Архив новини Община Несебър


Поощриха и аплодираха изкуство от деца за деца

В късния следобед вчера специално за празника на детето бе открита тематична изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници. Подредените творби- рисунки и снимки, са дело на ученици и на възпитаниците на детските заведения на територията на община Несебър. В препълнената галерия пред погледите на свои връстници, бяха отличени децата, спечелили първо, второ и трето място на фотоконкурса и конкурса за най-добра рисунка, проведени по инициативата „Аз живея в Несебър”.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

ОДЗ „ДЕЛФИНЧЕ” ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА ТРИДЕСЕТГОДИШНИНА
На 1-ви юни – деня, посветен на най-малките жители на планетата – децата, носители на надеждата за бъдещето, ОДЗ „Делфинче” в град Свети Влас, община Несебър отбеляза 30-годишнината от основаването си. Три десетилетия всеотдайни професионалисти с мъдрост и много любов осигуряват предучилищната подготовка на най-малките жители на град Свети Влас. В деня на честването всички над сто възпитаници на детското заведение участваха в незабравим празник – тържествения концерт, който децата превърнаха в тържество на радостта, красотата и таланта.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Детско царство на 1 юни в Несебър
Стартира общинската инициатива „Синьо лято”


С множество празнични прояви на няколко места в Несебър бе отбелязан Денят на детето. Богата и пъстра програма за 1 юни бе изцяло в ръцете на най-малките жители на община Несебър, които имаха възможност (и я използваха до край) да покажат своя талант пред връстниците и родителите си. Множество желаещи да покажат пред насъбралата се публика какво са научили и какво умеят най-добре препълниха сцената в Южния парк.
Публикувано на 01 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Учебната година за най-малките завърши с поредица от тържества
Непосредствено преди днешният празник – Деня на детето, завърши учебната година за най-големите възпитаници от предучилищната подготовка в детските заведения и за учениците от начален етап на училищата. Развълнувани и горди от своите постижения през учебната година, децата и учениците в детските и учебни заведения в община Несебър отбелязаха този радостен момент с поредица от тържества. В детските градини звучаха песни и стихове, примесени със самочувствието на пораснали вече деца и неизбежната тъга от раздялата с първите учители.
Публикувано на 01 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Уникални паметници на древна Месамбрия ще красят Националния археологически музей през есента

49-ата Национална археологическа конференция - ползотворна и успешна

През есента в залите на Националния археологически музей в София ще бъде организирана археологическа изложба, представяща уникални паметници на древна Месамбрия. Гостуването на несебърските експонати в столицата е резултат от доброто сътрудничество между музей „Старинен Несебър” и НАИМ при БАН. Това бе обявено по време на закриването на 49-ата Национална археологическа конференция, чийто домакин бе Несебър.
Публикувано на 31 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Вандали убиват дървета
Няколко дървета по една от главните улици на Несебър, свързващи новата със старата част, вече не туптят със зеленото сърце на града. Те са безжалостно и вандалски отсечени от един или няколко недобросъвестни човека. За да бъде още по-жестока и сякаш нарочно да подчертаят грозната си постъпка, са премахнали листата и клоните на убитите дървета. В това се убеди на място екип на общината по сигнал на бдителни граждани тази сутрин. Тези дървета, които бяха част от естетичната зелена линия на улица „Хан Крум”, не само че са безмилостно отсечени, а и демонстративно оставени до дървените конструкции, сложени, за да ги предпазват.
Публикувано на 31 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НОВАТА ЛЯТНА ИНИЦИАТИВА НА ОБЩИНАТА “СИНЬО ЛЯТО” СТАРТИРА НА ПЪРВИ ЮНИ В НЕСЕБЪР
Празникът на детето в Несебър –урок по природознание

„Синьо лято” е новата инициатива на община Несебър, като първата й проява ще се проведе в деня на детето – 1 юни. Инициативата има за цел, с помощта на общинското ръководство, децата на Несебър да прекарат едно незабравимо и изпълнено с емоции, синьо лято. За целта през идните месеци, в културната програма на общината, ще бъдат включени специални събития за малките й жители. Старт на инициативата ще даде първата проява – колоездачна обиколка на града.
Публикувано на 28 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Танцът „Луди игри” обра овациите на публиката
„Специално за 24 май - Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, решихме да подготвим танц за децата от ООШИ”, разкри подробности за най-новото попълнение в репертоара на малките изпълнители директорът на Обединена общинска школа по изкуствата Данислав Кехайов.
Той разказа, че децата с ентусиазъм са приели новината, че ще влагат усилия и енергия в нов, атрактивен и интересен танц, като с много труд от страна на преподаватели и техните възпитаници е било подготвено и отработено изпълнението.
Публикувано на 27 May 2010 от Пресцентър община Несебър

Градът на ЮНЕСКО става поетичен храм на българските бардове
Несебър за единадесети път ще събере бардове от цялата страна на 28-29 май. В края на месеца на просветата и културата ще се състои станалата традиционна Национална творческа среща “Морски струни”. Градът на ЮНЕСКО вече години наред е любимо място за изява на различни творци от България – всеки по своему интересен, колоритен, нестандартен, мислещ и пеещ, с неповторим стил и собствена гражданска позиция.
На форума, даващ свобода за представяне на всеки, се очаква да присъстват поети и музиканти от Несебър, Поморие, София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Шумен, Силистра, Харманли, Стара Загора, Банско, Крумовград, Габрово, Айтос, Ловеч, Казанлък…
Публикувано на 26 May 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР СЪБРА СВЕТИЛА В АРХЕОЛОГИЯТА
Най-значимите български постижения в областта на праисторията, тракийската, античната и средновековна археология ще бъдат представени днес в Несебър по време на 49-ата Национална археологическа конференция. Около 15 доклада ще бъдат изслушани и дискутирани, като пред колегите си ще представят своите проучвания едни от най-известните български археолози: ст.н.с. Николай Сираков, проф. Васил Николов, доц. Тотко Стоянов, проф. Казимир Попконстантинов, проф. Николай Овчаров.Отредени са заседания и за дискусии по Археологическата карта на България, както и за Асоциацията на българските археолози.
Публикувано на 26 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017