Архив новини Община Несебър


Самуил Лечев и София Коларова са първите носители на „Купа Несебър”
4 златни медали спечелиха наши състезатели в национален турнир

Първи национален турнир по спортни танци се проведе в съботния ден в Несебър. Сто двадесет и седем танцови двойки от клубове в цялата страна се събраха да демонстрират красота, изящество и професионализъм в един от най-атрактивните спортове. Градът на ЮНЕСКО е домакин на национален турнир по спортни танци „Купа Несебър” след двегодишно успешно развитие на спортните танци. По безапелационен начин домакините - танцьорите от КСТ „Несебър” спечелиха четири златни, един сребърен и един бронзов медала в различните класове.
Публикувано на 21 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Неповторимата красота на стария Несебър плени посланичка
Финландската посланичка Н. Пр. Таря Лайтиайнен остана дълбоко впечатлена от неповторимата красота и ценностите на града на ЮНЕСКО при своето първо посещение в Несебър. Тя се запозна с безценните експонати, изложени в археологическия музей и разгледа с нескрит интерес и внимание някои от най-емблематичните древни църкви. Малко преди да се докосне до хилядолетната култура и история на древния град, тя сподели на среща при кмета Николай Димитров, че: „всяка една страна може да каже ние сме най-красивата в света, но ако това бъде казано от международна организация като ЮНЕСКО, на това се вярва и има тежест.
Публикувано на 21 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Фестивални емоции владеят града на ЮНЕСКО
От няколко дена фестивални емоции владеят старият Несебър. Участниците в „Слънце, радост, красота” вземат дейно участие и показват своите умения и талант в 5-те сцени: на пл. „Месамбрия”, на Амфитеатъра, в старата Митрополия, в читалище „Яна Лъскова”, както и в Конферентния център. Феерия от костюми, звуци, цветове и хармонични вокали е обгърнала несебърския полуостров. Почитателите на сценичните изкуства, а и случайни минувачи запечатваха най-доброто от детското творчество, на което могат да се любюват до събота. Днес от 18 часа започна едно от най-интересния събития от програмата на фестивала, а именно конкурсът „Мис и Мистър Фестивал”. По традиция проявата се провежда на площад „Месамбрия” в стария град.
Публикувано на 18 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Деца от международен конкурс дариха община Несебър с подаръци за благополучие

Секретарят на общината Стойко Стоянов, в присъствието на бог Посейдон, посрещна пред крепостните стени на стария Несебър участниците в Международния конкурс за красота и таланти ”Литъл Мис и Мистър Планет”. Това е поредното голямо детско събитие, което се провежда на територията на морската община. Над 40 малки красавици и очарователни малчугани от различни краища на света изслушаха с внимание приветственото слово на Стойко Стоянов, който им разказа с усмивка за красотите и ценностите на Несебър.
Публикувано на 18 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

ПРАЗНИК НА УСМИВКИТЕ И СМЕХА В ОБЗОР

Истински празник на усмивките и смеха се развихри в четвъртък в Обзор благодарение на ученици от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в града и техни връстници от Петерговската гимназия на името на император Александър II в Санкт Петербург. В атрактивна викторина, организирана в няколко кръга, изцяло на руски език, разпределени в два смесени руско-български отбора – „Слънце” и „Дъга”, участниците представиха характерни за културите на двата народа празници: руската Масленица и българската Баба Марта.
Публикувано на 18 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Медийна групировка ангажирана в платената кампания
Местната власт в Несебър – мишена на мафиотска групировка
Частна партия и оръжейно-олигархични интереси фабрикуват лъжите
Местната власт в Несебър и кметът на града Николай Димитров трайно се превърнаха в мишена на мафиотска групировка с дългогодишни интереси в съмнителни сделки по българското Черноморие. Резултат от платената кампания е последният клеветнически материал, публикуван във в. „Телеграф” на 15.06.2010 г. със заглавие „Кметът на Несебър уредил свои с мелницата”, с автор Пламена Дженева.
Публикувано на 17 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Талантливо дете от дома в Кошарица получи стипендия
Таня Кунева от ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” в с. Кошарица е сред 10-е талантливи деца с увреждания, които получиха първите суми от 9-месечната стипендия от „24 часа”. Церемонията по връчването бе в социалното министерство в присъствието на домакина - министър Тотю Младенов, тв водещия Ники Кънчев и Венелина Гочева, гл. редактор на „24 часа”. Общата сума е 17 756 лв., която редакцията на вестника събира от продажба на книгата „Моят живот”на Кристиян Григоров от Етрополе. Столичният ежедневник издава книгата преди няколко месеца с финансовата подкрепа на Фонда за социално подпомагане, като волята на Кристиян е със спечеленото да помогне на други деца в неговото положение, за да получат шанс да развият таланта си.
Публикувано на 17 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Картографска конференция събира специалисти от цял свят в Несебър

Само ден след приключването на Международната конференция Дигитална Земя, в Несебър започна 3-ата Международна Конференция по Картография и ГИС. Престижният форум, който събра специалисти от над 30 страни, се организира с подкрепа на Международната Картографска Асоциация. По време на официалният старт, кметът Николай Димитров се обърна към участниците с думите: „Пожелавам ви, в атмосферата на добро сътрудничество, обмяна на опит и идеи, да намерите решения на нуждите от анализи и визуализация на гео-пространствени данни в различни области от живота и науката.
Публикувано на 16 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Фестивал превърна Несебър в столица на детското творчество

С пъстро и разноцветно детско шествие по провлака на Несебър започна единадесетият фестивал „Слънце - Радост - Красота” вчера. Над 2300 участници, облечени във великолепни костюми, спряха точно пред портите на хилядолетния град. Там те търпеливо изчакаха вдигането на знамената на държавите - участнички в големия детски празник на фона на химна на съответната страна. По традиция на каменните стени и точно на входа на Несебър бяха застанали старобългарски стражи, които не пропускаха никой да премине през портите.
Публикувано на 16 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Несебър ще се побратимява с градове от Русия

Несебър да създаде контакти и добри взаимоотношения с подобни на него градове в Русия бе една от темите, които обсъдиха посланикът на Руската Федерация в Р България Н.Пр. Юрий Николаевич Исаков и кметът на Несебър Николай Димитров на работна среща в кабинета на градоначалника. Сред акцентите в разговора бе и повишеният интерес от страна на руски инвеститори към жилища тип втори дом именно в района на морския град.
В тази връзка посланикът сподели, че ще търси помощта и съдействието на община Несебър относно коректни инвеститорски компании и фирми, които строят и продават недвижими собственост на територията на общината.
Публикувано на 16 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017