Архив новини Община Несебър


Гледаме изворен фолклор и модерни танци в 5 последователни дни
Концертите на всички общински читалища на сцената в Несебър започват от утре

В навечерието на най-светлия ни духовен празник - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Несебър съвместно с всички читалища от селищната система, е подготвила поредица от концерти, на които ще се изявяват с цялата си пъстрота и разнообразие съставите ни от всички жанрове. В момента с любителско художествено творчество в културните институти на общината участват няколкостотин човека в изключително широка амплитуда от изворен фолклор до модерни танци.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Медалисти от ОДК участваха в концерт на Бургаската опера

Медалистите от Школата по класически балет към Общински детски комплекс – Несебър, с ръководител Добринка Бахова, се представиха блестящо на балетния концерт като гост-участници на Оперно – филхармонично дружество – Бурас, вчера. Проявата бе своеобразен финал на лауреатите от престижния XII-и Национален конкурс за класически, характерни и съвременни танци и фрий – денс. В концерта участваха и артисти от Софийската опера - прима балерината Диляна Никифорова, премиер солистът Никола Хаджитанев и солистите Радул Роглев, Ася Енева, Ангел Тодоров, Анита Манолова и др.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

МОБИЛЕН ЕКСКУРЗОВОД ЩЕ РАЗКАЗВА ИСТОРИЯТА НА ДРЕВЕН НЕСЕБЪР

Тази година Музей „Старинен Несебър” ще отбележи 18 май - Международния ден на музеите, с представяне за първи път на новата си придобивка - новоизградената в Археологическия музей система „МОБИЛЕН ЕКСКУРЗОВОД”. Презетнацията ще се състои във вторник от 10.30ч. в залите на музея.
Музей „Старинен Несебър” е първият музей в България, който предлага на своите посетители информационната система „Гайд порт” („Мобилен екскурзовод”). Системата е изработена от фирма „Динакорд България” с помощта на музейни специалисти.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНАРИ РАЗИГРАВАТ В УЧЕНИЕ КАК СЕ ЕВАКУИРАТ ПРИ ПОЖАР ИЛИ НАВОДНЕНИЕ
В края на работната седмица, по заповед на кмета Николай Димитров и под негово ръководство, в общинска администрация се проведе обучение, чрез което да се проследят действията и поведението на служителите в сградата при пожар или наводнение.
Целите на обучението бяха: да се проиграе и провери целесъобразността на планираните мерки за понижаване степента на риск от възникнали опасности и инциденти в сградата на общинска администрация; да се придобият знания за здравословни и безопасни условия на труд за работниците, служителите и посетителите в сградата на общинска администрация.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

АЗ ЖИВЕЯ В НЕСЕБЪР
В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май община Несебър подготвя няколко прояви с участието на деца и ученици от детските и учебни заведения в общината. Проявите са част от инициативата „Аз живея в Несебър”. На 18-ти май – международния ден на музеите, ще се проведе състезание „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”. Разделени в отбори по четирима, участниците – ученици от пети до осми клас от училищата в общината, ще „откриват” средновековни църкви в старата част на Несебър.
Публикувано на 16 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР – С ГРИЖА КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА
За поредна година община Несебър показа своето отношение и грижа към околната среда и опазването й, като организира инициативата „Чиста община”. Служители от Администрацията излязоха в петъчния ден, за да почистят улиците и зелените площи в общината и да направят родното си място още по-привлекателно. В инициативата се включиха и всички местни училища.
В Несебър се сформираха няколко бригади от общински служители, като по този начин бяха обходени и почистени всички райони в старата и новата част на града.
Инициативата „Чиста община” се прие единодушно от всички включили се в нея, тъй като тази година екологията е приоритетна политика на всички общински структури и за всички граждани на Несебър. още снимки>>
Публикувано на 14 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ДО БИБЛИОТЕКАРИТЕ
ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

Уважаеми колеги ,

Позволете ми радостната чест, искрено и от все сърце да Ви приветствам с Международния ден на Библиотекаря - 11 Май. Библиотеките - тези съкровищници на човешкото знание, мъдрост и творчество, винаги са били безценно богатство за всички държави и народи. Благодаря Ви, че Вие и днес не жалите усилията си, за да научите хората да ценят хубавата книга.
Сигурен съм, че все така всеотдайно ще продължавате да убеждавате хората да участват в безкрайния празник - четенето.
Николай Димитров
Кмет на община Несебър

Публикувано на 11 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър откри летния сезон с възкръснала за нов живот стара чешма
По традиция на светлата дата 11 май - ден на Светите братя Кирил и Методий, община Несебър даде старт на летния туристически сезон. Събитието започна с официалното откриване на извор “Mонопад” на Южния плаж в града, а лентата прерязаха двама кметове на Несебър – настоящият Николай Димитров и бившият градоначалник Васил Киров. Малко преди това пред старата чешма, която възкръсна за нов живот, бе извършен тържествен водосвет от отец Петър.
„Разкриването от пясъка на тази чешма е предзнаменование от Господ, той върна водата в Несебър, което значи, че в нашата община, в нашия град ще се случат само добри неща и ни очаква голямо благополучие.
Публикувано на 11 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВА ПЕЧЕЛИВША ФОРМУЛА ЗА УСПЕШЕН ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН В НЕСЕБЪР
За трета поредна година, днес се проведе станалата вече традиционна среща между община Несебър, представители на туристическия бранш, полицията, представители на дипломатическия корпус на основно представените туристически общности на територията на община Несебър. Основната тема на срещата е организацията на Туристически сезон лято 2010.
Официални гости на събитието бяха: зам. областният управител г-н Златко Димитров, директорът на областна дирекция МВР Бургас комисар Милен Димитров, директорът на пожарна дирекция Бургас Васил Василев, началниците на РПУ Несебър и ПСБ Несебър – Стайко Манев и Николай Колев...
Публикувано на 10 May 2010 от Пресцентър община Несебър

УТРЕ В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИВА ЛЕТНИЯ СЕЗОН
За поредна година, кметът на община Несебър и неговите колеги, организират традиционната среща между община Несебър, представители на туристическия бранш, полиция и представители на дипломатическите мисии на основно представените туристически общности на територията на общината. На срещата, която ще се проведе на 10 май 2010 г. от 11.00 ч. в зала „Мелсъс” гр. Несебър и с която ще бъде открит летния сезон в Несебър, ще се обсъди организацията на „Туристически сезон – лято 2010”. Ще бъдат обсъдени теми свързани с: готовността на общината за стартиране на туристическия сезон; рекламната политика в туризма;
Публикувано на 09 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017