Архив новини Община Несебър


ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА В КОШАРИЦА
Символична първа копка даде старт на строителството на многофункционална сграда в с. Кошарица. Събитието започна с тържествен водосвет, а приветствия към всички отправиха кметът на Несебър Николай Димитров и кметът на селото Павел Павлов. Г-н Павлов сподели радостта си от началото на строежа на тази така дългоочаквана сграда, необходима поради непрекъснатото разрастване на селото, заради близостта му с курортния комплекс Слънчев бряг. Той благодари на кмета Николай Димитров и на неговия екип за отпуснатите средства, които ще помогнат тази сграда да стане факт и ще улесни живота на хората в селото.
Публикувано на 22 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

„Морски звездички” спечели III място от национален фестивал
Вокална група „Морски звездички” при Общински детски комплекс – Несебър спечели III място в шестия Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие” в Панагюрище. Изпълнението на групата бе аплодирано от публиката, а ръководителката Таня Илинова получи много поздравления от колегите си и журито за отличната подготовка на възпитаниците си. Децата от Несебър с гордост получиха грамотата и медалите си и отнесоха от Панагюрище искрица от патриотизма и родолюбието на възрожденците.
Публикувано на 21 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

СРЪБСКИ ЖУРНАЛИСТИ ПИШАТ ЗА НЕСЕБЪР
Сътрудничеството между община Несебър и Сърбия премина на по-горен етап

Туроператори и журналисти от Сърбия посетиха Несебър, за да се запознаят от близо с неговата история и култура и след това да могат по-подробно да разкажат на своите клиенти и читатели за предимствата да изберат Несебър като туристическа дестинация.Идеята за взаимно сътрудничество между Сърбия и община Несебър по отношение на туризма, се зароди на туристическото изложение в Белград, на което общината взе участие през месец февруари тази година. Тогава, заради повишения интерес към Несебър, сръбски журналисти от вестниците „Политика” и „Блиц” ...
Публикувано на 21 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА ГОДИШНИНАТА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ С ВИКТОРИНА

Родолюбие и знания показаха ученици от пети и шести клас на училищата в община Несебър с участието си във викторина, посветена на Априлското въстание. 20-ти април или 1-ви май? При съществуващата двойнственост в датировката - резултат от промяната в стила на летоброене, община Несебър избра за провеждането на викторината 20-ти април – датата, която стои под „Кървавото писмо” на Тодор Каблешков.
Публикувано на 21 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Кметът на община Несебър Николай Димитров отправи благодарност към жителите, премахнали доброволно временно-поставяемите си гаражи, със следното писмо:
Уважаеми съграждани и жители на община Несебър,
изразявам своята благодарност към всички Вас, които сами поехте инициативата да премахнете временно-поставяемите си гаражи, веднага след като общинското ръководство съобщи за намерението си, те да бъдат отстранени. По този начин Вие спомогнахте община Несебър да придобие един по-красив облик и станахте част от общите ни усилия да направим нашата община още по-хубаво и привлекателно място за живеене. Аз и моите колеги сме признателни към Вашата активност за подобряване на средата в която живеем.
Публикувано на 19 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 134 ГОДИНИ ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ
Априлското въстание, избухнало през 1876 г., е връх в българското национално-революционно движение през Възраждането. В това въстание българите налагат решително своята воля за свобода, платена с живота на над 30 хиляди мъже, жени и деца, 80 изгорени и 200 напълно разграбени селища. Саможертвата на априлци поставя въпроса за съдбата на българите в центъра на европейската политика и отприщва поредица от събития, които довеждат до Освобождението на България през 1878 г.
С викторина, посветена на Априлското въстание, община Несебър ще отбележи 134-та годишнина от героичната Априлска епопея. Честването ще е на 20-ти април от 17:00 часа в читалище „Яна Лъскова”. В проявата ще вземат участие ученици от пети и шести клас от училищата в общината.
Публикувано на 19 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър отличена с две награди на изложението „Културен туризъм” във Велико Търново
Община Несебър заслужено спечели две награди на престижното изложение „Културен туризъм” във Велико Търново, в което взеха участие над 60 общини. Единият приз е за инициативата "Празнувай с нас", която превръща градските празници в продукт на културния туризъм. На тържествена церемония в атракциона „Калоянова крепост” отличието бе връчено на кмета на Несебър Николай Димитров от градоначалника на старопрестолния град д-р Румен Рашев. „Тази награда е втората добра новина за нашия град, защото днес в Несебър акостира първият туристически кораб, който дава своебразен старт на туристическия сезон.
Публикувано на 19 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Пинокио дойде в Несебър
Една от най-обичаните приказки за деца – „Пинокио” бе разказана от актьорите на ямболския театър „Невена Коканова” днес в Несебър. Читалище „Яна Лъскова” събра най-малките жители на общината, техните майки, баби и дядовци, които изгледаха с интерес кукления спектакъл. Приказката за дървеното човече и неговите небивали приключения се разказваше от щурец, а децата се радваха и искрено се забавляваха на историята. Актьорите, които участваха в спектакъла и поднесоха много настроение на всички, бяха: Полина Стоянова, Даниела Райчевска, Валентина Тодорова, Волен Митев, Михаил Лазаров и др.
Публикувано на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

„Празнувай с нас” оживя в клуб „Спайдър” във Велико Търново
Община Несебър представи за първи път собствен културен сувенир

Идеята на инициативата „Празнувай с нас” на община Несебър, която бе представена на изложението „Културен туризъм”, бе разгърната по-късно същия ден в клуб „Спайдър” във Велико Търново. Там зам.-кметът Ели Кирилова покани всички желаещи да усетят как тупти в ритъм градът на ЮНЕСКО и как неговите хора се забавляват и веселят. Ди джеи, специално дошли в старопрестолния град, нажежиха въздуха и повдигнаха емоциите с актуални поп и денс парчета. Клубът бързо се препълни с гости, дошли да „празнуват с нас” и да бъдат част от морския купон.
Публикувано на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър очарова кметове и посланици с най-новия си продукт за развитие на културния туризъм
Кметът на Велико Търново, кметове на градове Световно културно наследство, посланиците на Малта и Мексико, както и експерти от Министерството на културата бяха сред аудиторията, изслушала с нескрит интерес презентацията „Културните празници – потенциал за развитие на туризъм”, поднесена от Ели Кирилова, заместник-кмет по „Образование, култура и международно сътрудничество” в община Несебър по време на изложението „Културен туризъм”. Присъстващите внимателно изгледаха и филмите – откровения и създаващ усещането за равносметка „Никулден в Несебър” и еуфористичния и празничен „15 август”. „
Публикувано на 17 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017