Архив новини Община Несебър


Показват най-доброто от читалищната самодейност на сцена в Несебър

Вече трети ден площада до пощата в новия град на Несебър се оглася от песните и прелива от багрите на участниците в прегледа на любителското художествено творчество на самодейните състави от общината. Зрителите, жители и гости на града, имаха удоволствието да се срещнат с изкуството на самодейците от Свети Влас, Равда, Кошарица и Гюльовца.
Началото на творческите прояви постави читалище „Пробуда”- Св. Влас и то точно на празника на музеите.
Публикувано на 20 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Вселенският Патриарх се прехласна пред Стария Несебър
Общината и Вартоломей Първи си размениха дарове в знак на взаимна почит

Главата на Константинополската /Вселенска/ Патриаршия Негово Всесветейшейство Вартоломей Първи остана искрено прехласнат пред красотата и десетките древни запазени църкви в Стария Несебър. Патриархът вчера специално посети Община Несебър. Той бе тържествено посрещнат от кмета Николай Димитров и Благой Филипов, председател на ОбС, пред централната порта на крепостната стена пред погледите на населението и гостите на града. Високият гост пристигна заедно с Димитър Атанасов, архонт на Вселенската патриаршия, Сливенския митрополит Иоаникий, министър Божидар Димитров, братята Динко и Йордан Диневи и др. всички снимки>>
Публикувано на 19 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца „откриват” древните църкви в града на ЮНЕСКО в състезание
Проявата е част от инициативата „Аз живея в Несебър”

С още едно събитие бе отбелязан Международният ден на музеите в града на ЮНЕСКО. Малко след официалното представяне на уникалната персонална система „Мобилен екскурзовод” в Археологическия музей, започна състезанието „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”.
В надпреварата взеха участие ученици от ОУ „Кирил и Методий” – с. Равда, ОУ „Кирил и Методий” – гр. Св. Влас, ОУ „Кирил и Методий” – с. Гюльовца, ОУ „Г. С. Раковски – с. Оризаре и СОУ „Л. Каравелов” – гр. Несебър.
Публикувано на 19 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Музей „Старинен Несебър” е единственият в България с уникалната система „Мобилен екскурзовод”
Туристите получават модерно обслужване на световно ниво

Уникална персонална звукова система, наречена „Мобилен екскурзовод” бе представена за първи път днес в музей „Старинен Несебър”. Новата придобивка е единствена по рода си в страната. Изработена е от фирма „Динакорд България” с помощта на музейни специалисти. Чрез новата информационна система индивидуалните посетители на музея имат възможност на достъпна цена да се запознаят професионално с хилядолетната история на Несебър и неговите многобройните паметници, представени в различните зали.
Публикувано на 18 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Отбелязваме международния ден на музеите с три събития

Утре е Международният ден на музеите. Община Несебър ще отбележи празника с три събития. Първата проява ще бъде в Археологическия музей, където ще се представи за първи път пред публика новоизградената система „МОБИЛЕН ЕКСКУРЗОВОД”. Презетнацията ще е от 10.30 ч. в залите на музея. Малко по-късно – от 17.00 до 20.00 часа гостите и жителите на града ще могат да посетят Археологическия музей безплатно и да разгледат новооткритата временна изложба „Теракоти от некропола на Месамбрия”.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Гледаме изворен фолклор и модерни танци в 5 последователни дни
Концертите на всички общински читалища на сцената в Несебър започват от утре

В навечерието на най-светлия ни духовен празник - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Несебър съвместно с всички читалища от селищната система, е подготвила поредица от концерти, на които ще се изявяват с цялата си пъстрота и разнообразие съставите ни от всички жанрове. В момента с любителско художествено творчество в културните институти на общината участват няколкостотин човека в изключително широка амплитуда от изворен фолклор до модерни танци.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Медалисти от ОДК участваха в концерт на Бургаската опера

Медалистите от Школата по класически балет към Общински детски комплекс – Несебър, с ръководител Добринка Бахова, се представиха блестящо на балетния концерт като гост-участници на Оперно – филхармонично дружество – Бурас, вчера. Проявата бе своеобразен финал на лауреатите от престижния XII-и Национален конкурс за класически, характерни и съвременни танци и фрий – денс. В концерта участваха и артисти от Софийската опера - прима балерината Диляна Никифорова, премиер солистът Никола Хаджитанев и солистите Радул Роглев, Ася Енева, Ангел Тодоров, Анита Манолова и др.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

МОБИЛЕН ЕКСКУРЗОВОД ЩЕ РАЗКАЗВА ИСТОРИЯТА НА ДРЕВЕН НЕСЕБЪР

Тази година Музей „Старинен Несебър” ще отбележи 18 май - Международния ден на музеите, с представяне за първи път на новата си придобивка - новоизградената в Археологическия музей система „МОБИЛЕН ЕКСКУРЗОВОД”. Презетнацията ще се състои във вторник от 10.30ч. в залите на музея.
Музей „Старинен Несебър” е първият музей в България, който предлага на своите посетители информационната система „Гайд порт” („Мобилен екскурзовод”). Системата е изработена от фирма „Динакорд България” с помощта на музейни специалисти.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ОБЩИНАРИ РАЗИГРАВАТ В УЧЕНИЕ КАК СЕ ЕВАКУИРАТ ПРИ ПОЖАР ИЛИ НАВОДНЕНИЕ
В края на работната седмица, по заповед на кмета Николай Димитров и под негово ръководство, в общинска администрация се проведе обучение, чрез което да се проследят действията и поведението на служителите в сградата при пожар или наводнение.
Целите на обучението бяха: да се проиграе и провери целесъобразността на планираните мерки за понижаване степента на риск от възникнали опасности и инциденти в сградата на общинска администрация; да се придобият знания за здравословни и безопасни условия на труд за работниците, служителите и посетителите в сградата на общинска администрация.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

АЗ ЖИВЕЯ В НЕСЕБЪР
В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24-ти май община Несебър подготвя няколко прояви с участието на деца и ученици от детските и учебни заведения в общината. Проявите са част от инициативата „Аз живея в Несебър”. На 18-ти май – международния ден на музеите, ще се проведе състезание „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”. Разделени в отбори по четирима, участниците – ученици от пети до осми клас от училищата в общината, ще „откриват” средновековни църкви в старата част на Несебър.
Публикувано на 16 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017