Архив новини Община Несебър


Несебър събира 200 участника от 40 държави на две конференции
Несебър, а и въобще България, за първи път е домакин на Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit). Форумът е тридневен - от 12-14 юни. Организатори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Международната организация за Дигитална Земя. Целта на Digital Earth Summit е да подпомогне международното сътрудничество по изграждане на Дигиталната Земя, както и да популяризира нови технологии, които биха могли да играят водеща роля в икономическото и социално устойчиво развитие, опазването на околната среда, правилното управление при бедствия, запазването на природните ресурси и повишаването на стандарта на живот на нашата планета.
Публикувано на 08 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър събира спортисти за 28-ата Сесия на Националната олимпийска академия
В края на уикенда община Несебър е домакин на 28–ата Сесия на Националната олимпийска академия на Българския олимпийски комитет. Събитието започва днес и ще продължи до 6 юни. По традиция официалният старт на проявата е в Старата Митрополия с начален час 19.30, а приветствие към участниците ще отправят представители от ръководството на БОК, официални гости и домакините от община Несебър.
Публикувано на 04 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Украински и беларуски художници подреждат изложба в Несебър
За втори път Дружеството на несебърските художници организира изложба на чуждестранни автори. Ценителите на естетическите форми ще могат да се докоснат до изкуството на украински и беларуски художници.Творците Александър Николаевский, Олга Падовска, Илона Косубко и Сергей Козърко ще представят общо 24 платна живопис. Изложбата се открива на 10 юни от 18 часа в Дружеството на несебърските художници. Чуждестранният гастрол в града на ЮНЕСКО ще продължи до 20 юни, като галерията ще бъде отворена за почитатели от 10 до 18 часа. Гръцката художничка Деспина Киоглу е първата авторка, поканена да гостува в Несебър със свои платна през август 2008 година.
Публикувано на 03 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Бардове възпяха морето и Несебър
“МОРСКИ СТРУНИ - 2010” - СИЛНИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ПОСЛАНИЯ
Един и същ автор отличен с двете големи отличия на фестивала

Тазгодишното издание на Националната творческа среща „Морски струни” ще бъде запомнена с прецедент- един и същ автор заслужи и двете големи отличия на фестивала! Става дума за Пламен Сивов - бардът със сливенски корен, който живее в София. Той е изящен поет и китарист, изключително скромен и точен човек, богослов по образование, преводач от английски, създател на сайта www.poetiskitara.com.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър почете 2 юни
Днес е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Представители на Община Несебър отдадоха почит към всички, които в тежки години на изпитания са отдавали енергия, сили и живот за родината си, като поднесоха венци пред паметниците до пощата в новия град, пред читалището и в Южния парк. Точно в 12 часа в Несебър прозвучаха сирените - сигнал за едноминутно мълчание в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Поощриха и аплодираха изкуство от деца за деца

В късния следобед вчера специално за празника на детето бе открита тематична изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници. Подредените творби- рисунки и снимки, са дело на ученици и на възпитаниците на детските заведения на територията на община Несебър. В препълнената галерия пред погледите на свои връстници, бяха отличени децата, спечелили първо, второ и трето място на фотоконкурса и конкурса за най-добра рисунка, проведени по инициативата „Аз живея в Несебър”.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

ОДЗ „ДЕЛФИНЧЕ” ОТБЕЛЯЗА СВОЯТА ТРИДЕСЕТГОДИШНИНА
На 1-ви юни – деня, посветен на най-малките жители на планетата – децата, носители на надеждата за бъдещето, ОДЗ „Делфинче” в град Свети Влас, община Несебър отбеляза 30-годишнината от основаването си. Три десетилетия всеотдайни професионалисти с мъдрост и много любов осигуряват предучилищната подготовка на най-малките жители на град Свети Влас. В деня на честването всички над сто възпитаници на детското заведение участваха в незабравим празник – тържествения концерт, който децата превърнаха в тържество на радостта, красотата и таланта.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Детско царство на 1 юни в Несебър
Стартира общинската инициатива „Синьо лято”


С множество празнични прояви на няколко места в Несебър бе отбелязан Денят на детето. Богата и пъстра програма за 1 юни бе изцяло в ръцете на най-малките жители на община Несебър, които имаха възможност (и я използваха до край) да покажат своя талант пред връстниците и родителите си. Множество желаещи да покажат пред насъбралата се публика какво са научили и какво умеят най-добре препълниха сцената в Южния парк.
Публикувано на 01 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Учебната година за най-малките завърши с поредица от тържества
Непосредствено преди днешният празник – Деня на детето, завърши учебната година за най-големите възпитаници от предучилищната подготовка в детските заведения и за учениците от начален етап на училищата. Развълнувани и горди от своите постижения през учебната година, децата и учениците в детските и учебни заведения в община Несебър отбелязаха този радостен момент с поредица от тържества. В детските градини звучаха песни и стихове, примесени със самочувствието на пораснали вече деца и неизбежната тъга от раздялата с първите учители.
Публикувано на 01 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Уникални паметници на древна Месамбрия ще красят Националния археологически музей през есента

49-ата Национална археологическа конференция - ползотворна и успешна

През есента в залите на Националния археологически музей в София ще бъде организирана археологическа изложба, представяща уникални паметници на древна Месамбрия. Гостуването на несебърските експонати в столицата е резултат от доброто сътрудничество между музей „Старинен Несебър” и НАИМ при БАН. Това бе обявено по време на закриването на 49-ата Национална археологическа конференция, чийто домакин бе Несебър.
Публикувано на 31 May 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017