Архив новини Община Несебър


Самодейците на НЧ ”Яна Лъскова” сред първите в България
ФФ”Българка” с първа награда на фестивала в Свиленград „С песни и танци без граница”

ФФ”Българка” при НЧ „Яна Лъскова - 1905” - Несебър бе удостоена с I -ва награда за най-добра певческа група за автентичен фолклор на V-тия Международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" в Свиленград. Фестивалът се проведе от 3 до 6 юни и събра 1500 певци, танцьори и музиканти от цяла България и съседна Гърция.
Голямата награда е първа за една от най-младите формации в читалището с ръководител Дафина Налбантова.
Публикувано на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър отвори врати за децата от фестивала „Слънце, радост, красота”

Два дни преди откриването на XI-тото издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота”, в Несебър вече пристигнаха повече от половината участници от различни страни. Чрез организирани посещения на Археологическия музей и паметници на културата в града, децата се запознаха с безценното наследство на единствения в България град под егидата на ЮНЕСКО. Тази новост, въведена в програмата на форума, се осъществява благодарение на съвместната работа със специалистите от Музей „Старинен Несебър”.
Публикувано на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър събра 17 страни на международна конференция
Представители на 17 страни се събраха на първата за България Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit), чийто домакин е Несебър. На срещата, която официално бе открита вчера, присъства и кметът на града на ЮНЕСКО Николай Димитров. В своето приветствено слово градоначалникът сподели че: „Идеята по изграждане на Дигитална земя е актуална, амбициозна и световнозначима. Естествено за успешното й реализиране безспорно са необходими знанията, уменията и усилията на специалисти от различни страни, които да работят в синхрон и в условията на благоприятно сътрудничество.
Публикувано на 13 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Ученици разказват пред ученици за вредите от наркотичните вещества

Колко вида са наркотичните вещества, какво е тяхното въздействие върху човешкото тяло и подробности, свързани с пораженията, които нанасят на организма, представиха ученици от община Несебър с помощта на МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни) - Несебър в края на работната седмица. Освен изчерпателната и въздейства презентация, беше разиграно и интервю с бивш наркоман, в което се разкриха някои от най-често срещаните причини, подтикващи към употребата на наркотици, и измамната реалност, която предизвикват те.
Публикувано на 13 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Пастелно-нежни тонове покоряват с искреност в беларуска изложба в Несебър

Най-бързият и пряк начин за сближаване на народите е по културния мост на изкуството. Истинността на тази всенародна максима бе доказана по неоспорим начин на първата за тази година международна изложба, която се откри вчера в Несебър с участието на автори от Беларус. Домакин на събитието бе Дружеството на несебърските художници, по чиято покана гостуват творците.
Завладяващо нежни форми и пастелни цветове в работите на чуждестранните автори приковаха погледите на присъстващите.
Публикувано на 11 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Фестивал превръща Несебър в столица на детското творчество
Изкуство на 5 сцени привлича почитателите на „Слънце, радост, красота”


Несебър за 11 път ще се превърне в детска столица на творчеството, красотата, радостта и младостта. За 11 път старинният град ще се изпълни с над 2000 участници от България, Беларус, Грузия, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния,Украйна, Финландия. Защото за 11 път в средата на юни започва Международният детски фестивал ”Слънце, радост, красота”, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров.
Публикувано на 10 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър
ФИНАНСИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОБСЪЖДАТ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ НА ФОРУМ В НЕСЕБЪР
Три поредни дни (10,11 и 12 юни) Несебър ще бъде домакин на тринадесетата национална среща на финансистите от общините в Република България. През годините форумът се е утвърдил като място за дебат и формулиране на политиката в местните финанси, както и водене на конструктивен диалог с представители на централната власт. На срещата ще бъдат обменени добри практики за успешни антикризисни мерки и действия, както и идеи за предстоящи промени в законовата рамка за управление на местните финанси. На важния форум се очаква да присъстват гости и лектори от централната власт, директори и служители в дирекции „Финанси”, кметове и заместник кметове на общините в България, общински съветници, вътрешни одитори, директори и експерти в приходните звена, главни счетоводители и др.
Публикувано на 10 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

НЕСЕБЪР СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕТО НА УЛИЦИ В КВ. ЧЕРНО МОРЕ
Процедурата за изграждането на улици в квартал „Черно море” в Несебър вече приключи. Община Несебър е в процес на подписване на договор с вече избрания изпълнител. Веднага след това ще започне изграждането на главните артерии, преминаващи през квартала. С построяването на тези улици значително ще се разтовари напрегнатия летен трафик в три натоварени възела в общината, а именно – кръговото на входа на Несебър, центъра на Равда и отсечката Равда – Несебър.
Дългоотлаганото и дългоочаквано изграждане на улиците в кв. Черно море е един от най-мащабните проекти на община Несебър. Благодарение на него ще се реши наболелия проблем за достъпа на собствениците да домовете им.
Публикувано на 09 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

ДОМЪТ ЗА ДЕЦА „СВ. СТИЛИЯН ПАФЛАТОНИЙСКИ” С ОЩЕ ЕДНА НАГРАДА
Формация „Огнени ритми” от дома за деца в с. Кошарица, с ръководител Ася Райкова, спечели грамота в раздел съвременни танци. Престижното отличие беше връчено за блестящото изпълнение на децата, което те показаха на дванадесетия национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс, който се проведе в гр. Бургас. Освен грамота, малките изпълнители получиха и красива картина, която да им напомня за постигнатия успех.
Събитието беше организирано от Министерството на образованието, младежта и науката; РИО – Бургас; Националния дворец на децата; община Бургас и Общински детски комплекс гр. Бургас.
Публикувано на 09 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ВЗЕ УЧАСТИЕ В ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР В ОБЛАСТТА НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ
Семинарът, на който кметът г-н Николай Димитров взе участие от 2 до 6 юни в Осло, Норвегия, е по проект на Асоциацията на българските черноморски общини - "Българо-Норвежко партньорство в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници за намаляване на вредните газове в публичния сектор на Черноморските общини". Форумът бе организиран от АБЧО, Асоциацията на местните и регионални власти на Норвегия с финансовата подкрепа на Програмата за сътрудничество на Норвегия и България.
Публикувано на 08 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017