Архив новини Община Несебър


ЕК и МРРБ одобриха текущите дейности по европейски проекти в Несебър
За да се запознаят на място с текущата работа по проекта „Укрепване на свлачище в с. Равда” и предстоящите проекти на община Несебър по ОП „Регионално развитие” /ОПРР/, днес на посещение при кмета на града Николай Димитров бяха представители на Европейската комисия и Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. „Ние сме активни и в европейските програми, нищо, че Несебър е предимно туристическа община и привлича чуждестранните посетители със своите природни, култури и исторически забележителности.
Публикувано на 15 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Президент и министри изпратиха поздравителни адреси до Несебър
По случай 11-о издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота” в община Несебър пристигнаха множество поздравителни адреси, между които от президента Георги Първанов. Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите, Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, Вежди Рашидов, министър на културата и Тодор Чобанов, заместник министър на културата също изпратиха свои приветствия. Поздравителен адрес до Несебър е получен и от председателя на Комитета по култура на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация, както и от доц.д-р Таня Борисова, началник РИО – Бургас.
Предоставяме на ваше внимание пълните текстове.
Публикувано на 15 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Площадка, сладолед и балони получиха децата на Равда
Първата за Равда детска площадка с площ от около 160 кв.м бе официално открита вчера следобед. Дългоочакваният кът за игра на най-малките жители на курортното селище е разположен точно срещу кметството и разполага с люлки, катерушки, пързалка, както и с пейки за родителите на малките палавници.
„Един от нашите приоритети, както на общинска администрация, така и на Общински съвет, е работата по подобряване на условията, в които раснат нашите деца. Именно поради тази причина, миналата година вложихме усилия в обновяване и реконструиране на детските градини. В резултат на действията ни увеличихме капацитета на детските заведения и създадохме комфортна атмосфера за възпитанието на малчуганите.
Публикувано на 15 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Призови места за групата за стари градски песни „Блян” на фестивал в Хасково
С I-ва награда за авторската песен „Носталгия” на Панайот Катрафилов, II-ра награда за солово изпълнение на Димитър Митов за песента „Белокаменна чешма” и II-ро място за група „Блян” се завърнаха нашите самодейци от Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари” в Хасково, посветен на Аспарух Лешников.
Жури с председател – доц. Тони Шекерджиева-Новак, ръководител катедра „Пеене” в АМТИ - Пловдив, оценяваше изпълнителските качества на участниците сред 30-е групи от 22 населени места.
Публикувано на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Пъстри картини и богатство от образи в международната изложба в Несебър
Художниците от Беларус Илона Косубко и Сергей Козърко, които само преди дни подредиха изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници, вчера добавиха още две, току-що нарисувани платна, създадени в Несебър. Така пожеланието на зам. кмета Ели Кирилова градът на ЮНЕСКО да бъде вдъхновение за творчество се материализира. Картина на Косубко е нощен морски пейзаж, а творбата на нейния колега Козърко е в жизнерадостни тонове и изобразява хипопотам с балон „Обичам Несебър” пред мелницата на провлака и стария град.
Публикувано на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Самодейците на НЧ ”Яна Лъскова” сред първите в България
ФФ”Българка” с първа награда на фестивала в Свиленград „С песни и танци без граница”

ФФ”Българка” при НЧ „Яна Лъскова - 1905” - Несебър бе удостоена с I -ва награда за най-добра певческа група за автентичен фолклор на V-тия Международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" в Свиленград. Фестивалът се проведе от 3 до 6 юни и събра 1500 певци, танцьори и музиканти от цяла България и съседна Гърция.
Голямата награда е първа за една от най-младите формации в читалището с ръководител Дафина Налбантова.
Публикувано на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър отвори врати за децата от фестивала „Слънце, радост, красота”

Два дни преди откриването на XI-тото издание на Международния детски фестивал „Слънце, радост, красота”, в Несебър вече пристигнаха повече от половината участници от различни страни. Чрез организирани посещения на Археологическия музей и паметници на културата в града, децата се запознаха с безценното наследство на единствения в България град под егидата на ЮНЕСКО. Тази новост, въведена в програмата на форума, се осъществява благодарение на съвместната работа със специалистите от Музей „Старинен Несебър”.
Публикувано на 14 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър събра 17 страни на международна конференция
Представители на 17 страни се събраха на първата за България Международната конференция Дигитална Земя (Digital Earth Summit), чийто домакин е Несебър. На срещата, която официално бе открита вчера, присъства и кметът на града на ЮНЕСКО Николай Димитров. В своето приветствено слово градоначалникът сподели че: „Идеята по изграждане на Дигитална земя е актуална, амбициозна и световнозначима. Естествено за успешното й реализиране безспорно са необходими знанията, уменията и усилията на специалисти от различни страни, които да работят в синхрон и в условията на благоприятно сътрудничество.
Публикувано на 13 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Ученици разказват пред ученици за вредите от наркотичните вещества

Колко вида са наркотичните вещества, какво е тяхното въздействие върху човешкото тяло и подробности, свързани с пораженията, които нанасят на организма, представиха ученици от община Несебър с помощта на МКБППМН (Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни) - Несебър в края на работната седмица. Освен изчерпателната и въздейства презентация, беше разиграно и интервю с бивш наркоман, в което се разкриха някои от най-често срещаните причини, подтикващи към употребата на наркотици, и измамната реалност, която предизвикват те.
Публикувано на 13 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Пастелно-нежни тонове покоряват с искреност в беларуска изложба в Несебър

Най-бързият и пряк начин за сближаване на народите е по културния мост на изкуството. Истинността на тази всенародна максима бе доказана по неоспорим начин на първата за тази година международна изложба, която се откри вчера в Несебър с участието на автори от Беларус. Домакин на събитието бе Дружеството на несебърските художници, по чиято покана гостуват творците.
Завладяващо нежни форми и пастелни цветове в работите на чуждестранните автори приковаха погледите на присъстващите.
Публикувано на 11 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017