Архив новини Община Несебър


20 ЮБИЛЯРА ОТ НЕСЕБЪР ПРАЗНУВАХА ГОДИШНИНИТЕ СИ
Всяка година по традиция, пенсионерският клуб в старата част на Несебър, събира всички юбиляри, които са навършили кръгли годишнини през изминалата година и организира за тях специално тържество. Тази година, двадесет души от Несебър са навършили кръгли годишнини – 60, 70 и 80 години. Празничната вечеря за тях, се състоя в с. Равда и премина с много песни, танци и приповдигнато настроение. За всеки юбиляр имаше подарък, а всички получиха поздравителни адреси от община Несебър и други институции.
Публикувано на 16 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

СЦЕНАТА Е ВАША
С тържествен концерт, възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата в гр. Несебър, откриха Коледните и Новогодишни тържества в общината, които са под надслов „Сцената е ваша” и ще се провеждат на сцената до пощата в новия град. В тях ще се включат всички самодейни състави от община Несебър, които са подготвили специални тържествени програми и изпълнения, с които ще радват жителите и гостите на града до края на годината.
Много празнично настроение създадоха и децата от ООШИ, на които се падна честта да открият празничните концерти. С българските народни танци, които изпълниха, танцьорите пожелаха на всички весели Коледни и Новогодишни празници.
Публикувано на 16 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН ЕКО БАЗАР В НЕСЕБЪР
Ученици от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ОУ „Васил Левски” с. Тънково изработиха различни предмети от природни материали, които изложиха на благотворителния Коледен Еко базар в Несебър, днес. Освен учениците в благотворителната инициатива се включиха и техните родители, които донесоха вкусни, домашно приготвени, сладкиши, торти, баници и прочие. Групата от възпитаници на несебърското СОУ, към Български червен кръст, изложеха на базара изработените от тях коледни картички и също се включиха в събирането на приходи с благотворителна цел.
Публикувано на 15 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Министър Рашидов: Подготвихме методика за Несебър
Министерството на културата е изготвило методически модел за изработване на План за опазване и управление на културните ценности. Подготвен е и проект за Наредба на Министерския съвет, чието приемане предстои. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов от трибуната на НС по повод питане на народния представител от ПП ГЕРБ Димитър Бойчев. Той настоя по време на парламентарния контрол министърът да информира Народното събрание за намеренията и действията на Министерството на културата.
Публикувано на 13 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

ДЕЦАТА В ЦДГ „СЛЪНЦЕ” СЪЩО ПРАЗНУВАХА
Малчуганите от целодневната детска градина в Сл. бряг, почетоха денят на Св. Николай с празнична програма. С много песни, стихове и танци, малките вълнички от трета група, развълнуваха морето с малките водорасли от първа група. Златните рибки от подготвителна група пък, очароваха със своя танц и обещаха на морячетата от да им изпълнят по едно обещание, а те от своя страна им благодариха с моряшкия си танц.
Така с много песни и танци премина денят на възпитаницитине на ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг. След еуфорията от Никулден, децата веднага се захванаха и започнаха подготовката си за коледните и новогодишни празници.
Публикувано на 13 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Фолклорни групи от Оризаре гостуваха в тв предаване

Детска група за автентичен фолклор „Оризарчета” и Женска група за обработен фолклор с ръководители Пепа Запрянова и Стойко Георгиев при Народно читалище „Зора-1928” с. Оризаре гостуваха в предаването „От българско, по – българско”, чиято цел е да възражда народните песни, музика и танци от различните краища на страната.
В телевизионния ефир групите от Оризаре разказаха историята на своето село и на Народно читалище ”Зора-1928”. Освен това децата от „Оризарчета” зарадваха аудиторията с песните „Провикна се здравец от градина”, „ Сноща ходих покрай харманята” и др.
Публикувано на 10 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Дама оглави класацията на 10-те най-добри спортисти за 2010 в Несебър

Михаела Никова от клуб “Бушидо” е спортист N 1 за 2010 г. в община Несебър. Тя бе избрана от спортни деятели и журналисти, събирайки 154 т. Михаела оглави класацията на 10-те най-добри спортисти в община Несебър заради своите забележителни постижения, а именно- трети места на Световните първенства в “Кумите” и “Ката” и дублирайки класирането си и в двата класа “Кумите” и “Ката” на европейски първенства.
Публикувано на 09 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

ПРОМЕНЕН РАБОТЕН РЕЖИМ НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

През месеците декември 2010 г. и януари 2011 г. детските заведения в община Несебър ще работят при променен работен режим. Промените, направени след съгласуване с директорите на общинските детски заведения, се налагат поради наблюдаваното в предходните години рязко спадане на средната месечна посещаемост през тези месеци – до или под нормативно определения минимум.
Публикувано на 09 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

В отговор на мнения на граждани „Защо „Черно море” не е добро място за живеене?”, публикувани в регионалното издание „Твоят ден” на в. „Труд” и в. „24 часа” на 3.12.2010 г. в рубриката „В пряка реч”, община Несебър предоставя на заинтересованите лица своята позиция.

В едно от отпечатаните изказвания, касаещо процедурата за избор на изпълнител за изграждане на улиците в най-новия квартал на града, се казва следното: ”Резултатите от конкурса бяха обжалвани по една единствена причина – спечели фирма, която предложи 1 млн. повече и с 5 г. гаранция.
Публикувано на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

10 ВЪПРОСА И ОТГОВОРА ЗА УЛИЦИТЕ В КВ. ЧЕРНО МОРЕ

Относно исканията на жителите на кв. „Черно море”, община Несебър предоставя на тяхно внимание и на вниманието на всички заинтересувани лица отговорите:
На първият въпрос „Каква е конкретната причина десет месеца след като обявихте, че започва изграждането на улиците в кв. „Черно море”, да няма положен и един сантиметър асфалт?” прилагаме материал, публикуван на официалния сайт още в края на миналия месец със заглавие ”Предстои изграждане на улиците в ж.к. „Черно море” в Несебър”:
Публикувано на 08 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017