Архив новини Община Несебър


Фестивал превръща Несебър в столица на детското творчество
Изкуство на 5 сцени привлича почитателите на „Слънце, радост, красота”


Несебър за 11 път ще се превърне в детска столица на творчеството, красотата, радостта и младостта. За 11 път старинният град ще се изпълни с над 2000 участници от България, Беларус, Грузия, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния,Украйна, Финландия. Защото за 11 път в средата на юни започва Международният детски фестивал ”Слънце, радост, красота”, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 10 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър
ФИНАНСИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОБСЪЖДАТ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ НА ФОРУМ В НЕСЕБЪР
Три поредни дни (10,11 и 12 юни) Несебър ще бъде домакин на тринадесетата национална среща на финансистите от общините в Република България. През годините форумът се е утвърдил като място за дебат и формулиране на политиката в местните финанси, както и водене на конструктивен диалог с представители на централната власт. На срещата ще бъдат обменени добри практики за успешни антикризисни мерки и действия, както и идеи за предстоящи промени в законовата рамка за управление на местните финанси. На важния форум се очаква да присъстват гости и лектори от централната власт, директори и служители в дирекции „Финанси”, кметове и заместник кметове на общините в България, общински съветници, вътрешни одитори, директори и експерти в приходните звена, главни счетоводители и др.
Публикувано на 10 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛИЦИ В КВ. ЧЕРНО МОРЕ
Процедурата за изграждането на улици в квартал „Черно море” в Несебър вече приключи. Община Несебър е в процес на подписване на договор с вече избрания изпълнител. Веднага след това ще започне изграждането на главните артерии, преминаващи през квартала. С построяването на тези улици значително ще се разтовари напрегнатия летен трафик в три натоварени възела в общината, а именно – кръговото на входа на Несебър, центъра на Равда и отсечката Равда – Несебър.
Дългоотлаганото и дългоочаквано изграждане на улиците в кв. Черно море е един от най-мащабните проекти на община Несебър. Благодарение на него ще се реши наболелия проблем за достъпа на собствениците да домовете им.
Публикувано на 09 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

ДОМЪТ ЗА ДЕЦА „СВ. СТИЛИЯН ПАФЛАТОНИЙСКИ” С ОЩЕ ЕДНА НАГРАДА
Формация „Огнени ритми” от дома за деца в с. Кошарица, с ръководител Ася Райкова, спечели грамота в раздел съвременни танци. Престижното отличие беше връчено за блестящото изпълнение на децата, което те показаха на дванадесетия национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс, който се проведе в гр. Бургас. Освен грамота, малките изпълнители получиха и красива картина, която да им напомня за постигнатия успех.
Събитието беше организирано от Министерството на образованието, младежта и науката; РИО – Бургас; Националния дворец на децата; община Бургас и Общински детски комплекс гр. Бургас.
Публикувано на 09 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ
Семинарът, на който кметът г-н Николай Димитров взе участие от 2 до 6 юни в Осло, Норвегия, е по проект на Асоциацията на българските черноморски общини - "Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини". Форумът бе организиран от АБЧО, Асоциацията на местните и регионални власти на Норвегия с финансовата подкрепа на Програмата за сътрудничество на Норвегия и България.
Публикувано на 08 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър събира 200 участника от 40 държави на две конференции
Несебър, а и въобще България, за първи път е домакин на Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit). Форумът е тридневен - от 12-14 юни. Организатори са Университетът по архитектура, строителство и геодезия и Международната организация за Дигитална Земя. Целта на Digital Earth Summit е да подпомогне международното сътрудничество по изграждане на Дигиталната Земя, както и да популяризира нови технологии, които биха могли да играят водеща роля в икономическото и социално устойчиво развитие, опазването на околната среда, правилното управление при бедствия, запазването на природните ресурси и повишаването на стандарта на живот на нашата планета.
Публикувано на 08 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър събира спортисти за 28-ата Сесия на Националната олимпийска академия
В края на уикенда община Несебър е домакин на 28–ата Сесия на Националната олимпийска академия на Българския олимпийски комитет. Събитието започва днес и ще продължи до 6 юни. По традиция официалният старт на проявата е в Старата Митрополия с начален час 19.30, а приветствие към участниците ще отправят представители от ръководството на БОК, официални гости и домакините от община Несебър.
Публикувано на 04 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Украински и беларуски художници подреждат изложба в Несебър
За втори път Дружеството на несебърските художници организира изложба на чуждестранни автори. Ценителите на естетическите форми ще могат да се докоснат до изкуството на украински и беларуски художници.Творците Александър Николаевский, Олга Падовска, Илона Косубко и Сергей Козърко ще представят общо 24 платна живопис. Изложбата се открива на 10 юни от 18 часа в Дружеството на несебърските художници. Чуждестранният гастрол в града на ЮНЕСКО ще продължи до 20 юни, като галерията ще бъде отворена за почитатели от 10 до 18 часа. Гръцката художничка Деспина Киоглу е първата авторка, поканена да гостува в Несебър със свои платна през август 2008 година.
Публикувано на 03 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Бардове възпяха морето и Несебър
“МОРСКИ СТРУНИ - 2010” - СИЛНИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ПОСЛАНИЯ
Един и същ автор отличен с двете големи отличия на фестивала

Тазгодишното издание на Националната творческа среща „Морски струни” ще бъде запомнена с прецедент- един и същ автор заслужи и двете големи отличия на фестивала! Става дума за Пламен Сивов - бардът със сливенски корен, който живее в София. Той е изящен поет и китарист, изключително скромен и точен човек, богослов по образование, преводач от английски, създател на сайта www.poetiskitara.com.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър почете 2 юни
Днес е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Представители на Община Несебър отдадоха почит към всички, които в тежки години на изпитания са отдавали енергия, сили и живот за родината си, като поднесоха венци пред паметниците до пощата в новия град, пред читалището и в Южния парк. Точно в 12 часа в Несебър прозвучаха сирените - сигнал за едноминутно мълчание в памет на загиналите за свободата и независимостта на България.
Публикувано на 02 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017