Архив новини Община Несебър


НЕСЕБЪР – С ГРИЖА КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА
За поредна година община Несебър показа своето отношение и грижа към околната среда и опазването й, като организира инициативата „Чиста община”. Служители от Администрацията излязоха в петъчния ден, за да почистят улиците и зелените площи в общината и да направят родното си място още по-привлекателно. В инициативата се включиха и всички местни училища.
В Несебър се сформираха няколко бригади от общински служители, като по този начин бяха обходени и почистени всички райони в старата и новата част на града.
Инициативата „Чиста община” се прие единодушно от всички включили се в нея, тъй като тази година екологията е приоритетна политика на всички общински структури и за всички граждани на Несебър. още снимки>>
Публикувано на 14 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ДО БИБЛИОТЕКАРИТЕ
ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Уважаеми колеги ,

Позволете ми радостната чест, искрено и от все сърце да Ви приветствам с Международния ден на Библиотекаря - 11 Май. Библиотеките - тези съкровищници на човешкото знание, мъдрост и творчество, винаги са били безценно богатство за всички държави и народи. Благодаря Ви, че Вие и днес не жалите усилията си, за да научите хората да ценят хубавата книга.
Сигурен съм, че все така всеотдайно ще продължавате да убеждавате хората да участват в безкрайния празник - четенето.
Николай Димитров
Кмет на община Несебър

Публикувано на 11 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър откри летния сезон с възкръснала за нов живот стара чешма
По традиция на светлата дата 11 май - ден на Светите братя Кирил и Методий, община Несебър даде старт на летния туристически сезон. Събитието започна с официалното откриване на извор “Mонопад” на Южния плаж в града, а лентата прерязаха двама кметове на Несебър – настоящият Николай Димитров и бившият градоначалник Васил Киров. Малко преди това пред старата чешма, която възкръсна за нов живот, бе извършен тържествен водосвет от отец Петър.
„Разкриването от пясъка на тази чешма е предзнаменование от Господ, той върна водата в Несебър, което значи, че в нашата община, в нашия град ще се случат само добри неща и ни очаква голямо благополучие.
Публикувано на 11 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВА ПЕЧЕЛИВША ФОРМУЛА ЗА УСПЕШЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН В НЕСЕБЪР
За трета поредна година, днес се проведе станалата вече традиционна среща между община Несебър, представители на туристическия бранш, полицията, представители на дипломатическия корпус на основно представените туристически общности на територията на община Несебър. Основната тема на срещата е организацията на Туристически сезон лято 2010.
Официални гости на събитието бяха: зам. областният управител г-н Златко Димитров, директорът на областна дирекция МВР Бургас комисар Милен Димитров, директорът на пожарна дирекция Бургас Васил Василев, началниците на РПУ Несебър и ПСБ Несебър – Стайко Манев и Николай Колев...
Публикувано на 10 May 2010 от Пресцентър община Несебър

УТРЕ В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИВА ЛЕТНИЯ СЕЗОН
За поредна година, кметът на община Несебър и неговите колеги, организират традиционната среща между община Несебър, представители на туристическия бранш, полиция и представители на дипломатическите мисии на основно представените туристически общности на територията на общината. На срещата, която ще се проведе на 10 май 2010 г. от 11.00 ч. в зала „Мелсъс” гр. Несебър и с която ще бъде открит летния сезон в Несебър, ще се обсъди организацията на „Туристически сезон – лято 2010”. Ще бъдат обсъдени теми свързани с: готовността на общината за стартиране на туристическия сезон; рекламната политика в туризма;
Публикувано на 09 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОЧЕТЕ 9 МАЙ

Днес община Несебър подобаващо почете 9 май денят на Европа и 65 годишнината от разгрома на хитлеро-фашизма. Пред паметника на загиналите в съпротивителната борба и Великата Отечествена война бяха поднесени венци от името на общината, от ветераните участвали във войната и от читалище “Яна Лъскова” гр. Несебър. Цветя положиха и много от гражданите на града, които също се преклониха пред паметта на загиналите българи. На присъстващите ветерани, бяха раздадени по 65лв., колкото са годините от войната, като решението това да се случи беше взето на последната сесия на Общински съвет.
Публикувано на 09 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Гергьовденски игри и народни танци създадоха празнично настроение в Несебър
Празничен концерт, посветен на Гергьовден, подари община Несебър на своите жители и гости. Проявата днес бе специално подготвена от възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата - Несебър, под ръководството на Данислав Кехайов. Под надслов: „Лаленце се люлее...”, близо час на площада до пощада в новия град колоритни български танци и тематични народни песни предизвикваха възторга и аплодисментите на публиката.
Акцент в празничната проява бе най-новият и оригинален танц в репертоара на малките изпълнители, наречен ”Гергьовденски игри”, който бе показан за първи път днес.
Публикувано на 06 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР ИЗПРАТИ ВИПУСК 2010
В сряда – последния учебен ден за зрелостниците, в ПГТ „Иван Вазов” изпратиха поредния випуск професионалисти, готови да се влеят в туристическата индустрия на общината. Тържествената церемония за предаването на училищното знаме и изпращане на зрелостниците започна под звуците на националния химн. С малко тъга и голямо удовлетворение, Веселина Чолакова – директор на училището, поздрави завършващите ученици и им пожела успех на държавните зрелостни изпити, много емоции на абитуриентския бал и успешна професионална реализация. Признание за своите постижения през годините, прекарани в училището и награди от Педагогическия съвет на ПГТ „Иван Вазов” получиха много дванадесетокласници.
Публикувано на 06 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ЕВРОПА

В чест на 9 май денят на Европа и 65 годишнината от разгрома на хитлеро-фашизма, община Несебър се е подготвила да отбележи подобаващо знаменателните събития.

На последната си сесия Общински съвет Несебър реши ветераните от общината да получат по 65 лв., колкото са годините от победата, а на самата дата ще бъдат поднесени венци пред паметниците на загиналите им другари.
Публикувано на 05 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Утре е Гергьовден
Утре, на 6 май, отбелязваме най-големия български пролетен празник. Община Несебър кани всички жители и гости на града да посрещнат Гергьовден с празничен концерт, подготвен от Обединена общинска школа по изкуствата. Точно в 11.30 часа на сцената до пощата в новия град започва проявата „Лаленце се люлее...”. В концертът, който ще е своеобразен пролетен подарък от община Несебър, ще вземат участие 30 деца, възпитаници на ООШИ с ръководител Данислав Кехайов. На Гергьовден народът отбелязва началото на лятото и новата стопанска година, като празника се чества на 6 май, в деня на християнския светец. В народните представи и вярвания светът е поделен между светците, като на св. Георги се паднало да владее полето.
Публикувано на 05 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017