Архив новини Община Несебър


Несебър и Созопол подписват примирие

Днес градоначалниците на Несебър и Поморие, придружени от свитите си, ще пристигнат в Созопол и ще бъдат посрещнати от архонтите и жители на Созопол. Шествието, придружено от антични герои и воиници, ще продължи пътя си по маршрута на крепостната стена до Южната кула, където в тронната зала на музея на фондация „Аполония” ще ги посрещне градоначалникът на Созопол. Той ще приеме даровете на месембрийци и анхиалци. Градоночалниците ще изложат съображенията си за мир и в случай, че мирните преговори завършат благоприятно, примирието ще бъде скрепено с подписването на мирен договор. Примирието ще бъде полято с вино, а античен хор ще обяви радостното събитие.
Публикувано на 29 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР И ОБЛАСТ ТОСКАНА ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧАТ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА
Почетният консул на България със седалище в град Винчи (Флоренция) и консулски окръг областта Тоскана - Алесандро Бузони посети кмета на Несебър Николай Димитров днес, с идеята за едно общо бъдещо сътрудничество между общината и италианската област. В началото на срещата г-н Бузони сподели с присъстващите – Николай Димитров и Ели Кирилова /зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”/, че в момента в област Тоскана се изработват туристически пакети за италианските жители, като Несебър е една от водещите точки, заради своята вековна история и стратегическо местоположение.
Публикувано на 28 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Николай Димитров отличен с приз Мениджър социални услуги-2009
КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР СТАНА „МЕНИДЖЪР СОЦИАЛНИ УСЛУГИ-2009”
Градоначалникът Николай Димитров бе отличен с националния приз „Мениджър социални услуги-2009” на тържествена церемония, състояла се в София. Престижното отличие му бе връчено от ст.н. с. Д-р Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България. „Социалната политика отразява зрелостта на гражданското общество. С работата в социалната политика аз и моите колеги се стремим градът ни да бъде все така прекрасно място за живеене, каквото е било през неговата повече от 3 200 годишна история. Радвам се, че сте оценили тези наши усилия и че днес получаваме наградата си за тях.”, бяха думите на г-н Димитров, след приемане на приза.
Публикувано на 28 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца дават пример за по-чист Несебър
Под надслов „За по-чист Несебър” на 27-ми април, в ОДЗ „Калина Малина” протече кулминационната проява от десетдневката „Чиста Земя – здрави деца”, посветена на екологичните проблеми и опазването на нашата планета. Инициативата започна на 19-ти април с прожекцията на филма „Величествен Балкан, лазурен бряг и хилядолетна история” за всички възпитаници на детското заведение. На следващия ден, под формата на известния от bTB новините „малък коментар”, непринудено и с трогателна загриженост, децата споделиха своите гледни точки по темата „Чиста земя – здрави деца”.
Публикувано на 28 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ТЕАТЪР И КОНЦЕРТ В ДВА ПОРЕДНИ ДНИ В НЕСЕБЪР
Община Несебър напомня на всички жители и гости, че довечера от 19.00ч. в читалище „Яна Лъскова” – Стария град ще се играе комедията „Прелести на изневярата”. Ако искате да се запознаете от близо с проблема за взаимоотношенията в семейството и “прелестите” на тези извън него, както и да се посмеете от сърце, заповядайте на поредната постановка, която община Несебър ще ви подари.
На следващия ден пък, любителите на музиката и старите градски песни, ще могат да се насладят на концерт – спектакъл, със специалното участие на Бони Милчева и Тодор Върбанов, посветен на 15 годишния юбилей на група за стари градски песни „Блян”.
Публикувано на 27 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Как да изглеждат рекламните табели в стария Несебър

В получено писмо от зам. министъра на културата д-р Тодор Чобанов до община Несебър, четем за готовността на Министерството на културата да „оказва пълно съдействие и помощ на Общината за реализирането на упоменатите първоначални мерки за провеждане на последователна и нормативна съобразна политика за опазване на културното наследство на града и за интегрирането на съвременното му устройство във връзка със съвременните европейски и световни стандарти и методи за провеждане на тази политика...”.В тази връзка общината вече предприе конкретни действия, които са насочени в сферата на рекламата в града, а именно как да изглеждат рекламните табели в стария Несебър, за да могат цялостно да се впишат в неговата уникална архитектурна атмосфера.
Публикувано на 26 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Група „Стъкло” зареди феновете си с много рок настроение в Обзор
Група „Стъкло” повиши рок настроението на верните си фенове в Обзор на първия си за тази година концерт. Музикалното събитие се състоя в многофункционалната зала в града, като шоуто започна с много танци и модерен балет, представен от учениците от местното училище ОУ „Кирил и Методий” с ръководител Анастасия Янчева. След своеобразното подгряване, настъпи кулминацията на вечерта. „Стъкло” забиха изцяло с нов репертоар и нова авторска песен „Пясъчно стъкло”. Групата изпълни и няколко кавъра, като емоциите ескалираха и публиката запя заедно с изпълнителите.
Публикувано на 26 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ЩЕ ВИДИМ ПРЕЛЕСТИ НА ИЗНЕВЯРАТА ВЪВ ВТОРНИК
Постановката „Прелести на изневярата” е отменена за 24.04.2010г. и ще се състои на 27 април 2010г. /вторник/ в залата на читалище „Яна Лъскова” гр. Несебър. Пиесата поставя проблема за взаимоотношенията в семейството и “прелестите” на тези извън него. В главните роли са Ани Михайлова и Стефан Щерев – тандем познат на зрителите и от телевизията. Тя и Той. Сватбата им е утре. Всичко е готово – подаръците, роклята. Има само един малък проблем – Тя не е сигурна дали това е нейният любим. Той пък вече не я желае, иска да се разделят, но не знае как да й го каже без да я нарани. Две жени обичат различни мъже, които толкова си приличат, че едва ли не са еднакви……а може би е така!!!!
Публикувано на 23 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър и Созопол подписват примирие
Преди близо 22 века Аполония е била изправена пред крайна опасност. За това свидетелства надпис от II в.пр. Хр, открит в град Истрия. Надписът представлява декрет на Аполонийското народно събрание, изпратен да бъде поставен в тамошния храм на Аполон. Според съдържанието му Месембрия, днешен Несебър нападнала Аполония (Созопол), без да й обяви война. Месембрийците превзели Анхиало, днешно Поморие, чийто солници са били вероятният повод за конфликта, а фактът, че Анхиало е създаден от Аполония, допълнително нажежава страстите.Месембрийците обсадили самата Аполония и осквернили храма на Аполон, който вероятно се е намирал извън крепостните стени - предполага се на днешния остров Св. Иван. Аполонийци поискали помощ от Истрия и тя изпратила бойния си флот под командването на Хегесагор, син на Моним.
Публикувано на 23 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Отбелязваме Деня на Земята
В ОДЗ “Калина Малина” честват празника с множество прояви
Община Несебър не е организирала специална проява за отбелязване на Деня на земята, защото по места има достатъчно добри професионалисти, които инициират собствени прояви, отразяващи важните и значими празници през годината. Пример в това отношение е ОДЗ „Калина Малина”, където учителките, под ръководството на директорката Людмила Василева, осъществиха планираната в учебната програма тема: ”Чиста земя, здрави деца”. В изпълнение на инициативата, посветена на Деня на земята, в продължение на 10 дни - от 19 до 30 април, децата участват в различни прояви.
Публикувано на 22 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017