Архив новини Община Несебър


Как да изглеждат рекламните табели в стария Несебър

В получено писмо от зам. министъра на културата д-р Тодор Чобанов до община Несебър, четем за готовността на Министерството на културата да „оказва пълно съдействие и помощ на Общината за реализирането на упоменатите първоначални мерки за провеждане на последователна и нормативна съобразна политика за опазване на културното наследство на града и за интегрирането на съвременното му устройство във връзка със съвременните европейски и световни стандарти и методи за провеждане на тази политика...”.В тази връзка общината вече предприе конкретни действия, които са насочени в сферата на рекламата в града, а именно как да изглеждат рекламните табели в стария Несебър, за да могат цялостно да се впишат в неговата уникална архитектурна атмосфера.
Публикувано на 26 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Група „Стъкло” зареди феновете си с много рок настроение в Обзор
Група „Стъкло” повиши рок настроението на верните си фенове в Обзор на първия си за тази година концерт. Музикалното събитие се състоя в многофункционалната зала в града, като шоуто започна с много танци и модерен балет, представен от учениците от местното училище ОУ „Кирил и Методий” с ръководител Анастасия Янчева. След своеобразното подгряване, настъпи кулминацията на вечерта. „Стъкло” забиха изцяло с нов репертоар и нова авторска песен „Пясъчно стъкло”. Групата изпълни и няколко кавъра, като емоциите ескалираха и публиката запя заедно с изпълнителите.
Публикувано на 26 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ЩЕ ВИДИМ ПРЕЛЕСТИ НА ИЗНЕВЯРАТА ВЪВ ВТОРНИК
Постановката „Прелести на изневярата” е отменена за 24.04.2010г. и ще се състои на 27 април 2010г. /вторник/ в залата на читалище „Яна Лъскова” гр. Несебър. Пиесата поставя проблема за взаимоотношенията в семейството и “прелестите” на тези извън него. В главните роли са Ани Михайлова и Стефан Щерев – тандем познат на зрителите и от телевизията. Тя и Той. Сватбата им е утре. Всичко е готово – подаръците, роклята. Има само един малък проблем – Тя не е сигурна дали това е нейният любим. Той пък вече не я желае, иска да се разделят, но не знае как да й го каже без да я нарани. Две жени обичат различни мъже, които толкова си приличат, че едва ли не са еднакви……а може би е така!!!!
Публикувано на 23 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър и Созопол подписват примирие
Преди близо 22 века Аполония е била изправена пред крайна опасност. За това свидетелства надпис от II в.пр. Хр, открит в град Истрия. Надписът представлява декрет на Аполонийското народно събрание, изпратен да бъде поставен в тамошния храм на Аполон. Според съдържанието му Месембрия, днешен Несебър нападнала Аполония (Созопол), без да й обяви война. Месембрийците превзели Анхиало, днешно Поморие, чийто солници са били вероятният повод за конфликта, а фактът, че Анхиало е създаден от Аполония, допълнително нажежава страстите.Месембрийците обсадили самата Аполония и осквернили храма на Аполон, който вероятно се е намирал извън крепостните стени - предполага се на днешния остров Св. Иван. Аполонийци поискали помощ от Истрия и тя изпратила бойния си флот под командването на Хегесагор, син на Моним.
Публикувано на 23 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Отбелязваме Деня на Земята
В ОДЗ “Калина Малина” честват празника с множество прояви
Община Несебър не е организирала специална проява за отбелязване на Деня на земята, защото по места има достатъчно добри професионалисти, които инициират собствени прояви, отразяващи важните и значими празници през годината. Пример в това отношение е ОДЗ „Калина Малина”, където учителките, под ръководството на директорката Людмила Василева, осъществиха планираната в учебната програма тема: ”Чиста земя, здрави деца”. В изпълнение на инициативата, посветена на Деня на земята, в продължение на 10 дни - от 19 до 30 април, децата участват в различни прояви.
Публикувано на 22 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ЗАПОЧНА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА В КОШАРИЦА
Символична първа копка даде старт на строителството на многофункционална сграда в с. Кошарица. Събитието започна с тържествен водосвет, а приветствия към всички отправиха кметът на Несебър Николай Димитров и кметът на селото Павел Павлов. Г-н Павлов сподели радостта си от началото на строежа на тази така дългоочаквана сграда, необходима поради непрекъснатото разрастване на селото, заради близостта му с курортния комплекс Слънчев бряг. Той благодари на кмета Николай Димитров и на неговия екип за отпуснатите средства, които ще помогнат тази сграда да стане факт и ще улесни живота на хората в селото.
Публикувано на 22 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

„Морски звездички” спечели III място от национален фестивал
Вокална група „Морски звездички” при Общински детски комплекс – Несебър спечели III място в шестия Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие” в Панагюрище. Изпълнението на групата бе аплодирано от публиката, а ръководителката Таня Илинова получи много поздравления от колегите си и журито за отличната подготовка на възпитаниците си. Децата от Несебър с гордост получиха грамотата и медалите си и отнесоха от Панагюрище искрица от патриотизма и родолюбието на възрожденците.
Публикувано на 21 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

СРЪБСКИ ЖУРНАЛИСТИ ПИШАТ ЗА НЕСЕБЪР
Сътрудничеството между община Несебър и Сърбия премина на по-горен етап

Туроператори и журналисти от Сърбия посетиха Несебър, за да се запознаят от близо с неговата история и култура и след това да могат по-подробно да разкажат на своите клиенти и читатели за предимствата да изберат Несебър като туристическа дестинация.Идеята за взаимно сътрудничество между Сърбия и община Несебър по отношение на туризма, се зароди на туристическото изложение в Белград, на което общината взе участие през месец февруари тази година. Тогава, заради повишения интерес към Несебър, сръбски журналисти от вестниците „Политика” и „Блиц” ...
Публикувано на 21 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗА ГОДИШНИНАТА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ С ВИКТОРИНА

Родолюбие и знания показаха ученици от пети и шести клас на училищата в община Несебър с участието си във викторина, посветена на Априлското въстание. 20-ти април или 1-ви май? При съществуващата двойнственост в датировката - резултат от промяната в стила на летоброене, община Несебър избра за провеждането на викторината 20-ти април – датата, която стои под „Кървавото писмо” на Тодор Каблешков.
Публикувано на 21 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Кметът на община Несебър Николай Димитров отправи благодарност към жителите, премахнали доброволно временно-поставяемите си гаражи, със следното писмо:
Уважаеми съграждани и жители на община Несебър,
изразявам своята благодарност към всички Вас, които сами поехте инициативата да премахнете временно-поставяемите си гаражи, веднага след като общинското ръководство съобщи за намерението си, те да бъдат отстранени. По този начин Вие спомогнахте община Несебър да придобие един по-красив облик и станахте част от общите ни усилия да направим нашата община още по-хубаво и привлекателно място за живеене. Аз и моите колеги сме признателни към Вашата активност за подобряване на средата в която живеем.
Публикувано на 19 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017