Архив новини Община Несебър


КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ, 20 ДЕКЕМВРИ, програма:
Днес почитаме паметта на антиохийския епископ св. Игнатий Богоносец, осъден на смърт заради християнската си вяра. Обикновено с Игнажден започват Коледните празници. Денят се свързва със зимното слънцестоене и се смята за началото на новата година. Нарича се още Млада година, Млад месец, Полаз или Полазовден. Най-характерен за празника е обичаят "полазване". От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде и следващата година. Ако "сполезът" е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.
Публикувано на 20 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

150 произведения на изкуството с коледна отстъпка
Коледно-новогодишна изложба-базар с над 150 произведения на изкуството започва от днес в галерията на Дружеството на Несебърските художници в стария град. Събитието е чудесна възможност за любителите на изобразителното изкуство да зарадват себе си или близките си с оригинален и интересен подарък за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Приятен момент в проявата е, че творбите - маслена живопис, акварел, пластика, текстилни пана, иконопис и керамика, ще бъдат изложени с 20% намаление.
Галерията работи всеки ден от11.00 до 17.00 часа, а базарът ще продължи до 10 януари 2011 година.
Публикувано на 20 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Иван Ненков представя днес своята най-нова стихосбирка

За любителите на мерената реч едно събитие днес може да внесе празничност в зимния делничен ден. Става дума за премиерата на най-новата книга на поета Иван Ненков, която ще се състои от 17 часа в зала „Мелсас” в Несебър, а специален гост на културната проява ще бъде Стефан Диомов. Повече за самата книга и впечатлението от нея „разказва” Златин Чаушев от отдел „Култура” към община Несебър:
“ТУК НЯКЪДЕ ОТВЪД” - БОЛКАТА КАТО ДРУГОТО ЛИЦЕ НА ЖИВОТА…
Публикувано на 20 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Коледно настроение в Несебър:
Куклен театър, работница за играчки, концерт на ОДК и благотворителен базар

Детско коледно утро с куклен театър и работилница за играчки бяха забавленията за деца и родители, които община Несебър организира в неделния ден в конферентен център „Несебър”. Собственоръчно направени коледни картички, коледни играчки и коледни подаръци бяха основните предмети, които грабнаха вниманието на малчуганите и предизвикаха творческите им умения и въображението им в продължение на няколко часа.
Публикувано на 19 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

НАД 300 УЧЕНИЦИ ПОСЕТИХА ТРАДИЦИОННАТА КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЦА В НЕСЕБЪР
Приказна украса и приятно ухание на пукана царевица са първите неща , които завладяват децата, влизайки в сградата на Общински детски комплекс – Несебър.
Работилницата е разположена в две зали. В първата зала е подредена трапеза за Бъдни вечер. Увлекателно домакините разказват за коледните празници, за традициите на нашия народ и символното значение на трапезата на Бъдни вечер, на коледарските наричания, коледарския гердан от пукана царевица, кравая и за вълшебството на празника.
Публикувано на 17 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

20 ЮБИЛЯРА ОТ НЕСЕБЪР ПРАЗНУВАХА ГОДИШНИНИТЕ СИ
Всяка година по традиция, пенсионерският клуб в старата част на Несебър, събира всички юбиляри, които са навършили кръгли годишнини през изминалата година и организира за тях специално тържество. Тази година, двадесет души от Несебър са навършили кръгли годишнини – 60, 70 и 80 години. Празничната вечеря за тях, се състоя в с. Равда и премина с много песни, танци и приповдигнато настроение. За всеки юбиляр имаше подарък, а всички получиха поздравителни адреси от община Несебър и други институции.
Публикувано на 16 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

СЦЕНАТА Е ВАША
С тържествен концерт, възпитаниците на Обединена общинска школа по изкуствата в гр. Несебър, откриха Коледните и Новогодишни тържества в общината, които са под надслов „Сцената е ваша” и ще се провеждат на сцената до пощата в новия град. В тях ще се включат всички самодейни състави от община Несебър, които са подготвили специални тържествени програми и изпълнения, с които ще радват жителите и гостите на града до края на годината.
Много празнично настроение създадоха и децата от ООШИ, на които се падна честта да открият празничните концерти. С българските народни танци, които изпълниха, танцьорите пожелаха на всички весели Коледни и Новогодишни празници.
Публикувано на 16 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН ЕКО БАЗАР В НЕСЕБЪР
Ученици от СОУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ОУ „Васил Левски” с. Тънково изработиха различни предмети от природни материали, които изложиха на благотворителния Коледен Еко базар в Несебър, днес. Освен учениците в благотворителната инициатива се включиха и техните родители, които донесоха вкусни, домашно приготвени, сладкиши, торти, баници и прочие. Групата от възпитаници на несебърското СОУ, към Български червен кръст, изложеха на базара изработените от тях коледни картички и също се включиха в събирането на приходи с благотворителна цел.
Публикувано на 15 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

Министър Рашидов: Подготвихме методика за Несебър
Министерството на културата е изготвило методически модел за изработване на План за опазване и управление на културните ценности. Подготвен е и проект за Наредба на Министерския съвет, чието приемане предстои. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов от трибуната на НС по повод питане на народния представител от ПП ГЕРБ Димитър Бойчев. Той настоя по време на парламентарния контрол министърът да информира Народното събрание за намеренията и действията на Министерството на културата.
Публикувано на 13 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

ДЕЦАТА В ЦДГ „СЛЪНЦЕ” СЪЩО ПРАЗНУВАХА
Малчуганите от целодневната детска градина в Сл. бряг, почетоха денят на Св. Николай с празнична програма. С много песни, стихове и танци, малките вълнички от трета група, развълнуваха морето с малките водорасли от първа група. Златните рибки от подготвителна група пък, очароваха със своя танц и обещаха на морячетата от да им изпълнят по едно обещание, а те от своя страна им благодариха с моряшкия си танц.
Така с много песни и танци премина денят на възпитаницитине на ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг. След еуфорията от Никулден, децата веднага се захванаха и започнаха подготовката си за коледните и новогодишни празници.
Публикувано на 13 Dec 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017