Архив новини Община Несебър


СТАРА ЧЕШМА В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИ ОТНОВО СЛЕД ДЕСЕТИЛЕТИЯ
На Южния плаж на Несебър, буквално на 1-2 м. от морето, се откри „старата чешма” на града. През последните три десетилетия тя е била покрита от пясъчна дюна на плажа и почти забравена от местното население. Тази зима обаче, след отдръпването на морето, чешмата отново се показа на повърхността. В миналото от там местните хора са се снабдявали с питейна вода. Чешмата е била каптирана и строена с каменен резервоар, каменно корито и обшивка с четвъртита форма. Част от нея е била разрушена, като каменните плочи са запазени, а в дъното се вижда коритото на старата чешма.
Публикувано на 07 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКИ ДЕЦА УДОСТОЕНИ С ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ
С диплом за присъдена първа награда на Х юбилеен музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора бе удостоена групата за автентичен фолклор на СОУ”Любен Каравелов”-град Несебър. 2100 участници от цялата страна (532 индивидуални и 220 колектива) показаха на 4 сцени пред многобройна публика онова автентично родно изкуство, прекосило епохи и векове, издържало превратностите на времето и успяло да съхрани през годините своя колорит и неповторимо изящество. Те показаха, че няма по-звучни от българските песни, по-красиви от българските танци, по-пъстри от българските носии.
Публикувано на 06 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ДВА КОНЦЕРТА ЗА ВЕЛИКДЕН В НЕСЕБЪР
В навечерието на Великден стотици миряни се отправиха към храм „Св. Успение Богородично” в Несебър, за да почетат големия християнски празник. Точно в 12.00ч. след като прозвучаха дългоочакваните слова „Христос Воскресе”, а в отговор „Воистина воскресе”, насъбралото се множество тръгна след отците за традиционната обиколка на църквата и безбройните пламъчета на запалените свещите осветиха малките улички на старинния полуостров.На Великден за своите жители и гости, община Несебър бе потготвила два празнични концерта...
Публикувано на 04 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ВЕЛИКДЕНСКИ ИНИЦИАТИВИ В НЕСЕБЪР
Детски смях и песни огласиха на Велики четвъртък двора на църквата „Св. Успение Богородично” в Несебър. За трета поредна година децата от кръжока по краезнание и вокалната група от ОДК – Несебър, ръководени от Антония Йорданова и Таня Илинова събраха съученици и приятели от цялата община, за да покажат своето уважение към традицията и майсторството си в боядисването на великденски яйца. С кратко слово към децата се обърна отец Петър. Той разказа на децата достъпно и увлекателно за историята на Исус Христос и началото на християнската традиция, свързана с великденските яйца и козунаци.
Публикувано на 02 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪРСКИ ДЕЦА НА МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР
Учениците от СОУ „Любен Каравелов” - Марио Киров, Златин Шишков и Марк Чингов, представиха България на международен турнир по шах в гр.Фамагуста–Кипър, съорганизатор, на който бе Международната шахматна федерация. В турнира участваха отбори от Румъния,Азербейджан,Турция , Кипър и България. Малкото време за подготовка, което имаше отборът както и отсъствието на четвърти състезател в него, даде отражение в крайното класиране, но несебърските деца показаха, че имат необходимия потенциал, талант и желание от следващите издания на турнира да се завърнат в родината с медали.
Публикувано на 01 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ИНИЦИАТИВА ЗА БЕЗОПАСНА ВАКАНЦИЯ В НЕСЕБЪР
На прага на очакваната с безкрайно нетърпение ваканция, община Несебър организира за учениците вълнуващ празник под надслов „Моята безопасна пролетна ваканция”. Тази инициатива е израз на желанието да се зарадват децата на Несебър и да се привлече вниманието им към жизненоважния въпрос за тяхната безопасност. Всяка година хиляди деца в България и по света стават жертва на насилие, престъпления или пътни инциденти. Затова е необходимо непрекъснато да се привлича вниманието на децата към потенциалните рискове и да се повишава чувствителността на обществото към проблемите на детската безопасност, които през ваканциите – време, свързано с повече игри и развлечения, стават още по-актуални.
Публикувано на 01 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Музей „Старинен Несебър” се приготвя за посрещането на първите туристи

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден и с наближаването на лятото Музей „Старинен Несебър” е в трескава подготовка за посрещането на първите туристи. Започна редовното пролетно почистване на витрините в Археологическия музей. Със затоплянето на времето се пристъпи и вече е реализирано и почистването на средновековните църкви. Множеството треви и бурени, избуяли по покривите им, бяха отстранени и обработени с химикал, за да се предотврати израстването им отново.
Публикувано на 31 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Президент на Ротари Интернешънъл посещава за първи път Несебър
Президентът на Ротари Интернешънъл Джон Кени, придружен от дистрикт –гувернюра и паст дистрикт –гувернюра за България, посети за първи път Несебър в края на миналата седмица. Поводът за присъствието му в страната ни е ежегодният Тренировъчен семинар за елект президенти, който събра над 300 ротарианци и чийто домакин тази година бе Поморие. Всъщност за първи път действащ президент на Ротари Интернешънъл посещава райони извън столицата, а от такъв ранг само 4-а са посещавали България.При визитата си в Несебър Джон Кени не пропусна възможността да се срещне с кмета на града Николай Димитров.
Публикувано на 31 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР В ПОМОЩ НА УЧИТЕЛИ И ДИРЕКТОРИ
Община Несебър осъществи поредното си начинание, показващо приоритетното място на образованието и възпитанието на подрастващите в политиката на общинското ръководство. Местната институция, съвместно с Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози – Бургас, организира обучителен семинар за учители и директори от 9-те училища в общината по един от най-актуалните проблеми на българското училище, а именно- въведеното от настоящата учебна година, задължение на училищата, съгласно чл. 138а* от ППЗНП, да изготвят характеристики на учениците.
Публикувано на 30 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

Първа копка даде старт на строителството на модерен спортен комплекс в Несебър
Символична първа копка днес даде старт на строителството на модерен спортен комплекс в Несебър точно до градския стадион. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесе Янаки Стоянов, зам.- кмет по "Общински ред, спорт и младежки дейности". В обръщението си г-н Стоянов подчерта, че: „с изграждането на този обект ще разширим възможностите за спортуване, ще засилим интереса на хората в младежка и активна възраст към спорта, а както всички знаем, спортът е важен за доброто физическото състояние на всеки човек”.
Публикувано на 30 Mar 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017