще се присъедини към световната кауза като на 27 март от 20.30ч. до 21.30ч. ще изгаси градското осветление, както и осветлението на сградата на общинска администрация. Градоначалникът призовава всички жители на общината да изгасят осветлението и в домовете си в знак на съпричастност към глобалните проблеми на планетата.
Предоставяме на вашето внимание призива на г-н Николай Димитров:
Публикувано на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Талант на Несебър с дебют на сцената на Бургаската опера

Талантът на Несебър Весела Апостолова направи своя дебют на Бургаската оперна сцена точно на Благовещение. Участието й в операта „Вълшебната флейта” на Моцарт бе великолепно и затова надеждите са, че това е само началото на един дълъг творчески път, посветен на любимото изкуство. Младата певица от гр. Свети Влас бе приятно изненадана с поздравителен адрес от кмета на община Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Възпитаници на ООШИ с две прояви на Благовещение
Още пролетно настроение в Несебър, донесоха възпитаниците от Обединена общинска школа към изкуствата /ООШИ/. Освен с фолклорно изкуство, в школата има и два класа по пиано и солфеж. Вчера, точно на Благовещение, се състоя тяхната срочна продукция, в която дванадесет възпитаника на класовете показаха пред събралото се множество какво са научили от началото на годината. Красивите изпълнения на пиано, които децата представиха в присъствието както на своите родители, така и на своите учителки Димитрина Нейчева и Детелина Тодоров, озвучиха залата в Конферентен център „Несебър” и предизвикаха бурни аплодисменти и много приятни емоции.
Публикувано на 26 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Весели пролетни празници Равда

В навечерието на Благовещение малките първокласници от ОУ “ Св. св. Кирил и Методий “ - Равда получиха своите първи почетни грамоти “Вече съм грамотен”. Пред своите родители те гордо показаха това, което са научили - песни , стихчета и танци. Всички първолаци получиха и подарък от ръководството на училището - книжка, която вече сами могат да прочетат, а от своите родители - огромна торта под формата на разтворена книга. Много настроение и усмивки поднесе и организираният Празник на пролетта в училището в Равда, в който дейно участие взеха децата от 3 и 4 клас.
Публикувано на 25 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Малчугани правят сами грънци в подвижно ателие
Пролетни и Великденски прояви на децата на Несебър

Малчуганите в детските заведения на територията на община Несебър посрещаха пролетта с поредица от прояви, реализирани благодарение на всеотдайния труд на техните учители и подкрепата на общината.
Освен празниците в първия ден на пролетта, с помощта на община Несебър, възпитаниците в детските градини имат възможността да се насладят на едно уникално и нетрадиционно шоу – да покажат своите естетически и творчески умения чрез лично участие в изработването на грънчарски произведения в подвижното ателие на несебърския художник Христо Топалов.
Публикувано на 25 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017