Архив новини Община Несебър


ИНИЦИАТИВА ЗА БЕЗОПАСНА ВАКАНЦИЯ В НЕСЕБЪР
На прага на очакваната с безкрайно нетърпение ваканция, община Несебър организира за учениците вълнуващ празник под надслов „Моята безопасна пролетна ваканция”. Тази инициатива е израз на желанието да се зарадват децата на Несебър и да се привлече вниманието им към жизненоважния въпрос за тяхната безопасност. Всяка година хиляди деца в България и по света стават жертва на насилие, престъпления или пътни инциденти. Затова е необходимо непрекъснато да се привлича вниманието на децата към потенциалните рискове и да се повишава чувствителността на обществото към проблемите на детската безопасност, които през ваканциите – време, свързано с повече игри и развлечения, стават още по-актуални.
Публикувано на 01 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Музей „Старинен Несебър” се приготвя за посрещането на първите туристи

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден и с наближаването на лятото Музей „Старинен Несебър” е в трескава подготовка за посрещането на първите туристи. Започна редовното пролетно почистване на витрините в Археологическия музей. Със затоплянето на времето се пристъпи и вече е реализирано и почистването на средновековните църкви. Множеството треви и бурени, избуяли по покривите им, бяха отстранени и обработени с химикал, за да се предотврати израстването им отново.
Публикувано на 31 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Президент на Ротари Интернешънъл посещава за първи път Несебър
Президентът на Ротари Интернешънъл Джон Кени, придружен от дистрикт –гувернюра и паст дистрикт –гувернюра за България, посети за първи път Несебър в края на миналата седмица. Поводът за присъствието му в страната ни е ежегодният Тренировъчен семинар за елект президенти, който събра над 300 ротарианци и чийто домакин тази година бе Поморие. Всъщност за първи път действащ президент на Ротари Интернешънъл посещава райони извън столицата, а от такъв ранг само 4-а са посещавали България.При визитата си в Несебър Джон Кени не пропусна възможността да се срещне с кмета на града Николай Димитров.
Публикувано на 31 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР В ПОМОЩ НА УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ
Община Несебър осъществи поредното си начинание, показващо приоритетното място на образованието и възпитанието на подрастващите в политиката на общинското ръководство. Местната институция, съвместно с Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози – Бургас, организира обучителен семинар за учители и директори от 9-те училища в общината по един от най-актуалните проблеми на българското училище, а именно- въведеното от настоящата учебна година, задължение на училищата, съгласно чл. 138а* от ППЗНП, да изготвят характеристики на учениците.
Публикувано на 30 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Първа копка даде старт на строителството на модерен спортен комплекс в Несебър
Символична първа копка днес даде старт на строителството на модерен спортен комплекс в Несебър точно до градския стадион. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесе Янаки Стоянов, зам.- кмет по "Общински ред, спорт и младежки дейности". В обръщението си г-н Стоянов подчерта, че: „с изграждането на този обект ще разширим възможностите за спортуване, ще засилим интереса на хората в младежка и активна възраст към спорта, а както всички знаем, спортът е важен за доброто физическото състояние на всеки човек”.
Публикувано на 30 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОКАЗА СЪДЕЙСТВИЕ ПРИ ТЕЖКО ПТП
В края на работната седмица поради пътно транспортно произшествие около 19:30 ч. бе блокиран за движение от тежкотоварен автомобил Републикански път E - 87 близо до местността „Иракли”. Вследствие на блокадата се образуваха километрични опашки от автомобили в двете посоки. След множеството сигнали на лицата блокирани на пътя до Районен център – 112, Оперативният комуникационно-информационен център на „Гражданска защита” – Бургас осъществи връзка с ръководството на Община Несебър и ги запозна с възникналата ситуация.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ
ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В НЕСЕБЪРСКОТО СОУ

През месец март първокласниците от СОУ "Л. Каравелов" се подготвиха и проведоха "Празник на буквите". С това тържество приключи обучението на Букварния период.
За прилежното усвояване на азбуката, старанието при изписване на буквите и умението да четат, всички първокласници получиха своите първи "Свидетелства за грамотност".
На празника учениците показаха на присъстващите, че в родното училище те не само се обучават в грамотност, но и умеят да се веселят и забавляват.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКИТЕ ТАНЦЬОРИ – ОТНОВО СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Водещите детски танцови двойки на Клуб по спортни танци „Несебър” - Самуил Лечев – София Коларова и Симеон Георгиев – Виктория Проданова отново се завърнаха с медали от състезание. На Открития турнир по спортни танци в София на 27-ми март те отново доказаха, че макар и съществуващ от скоро, танцовият клуб в Несебър е вече на нивото на елитните клубове по спортни танци в страната. Самуил и София и Симеон и Виктория – състезатели в клас 11Е, заеха съответно първо и второ място в Открития турнир. Златният медал на Самуил Лечев и София Коларова в София, заедно с медалите от успешните им участия в състезания през 2009 г. им отреждат безспорно мястото на фаворити в клас 11Е и ги приближават все по-сигурно към следващият клас – 11Д.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ЦВЕТНИЦА В СВЕТИ ВЛАС

В един от най-хубавите християнски празници - Цветница, дамският църковен хор при храм „Св. Атанасий Велики” гр. Свети Влас, поздрави всички миряни с празничен концерт. С богатия репертоар от християнски песнопения, хорът поднесе един духовен букет от непреходни мелодии на всички присъстващи и именници.
Публикувано на 29 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

135 ДЕЦА ОТ ТРИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ, ОТ ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВА ОГЛАСИХА УЛИЦИТЕ НА НЕСЕБЪР НА ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА

Народни песни и игри, огласиха улиците на Несебър в празничните дни. На Лазаровден и Цветница, по стар български обичай, деца от първи до осми клас от Обединена общинска школа по изкуствата гр. Несебър, пременени в традиционни фолклорни носии, обиколиха улиците на Несебър и пяха обредни лазарски песни с които благославяха за здраве, щастие и берекет. Стопаните на къщите покрай които минаха, излязоха пред домовете си, за да приветстват лазарките, като ги даряваха с яйца, плодове и дребни подаръци, както повелява традицията.
Публикувано на 28 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017