Архив новини Община Несебър


НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА АРХЕОЛОГИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ
За първи път Несебър ще бъде домакин на Национална археологическа конференция от 25 до 28 май. Това е 49 издание на форума, на който ежегодно българските археолози си дават среща, за да се запознаят с най-новите постижения в науката и с резултатите, които колегите им са постигнали. Организатори на конференцията са Националният археологически институт с музей при БАН и Музей „Старинен Несебър”, а събитието ще премине под патронажа на кмета на община Несебър г-н Николай Димитров. Несебър не е избран случайно за домакин на това важно събитие. Както се казва и в писмото-покана до кмета на общината:
Публикувано на 04 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Слънчев бряг е пример на „мутризацията” на държавата ни
Община Несебър се чувства длъжна да отговори на мнението на г-н Младен Мутафчийски, публикувано във в. „24 часа” на 28.04.2010 г. под заглавие „Бойко, подвеждат те за Слънчев бряг”. Не желаем да коментираме лъхащата безпардонност, самоувереност и клеветнически твърдения, с които е наситена тази статия. За това носи отговорност нейният автор, който е дългогодишен председател на Борда на директорите на „Слънчев бряг” АД. За разлика от него, ние нямаме намерение да даваме определения и квалификации на личността му, бизнес отношенията, личните му обвързаности и т.н. Кой е г-н Младен Мутафчийски, каква е неговата жизнена и професионална биография, всеки може съвсем лесно да направи справка, само като напише името му в търсачката Google.
Публикувано на 03 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Два празнични концерта в първите дни на май
Много пролетно настроение и приятни емоции донесоха първите дни на май на жителите на община Несебър. В деня на труда пред пощата в новия град на Несебър странджанската певица Жечка Сланинкова и солистката на ансамбъл „Пирин”- Благоевград, Стойка Германова, както и народен оркестър се погрижиха 1 май да бъде още по-слънчев и усмихнат, поднасяйки най-популярните изпълнения от своя репертоар на насъбралата се публика.
Празникът на Свети Влас на 2 май бе отбелязан с богата три часова програма, в която участие взеха местният хор „Детелина”, Румяна Попова и Тони Стораро.
Публикувано на 03 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър и Созопол сключиха едногодишен мирен договор
Месамбрия пожела на Аполония да стане част от ЮНЕСКО

С пищно тържество бе подписано споразумението за мир между Аполония и Месамбрия, слагащо край на война от преди 22 века. Контрактът беше сключен за срок от една година в присъствието на бог Посейдон, който пристигна по море с кмета на Несебър Николай Димитров и със специалното, но не много трезво присъствие, на бог Дионисий, поканен от кмета на Поморие Петър Златанов, заради чиито солници са се водили боевете. Историята разказва, че 2 века преди Христа Месамбрия, днешен Несебър, нападнала Аполония (Созопол), без да й обяви война, като превзела Анхиало (Поморие), чийто солници са били вероятният повод за конфликта.
Публикувано на 30 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ПГТ „ИВАН ВАЗОВ” – ЗА УЧИЛИЩНА СРЕДА БЕЗ НАСИЛИЕ
ПГТ „Иван Вазов” посрещна вчера представители на институциите-партньори в проекта „Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда” – в рамките на работната среща, която се провежда между 25.04 - 02.05.2010 г., с цел споделяне на натрупания опит и на добри практики, реализирани до момента в двата партньорски региона - Бургас, България и Ерзурум, Турция. В ПГТ „Иван Вазов” 29 април бе обявен за ден на проекта под надслов: „Ние казваме „НЕ” на насилието!” протече в конструктивно сътрудничество между партньорите и с участието на представител на община Несебър.
Публикувано на 30 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър и Созопол подписват примирие

Днес градоначалниците на Несебър и Поморие, придружени от свитите си, ще пристигнат в Созопол и ще бъдат посрещнати от архонтите и жители на Созопол. Шествието, придружено от антични герои и воиници, ще продължи пътя си по маршрута на крепостната стена до Южната кула, където в тронната зала на музея на фондация „Аполония” ще ги посрещне градоначалникът на Созопол. Той ще приеме даровете на месембрийци и анхиалци. Градоночалниците ще изложат съображенията си за мир и в случай, че мирните преговори завършат благоприятно, примирието ще бъде скрепено с подписването на мирен договор. Примирието ще бъде полято с вино, а античен хор ще обяви радостното събитие.
Публикувано на 29 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР И ОБЛАСТ ТОСКАНА ЩЕ СИ СЪТРУДНИЧАТ В СФЕРАТА НА КУЛТУРАТА
Почетният консул на България със седалище в град Винчи (Флоренция) и консулски окръг областта Тоскана - Алесандро Бузони посети кмета на Несебър Николай Димитров днес, с идеята за едно общо бъдещо сътрудничество между общината и италианската област. В началото на срещата г-н Бузони сподели с присъстващите – Николай Димитров и Ели Кирилова /зам.-кмет по „Култура, образование и международно сътрудничество”/, че в момента в област Тоскана се изработват туристически пакети за италианските жители, като Несебър е една от водещите точки, заради своята вековна история и стратегическо местоположение.
Публикувано на 28 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър
Николай Димитров отличен с приз Мениджър социални услуги-2009
КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР СТАНА „МЕНИДЖЪР СОЦИАЛНИ УСЛУГИ-2009”
Градоначалникът Николай Димитров бе отличен с националния приз „Мениджър социални услуги-2009” на тържествена церемония, състояла се в София. Престижното отличие му бе връчено от ст.н. с. Д-р Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България. „Социалната политика отразява зрелостта на гражданското общество. С работата в социалната политика аз и моите колеги се стремим градът ни да бъде все така прекрасно място за живеене, каквото е било през неговата повече от 3 200 годишна история. Радвам се, че сте оценили тези наши усилия и че днес получаваме наградата си за тях.”, бяха думите на г-н Димитров, след приемане на приза.
Публикувано на 28 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца дават пример за по-чист Несебър
Под надслов „За по-чист Несебър” на 27-ми април, в ОДЗ „Калина Малина” протече кулминационната проява от десетдневката „Чиста Земя – здрави деца”, посветена на екологичните проблеми и опазването на нашата планета. Инициативата започна на 19-ти април с прожекцията на филма „Величествен Балкан, лазурен бряг и хилядолетна история” за всички възпитаници на детското заведение. На следващия ден, под формата на известния от bTB новините „малък коментар”, непринудено и с трогателна загриженост, децата споделиха своите гледни точки по темата „Чиста земя – здрави деца”.
Публикувано на 28 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

ТЕАТЪР И КОНЦЕРТ В ДВА ПОРЕДНИ ДНИ В НЕСЕБЪР
Община Несебър напомня на всички жители и гости, че довечера от 19.00ч. в читалище „Яна Лъскова” – Стария град ще се играе комедията „Прелести на изневярата”. Ако искате да се запознаете от близо с проблема за взаимоотношенията в семейството и “прелестите” на тези извън него, както и да се посмеете от сърце, заповядайте на поредната постановка, която община Несебър ще ви подари.
На следващия ден пък, любителите на музиката и старите градски песни, ще могат да се насладят на концерт – спектакъл, със специалното участие на Бони Милчева и Тодор Върбанов, посветен на 15 годишния юбилей на група за стари градски песни „Блян”.
Публикувано на 27 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017