Архив новини Община Несебър


Вандали убиват дървета
Няколко дървета по една от главните улици на Несебър, свързващи новата със старата част, вече не туптят със зеленото сърце на града. Те са безжалостно и вандалски отсечени от един или няколко недобросъвестни човека. За да бъде още по-жестока и сякаш нарочно да подчертаят грозната си постъпка, са премахнали листата и клоните на убитите дървета. В това се убеди на място екип на общината по сигнал на бдителни граждани тази сутрин. Тези дървета, които бяха част от естетичната зелена линия на улица „Хан Крум”, не само че са безмилостно отсечени, а и демонстративно оставени до дървените конструкции, сложени, за да ги предпазват.
Публикувано на 31 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВАТА ЛЯТНА ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНАТА “СИНЬО ЛЯТО” СТАРТИРА НА ПЪРВИ ЮНИ В НЕСЕБЪР
Празникът на детето в Несебър –урок по природознание

„Синьо лято” е новата инициатива на община Несебър, като първата й проява ще се проведе в деня на детето – 1 юни. Инициативата има за цел, с помощта на общинското ръководство, децата на Несебър да прекарат едно незабравимо и изпълнено с емоции, синьо лято. За целта през идните месеци, в културната програма на общината, ще бъдат включени специални събития за малките й жители. Старт на инициативата ще даде първата проява – колоездачна обиколка на града.
Публикувано на 28 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Танцът „Луди игри” обра овациите на публиката
„Специално за 24 май - Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, решихме да подготвим танц за децата от ООШИ”, разкри подробности за най-новото попълнение в репертоара на малките изпълнители директорът на Обединена общинска школа по изкуствата Данислав Кехайов.
Той разказа, че децата с ентусиазъм са приели новината, че ще влагат усилия и енергия в нов, атрактивен и интересен танц, като с много труд от страна на преподаватели и техните възпитаници е било подготвено и отработено изпълнението.
Публикувано на 27 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Градът на ЮНЕСКО става поетичен храм на българските бардове
Несебър за единадесети път ще събере бардове от цялата страна на 28-29 май. В края на месеца на просветата и културата ще се състои станалата традиционна Национална творческа среща “Морски струни”. Градът на ЮНЕСКО вече години наред е любимо място за изява на различни творци от България – всеки по своему интересен, колоритен, нестандартен, мислещ и пеещ, с неповторим стил и собствена гражданска позиция.
На форума, даващ свобода за представяне на всеки, се очаква да присъстват поети и музиканти от Несебър, Поморие, София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Шумен, Силистра, Харманли, Стара Загора, Банско, Крумовград, Габрово, Айтос, Ловеч, Казанлък…
Публикувано на 26 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР СЪБРА СВЕТИЛА В АРХЕОЛОГИЯТА
Най-значимите български постижения в областта на праисторията, тракийската, античната и средновековна археология ще бъдат представени днес в Несебър по време на 49-ата Национална археологическа конференция. Около 15 доклада ще бъдат изслушани и дискутирани, като пред колегите си ще представят своите проучвания едни от най-известните български археолози: ст.н.с. Николай Сираков, проф. Васил Николов, доц. Тотко Стоянов, проф. Казимир Попконстантинов, проф. Николай Овчаров.Отредени са заседания и за дискусии по Археологическата карта на България, както и за Асоциацията на българските археолози.
Публикувано на 26 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Децата на Несебър ще помагат в опазването на града на ЮНЕСКО
В непринудена среща, в свободния от учебни занятия 25 май, деца от старата част на Несебър разговаряха с директора на Общинското звено за самоохрана Герасим Михалчев. Срещата бе в рамките на инициативата „Аз живея в Несебър”. Идеята, която събра на амфитеатъра деца и възрастни, бе да се обединят усилията на Общинското звено за охрана на обществения ред и младите жители на града за създаване и гарантиране на спокойна атмосфера и предотвратяване на безцелното рушене на общинско имущество и паметници на хилядолетното културно-историческо наследство на Несебър - както през месеците на активния туристически сезон, така и през цялата година.
Публикувано на 26 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър награди деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца
Богата и пъстра програма за празника на духовността – 24 май

Община Несебър награди около 100 деятели на образованието и културата, отлични ученици и даровити деца в Деня на най-светлия ни духовен празник - 24 май. Кметът Николай Димитров лично връчи грамотите на отличените. Малко преди това в словото си той подчерта, че „сме единственият народ с официален празник на своята просвета и култура. На една нация с традиции, достойнство, гордост и духовност принадлежи бъдещето и всички ние се чувстваме участници в триумфалното шествие към „светли бъднини”.
Публикувано на 25 May 2010 от Пресцентър община Несебър

УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ОТБЕЛЯЗАХА 24-ТИ МАЙ

Учители и ученици в община Несебър отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-ти май. В дните преди светлия празник училищата бяха украсени с традиционните венци, а в празничния ден във всички селища на общината се проведоха училищни тържества. За четири от деветте училища в община Несебър – основните училища в Обзор, Равда, Гюльовца и Св. Влас, носещи имената на светите братя Кирил и Методий, 24-ти май е и патронен празник.
Публикувано на 25 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Община Несебър получи почетна награда от IH&RA
Откриха летния сезон в к.к. „Слънчев бряг”

Тържествено, изискано и с раздаване на награди бе открит сезон „Лято 2010” в к.к „Сл.бряг”. Събитието бе организирано от СНЦ „Съюз на собствениците - Сл.бряг” и община Несебър, под егидата на премиера Бойко Борисов. Официалният коктейл започна с благослов и водосвет, извършен от Сливенския митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от Несебър. „Ние вярваме в единомислието, в доброто отношение и доброто сътрудничество между институциите, за да може този отрасъл - туризмът, да се развива успешно. Вярваме, че с общи усилия ще постигнем много.”, сподели кметът на Несебър в своето приветствие към всички, уважили събитието.
Публикувано на 22 May 2010 от Пресцентър община Несебър

ДВА КОНКУРСА ЗА ДЕЦА И УЧЕНИЦИ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР

В навечерието на 24-и май продължават проявите в рамките на инициативата „Аз живея в Несебър”.
Ден след състезанието „Несебър – древен и млад. Открий и опознай културно-историческото наследство на своя град”, приключиха двата конкурса, организирани от община Несебър – за детска рисунка – за децата от детските заведения, и фотоконкурс за учениците от всички училища. Компетентно жури от художници, фотограф и преподавател по изобразително изкуство оцени – при пълна анонимност, участващите в двата конкурса творби и избра победители.
Публикувано на 21 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017