Архив новини Община Несебър


ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОЧЕТЕ 9 МАЙ

Днес община Несебър подобаващо почете 9 май денят на Европа и 65 годишнината от разгрома на хитлеро-фашизма. Пред паметника на загиналите в съпротивителната борба и Великата Отечествена война бяха поднесени венци от името на общината, от ветераните участвали във войната и от читалище “Яна Лъскова” гр. Несебър. Цветя положиха и много от гражданите на града, които също се преклониха пред паметта на загиналите българи. На присъстващите ветерани, бяха раздадени по 65лв., колкото са годините от войната, като решението това да се случи беше взето на последната сесия на Общински съвет.
Публикувано на 09 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Гергьовденски игри и народни танци създадоха празнично настроение в Несебър
Празничен концерт, посветен на Гергьовден, подари община Несебър на своите жители и гости. Проявата днес бе специално подготвена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър, под ръководството на Данислав Кехайов. Под надслов: „Лаленце се люлее...”, близо час на площада до пощада в новия град колоритни български танци и тематични народни песни предизвикваха възторга и аплодисментите на публиката.
Акцент в празничната проява бе най-новият и оригинален танц в репертоара на малките изпълнители, наречен ”Гергьовденски игри”, който бе показан за първи път днес.
Публикувано на 06 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ИЗПРАТИ ВИПУСК 2010
В сряда – последния учебен ден за зрелостниците, в ПГТ „Иван Вазов” изпратиха поредния випуск професионалисти, готови да се влеят в туристическата индустрия на общината. Тържествената церемония за предаването на училищното знаме и изпращане на зрелостниците започна под звуците на националния химн. С малко тъга и голямо удовлетворение, Веселина Чолакова – директор на училището, поздрави завършващите ученици и им пожела успех на държавните зрелостни изпити, много емоции на абитуриентския бал и успешна професионална реализация. Признание за своите постижения през годините, прекарани в училището и награди от Педагогическия съвет на ПГТ „Иван Вазов” получиха много дванадесетокласници.
Публикувано на 06 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ЕВРОПА

В чест на 9 май денят на Европа и 65 годишнината от разгрома на хитлеро-фашизма, община Несебър се е подготвила да отбележи подобаващо знаменателните събития.

На последната си сесия Общински съвет Несебър реши ветераните от общината да получат по 65 лв., колкото са годините от победата, а на самата дата ще бъдат поднесени венци пред паметниците на загиналите им другари.
Публикувано на 05 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Утре е Гергьовден
Утре, на 6 май, отбелязваме най-големия български пролетен празник. Община Несебър кани всички жители и гости на града да посрещнат Гергьовден с празничен концерт, подготвен от Обединена общинска школа по изкуствата. Точно в 11.30 часа на сцената до пощата в новия град започва проявата „Лаленце се люлее...”. В концертът, който ще е своеобразен пролетен подарък от община Несебър, ще вземат участие 30 деца, възпитаници на ООШИ с ръководител Данислав Кехайов. На Гергьовден народът отбелязва началото на лятото и новата стопанска година, като празника се чества на 6 май, в деня на християнския светец. В народните представи и вярвания светът е поделен между светците, като на св. Георги се паднало да владее полето.
Публикувано на 05 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА АРХЕОЛОГИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ
За първи път Несебър ще бъде домакин на Национална археологическа конференция от 25 до 28 май. Това е 49 издание на форума, на който ежегодно българските археолози си дават среща, за да се запознаят с най-новите постижения в науката и с резултатите, които колегите им са постигнали. Организатори на конференцията са Националният археологически институт с музей при БАН и Музей „Старинен Несебър”, а събитието ще премине под патронажа на кмета на община Несебър г-н Николай Димитров. Несебър не е избран случайно за домакин на това важно събитие. Както се казва и в писмото-покана до кмета на общината:
Публикувано на 04 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Слънчев бряг е пример на „мутризацията” на държавата ни
Община Несебър се чувства длъжна да отговори на мнението на г-н Младен Мутафчийски, публикувано във в. „24 часа” на 28.04.2010 г. под заглавие „Бойко, подвеждат те за Слънчев бряг”. Не желаем да коментираме лъхащата безпардонност, самоувереност и клеветнически твърдения, с които е наситена тази статия. За това носи отговорност нейният автор, който е дългогодишен председател на Борда на директорите на „Слънчев бряг” АД. За разлика от него, ние нямаме намерение да даваме определения и квалификации на личността му, бизнес отношенията, личните му обвързаности и т.н. Кой е г-н Младен Мутафчийски, каква е неговата жизнена и професионална биография, всеки може съвсем лесно да направи справка, само като напише името му в търсачката Google.
Публикувано на 03 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Два празнични концерта в първите дни на май
Много пролетно настроение и приятни емоции донесоха първите дни на май на жителите на община Несебър. В деня на труда пред пощата в новия град на Несебър странджанската певица Жечка Сланинкова и солистката на ансамбъл „Пирин”- Благоевград, Стойка Германова, както и народен оркестър се погрижиха 1 май да бъде още по-слънчев и усмихнат, поднасяйки най-популярните изпълнения от своя репертоар на насъбралата се публика.
Празникът на Свети Влас на 2 май бе отбелязан с богата три часова програма, в която участие взеха местният хор „Детелина”, Румяна Попова и Тони Стораро.
Публикувано на 03 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър и Созопол сключиха едногодишен мирен договор
Месамбрия пожела на Аполония да стане част от ЮНЕСКО

С пищно тържество бе подписано споразумението за мир между Аполония и Месамбрия, слагащо край на война от преди 22 века. Контрактът беше сключен за срок от една година в присъствието на бог Посейдон, който пристигна по море с кмета на Несебър Николай Димитров и със специалното, но не много трезво присъствие, на бог Дионисий, поканен от кмета на Поморие Петър Златанов, заради чиито солници са се водили боевете. Историята разказва, че 2 века преди Христа Месамбрия, днешен Несебър, нападнала Аполония (Созопол), без да й обяви война, като превзела Анхиало (Поморие), чийто солници са били вероятният повод за конфликта.
Публикувано на 30 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ПГТ „ИВАН ВАЗОВ” – ЗА УЧИЛИЩНА СРЕДА БЕЗ НАСИЛИЕ
ПГТ „Иван Вазов” посрещна вчера представители на институциите-партньори в проекта „Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда” – в рамките на работната среща, която се провежда между 25.04 - 02.05.2010 г., с цел споделяне на натрупания опит и на добри практики, реализирани до момента в двата партньорски региона - Бургас, България и Ерзурум, Турция. В ПГТ „Иван Вазов” 29 април бе обявен за ден на проекта под надслов: „Ние казваме „НЕ” на насилието!” протече в конструктивно сътрудничество между партньорите и с участието на представител на община Несебър.
Публикувано на 30 Apr 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017