Архив новини Община Несебър


Децата на Несебър ще помагат в опазването на града на ЮНЕСКО
В непринудена среща, в свободния от учебни занятия 25 май, деца от старата част на Несебър разговаряха с директора на Общинското звено за самоохрана Герасим Михалчев. Срещата бе в рамките на инициативата „Аз живея в Несебър”. Идеята, която събра на амфитеатъра деца и възрастни, бе да се обединят усилията на Общинското звено за охрана на обществения ред и младите жители на града за създаване и гарантиране на спокойна атмосфера и предотвратяване на безцелното рушене на общинско имущество и паметници на хилядолетното културно-историческо наследство на Несебър - както през месеците на активния туристически сезон, така и през цялата година.
Публикувано на 26 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър награди деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца
Богата и пъстра програма за празника на духовността – 24 май

Община Несебър награди около 100 деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца в Деня на най-светлия ни духовен празник - 24 май. Кметът Николай Димитров лично връчи грамотите на отличените. Малко преди това в словото си той подчерта, че „сме единственият народ с официален празник на своята просвета и култура. На една нация с традиции, достойнство, гордост и духовност принадлежи бъдещето и всички ние се чувстваме участници в триумфалното шествие към „светли бъднини”.
Публикувано на 25 May 2010 от Пресцентър община Несебър

УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА 24-ТИ МАЙ

Учители и ученици в община Несебър отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-ти май. В дните преди светлия празник училищата бяха украсени с традиционните венци, а в празничния ден във всички селища на общината се проведоха училищни тържества. За четири от деветте училища в община Несебър – основните училища в Обзор, Равда, Гюльовца и Св. Влас, носещи имената на светите братя Кирил и Методий, 24-ти май е и патронен празник.
Публикувано на 25 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър получи почетна награда от IH&RA
Откриха летния сезон в к.к. „Слънчев бряг”

Тържествено, изискано и с раздаване на награди бе открит сезон „Лято 2010” в к.к „Сл.бряг”. Събитието бе организирано от СНЦ „Съюз на собствениците - Сл.бряг” и община Несебър, под егидата на премиера Бойко Борисов. Официалният коктейл започна с благослов и водосвет, извършен от Сливенския митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от Несебър. „Ние вярваме в единомислието, в доброто отношение и доброто сътрудничество между институциите, за да може този отрасъл - туризмът, да се развива успешно. Вярваме, че с общи усилия ще постигнем много.”, сподели кметът на Несебър в своето приветствие към всички, уважили събитието.
Публикувано на 22 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ДВА КОНКУРСА ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

В навечерието на 24-и май продължават проявите в рамките на инициативата „Аз живея в Несебър”.
Ден след състезанието „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”, приключиха двата конкурса, организирани от община Несебър – за детска рисунка – за децата от детските заведения, и фотоконкурс за учениците от всички училища. Компетентно жури от художници, фотограф и преподавател по изобразително изкуство оцени – при пълна анонимност, участващите в двата конкурса творби и избра победители.
Публикувано на 21 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Показват най-доброто от читалищната самодейност на сцена в Несебър

Вече трети ден площада до пощата в новия град на Несебър се оглася от песните и прелива от багрите на участниците в прегледа на любителското художествено творчество на самодейните състави от общината. Зрителите, жители и гости на града, имаха удоволствието да се срещнат с изкуството на самодейците от Свети Влас, Равда, Кошарица и Гюльовца.
Началото на творческите прояви постави читалище „Пробуда”- Св. Влас и то точно на празника на музеите.
Публикувано на 20 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Вселенският Патриарх се прехласна пред Стария Несебър
Общината и Вартоломей Първи си размениха дарове в знак на взаимна почит

Главата на Константинополската /Вселенска/ Патриаршия Негово Всесветейшейство Вартоломей Първи остана искрено прехласнат пред красотата и десетките древни запазени църкви в Стария Несебър. Патриархът вчера специално посети Община Несебър. Той бе тържествено посрещнат от кмета Николай Димитров и Благой Филипов, председател на ОбС, пред централната порта на крепостната стена пред погледите на населението и гостите на града. Високият гост пристигна заедно с Димитър Атанасов, архонт на Вселенската патриаршия, Сливенския митрополит Иоаникий, министър Божидар Димитров, братята Динко и Йордан Диневи и др. всички снимки>>
Публикувано на 19 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца „откриват” древните църкви в града на ЮНЕСКО в състезание
Проявата е част от инициативата „Аз живея в Несебър”

С още едно събитие бе отбелязан Международният ден на музеите в града на ЮНЕСКО. Малко след официалното представяне на уникалната персонална система „Мобилен екскурзовод” в Археологическия музей, започна състезанието „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”.
В надпреварата взеха участие ученици от ОУ „Кирил и Методий” – с. Равда, ОУ „Кирил и Методий” – гр. Св. Влас, ОУ „Кирил и Методий” – с. Гюльовца, ОУ „Г. С. Раковски – с. Оризаре и СОУ „Л. Каравелов” – гр. Несебър.
Публикувано на 19 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Музей „Старинен Несебър” е единственият в България с уникалната система „Мобилен екскурзовод”
Туристите получават модерно обслужване на световно ниво

Уникална персонална звукова система, наречена „Мобилен екскурзовод” бе представена за първи път днес в музей „Старинен Несебър”. Новата придобивка е единствена по рода си в страната. Изработена е от фирма „Динакорд България” с помощта на музейни специалисти. Чрез новата информационна система индивидуалните посетители на музея имат възможност на достъпна цена да се запознаят професионално с хилядолетната история на Несебър и неговите многобройните паметници, представени в различните зали.
Публикувано на 18 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Отбелязваме международния ден на музеите с три събития

Утре е Международният ден на музеите. Община Несебър ще отбележи празника с три събития. Първата проява ще бъде в Археологическия музей, където ще се представи за първи път пред публика новоизградената система „МОБИЛЕН ЕКСКУРЗОВОД”. Презетнацията ще е от 10.30 ч. в залите на музея. Малко по-късно – от 17.00 до 20.00 часа гостите и жителите на града ще могат да посетят Археологическия музей безплатно и да разгледат новооткритата временна изложба „Теракоти от некропола на Месамбрия”.
Публикувано на 17 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017