Архив новини Община Несебър


Деца от Дома в Кошарица участват на фестивал в Истанбул
Седем възпитаници от Дома за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в Кошарица, ще вземат участие на IV Международен фестивал на усмихнатите деца в Истанбул. На форума, който ще се състои между 17 и 21 април, групата за модерен балет от дома ще се представи с два танца. Три естрадни песни специално за фестивала е подготвила вокално-инструменталната група „Белите делфини” към ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски”. Едно от парчетата е авторско, озаглавено е „Децата на дома” и разказва за живота на възпитаниците в социалното заведение, другото е с име „Слънцето е в моите коси”, а последната песен е за България.
Община Несебър поема всички разходи, свързани с транспорта, медицинските застраховки и дневната издръжка на участниците във фестивалната проява.
Публикувано на 14 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

„МАЛЪК МОРСКИ ТЕАТЪР” С МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА
Най-престижната и голяма награда - наградата на публиката, спечели несебърският „Малък морски театър” по време на третото издание на Международния театрален фестивал на моноспектаклите “FAMA”. В оспорвана надпревара с още 8 постановки от Сърбия, Босна и Херцеговина и от Словения, нашите театрали грабнаха сърцата на зрителите със спектакъла “Знаци” от Иво Андрич (реж. Владо Кецман, в ролята на учителя Велков – актьорът Марин Господинов, музикално оформление и автор на песните – Иван Ненков, суфльор – Таня Танева).
Публикувано на 14 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
134-та годишнина от Априлското въстание
ОТБЕЛЯЗВАМЕ С ВИКТОРИНА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ
С викторина, посветена на Априлското въстание, община Несебър ще отбележи 134-та годишнина от героичната Априлска епопея. Честването ще е на 20-ти април от 17:00 часа в читалище „Яна Лъскова”. В проявата ще вземат участие ученици от пети и шести клас от училищата в общината.Априлското въстание, избухнало през 1876 г., е връх в българското национално-революционно движение през Възраждането. В това въстание българите налагат решително своята воля за свобода, платена с живота на над 30 хиляди мъже, жени и деца, 80 изгорени и 200 напълно разграбени селища. Саможертвата на априлци поставя въпроса за съдбата на българите в центъра на европейската политика и отприщва поредица от събития, които довеждат до Освобождението на България през 1878 г.
Публикувано на 14 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
ПРАВИЛА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
ПРАВИЛА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
Правила за прием на децата в детските заведения на територията на община Несебър утвърди кмета на общината Николай Димитров. На територията на община Несебър има десет детски заведения – пет ОДЗ и пет ЦДГ. При спазване на Правилника за приложение на Закона за народната просвета, Наредбата за здравните изисквания към детските градини, Наредбата за устройството и дейността на детските ясли и детските кухни и здравните изисквания към тях и Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Несебър, Правилата за прием в общинските детски заведения утвърждават единни принципи и критерии при приемането на децата на територията на община Несебър.
Публикувано на 13 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Започна строеж на параклис в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
Започна строеж на параклис в Дома за деца с умствена изостаналост в Кошарица
Символична първа копка днес даде старт на строителството на параклис в двора на Дома за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в с. Кошарица. Събитието започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Петър, а приветствено слово произнесоха кметът на Несебър Николай Димитров и председателят на Общински съвет Благой Филипов.
В обръщението си г-н Димитров подчерта, че с изграждането на този обект ще може по-лесно децата да се възпитават в духа на християнските ценности, както и да се интегрират към заобикалящия ги свят.
Публикувано на 12 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър представи най-новия си проект за културен туризъм
Община Несебър представи за първи път пред местната общественост най-новия си проект за развитие на културния туризъм „Празнувай с нас!”. Събитието се състоя в зала „Мелсас” и бе открито от Ели Кирилова, заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество”. Тя сподели, че идеята на инициативата е да се обединят всички местните празници през четирите сезона, защото празниците са потенциал за развитие на културния туризъм. Пред многобройната аудитория бе прожектиран филмът „Никулден в Несебър”, част от проекта, който даде отговор на въпроса какво се случва през есенно-зимния период в Несебър, как тече времето за местните хора.
Публикувано на 12 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Отговор на Община Несебър по повод пресконференция на ДЕЛА в БТА
ДЕЛА е партия, замесена в олигархични интереси и купуване на гласове

Атанас Терзиев и компания прехвърлиха лъжите си в национален мащаб
Община Несебър се чувства длъжна да отговори на поредните лъжи и клевети, разпространени от активисти на местната бизнеспартия ДЕЛА, в залата на БТА. Въпреки че нееднократно и системно сме давали отговори на едни и същи „изтъркани до болка” твърдения на тези лица, правим това, поради факта, че манипулативното облъчване на медиите, от корпоративната група наречена „партия”, се пренесе на национално ниво. Дискредитирани пред обществеността в региона, заради системен и безпочвен, но задължително „черен” политически ПР, активистите на ДЕЛА решиха да се изявят в София.
Публикувано на 09 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър участва на изложението "Културен туризъм" 2010
За поредна година Община Несебър ще вземе участие във Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” 2010, което ще се проведе от 14 до 17 април 2010 г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” - град Велико Търново. Форумът се организира по инициатива на Община Велико Търново, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. По време на 7-то издание на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ” 2010, по инициатива на Община Велико Търново, ще бъде учредена „Асоциация на общини, селища и територии с културно-историческо наследство”.
Публикувано на 09 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Хор за гръцки песни „Месамбрия” чества юбилей с концерт
Хор за гръцки песни „Месамбрия” чества своя 10 годишен юбилей утре, на 10 април, и по този повод кани жителите на община Несебър, както и всички приятели на гръцката песен, на празничен концерт от 18 часа в читалище „Яна Лъскова”. Първата изява на групата е на 13 януари 2001 година, хорът е от 10 човека, а негов музикален педагог е Анета Драгнева. Година по-късно ръководството на гръцкия хор се поема от Вяра Димитрова - професионален музикант и активен читалищен деец. Следват концерти по случай националния празник на Република Гърция по покана на гръцкото консулство в Пловдив, участия в общинските и читалищни прояви, множество изяви в страната и чужбина.
Публикувано на 09 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Градът на ЮНЕСКО ще е домакин на конференция, посветена на опазването на паметниците на културата
Община Несебър и фондация „А.Г.Левентис” обсъдиха финансирането на реставрацията на още средновековни църкви
Обсъждане на бъдещи проекти за реставрация на средновековни църкви и тяхното финансиране бе сред акцентите в днешната среща между Ели Кирилова, зам. кмет в община Несебър, и проф. Карагеоргиос, проф. Бакирдзис, Борис Хаджиев, представители на фондация „А.Г.Левентис”, и председателят на БНК на ИКОМОС доц. Стефан Белишки.
Публикувано на 08 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017