Архив новини Община Несебър


Подводен риболов събира търсачи на силни усещания в Несебър
За втора поредна година Несебър ще бъде домакин на състезание по подводен риболов Купа „Месембрия”. Близо 80 участника от над 10 отбора от цялата страна ще се съберат в древния град тази събота- 3 юли, за да премерят сили и умения по пътя към победата. Към първото място ще се стремят и около 10-на състезатели от Несебър. Началото на подводното предизвикателство е от 10:15 часа пред Морска гара в стария град. Продължителността на подводния риболов в Несебърския залив ще бъде 5 часа. Награждаването на най-добрите сред добрите ще се състои в ресторант „Болярка” – Морска гара в 17:00 часа. Организатори на състезанието по подводен риболов са Спортен клуб по водни спортове „Месембрия” – Несебър и Община Несебър.
Публикувано на 01 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Старият Несебър грейна с ново нощно осветление
Провлакът се превърна в светещ път към полуострова


Панорамната разходка до древния град на Несебър това лято ще e още по-приятна и романтична, защото провлакът, свързващ новата със старата част на града, грее с допълнителни светлини в тъмните часове на денонощието. Романтичният щрих точно на една от емблемите на Несебър не само фокусира вниманието върху тънката ивица суша, свързваща полуострова, но и подчертава максимално магнетичното очарование на хилядолетния град.
Публикувано на 01 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

С евъргийни Несебър посрещна изгрева на първото юлско слънце
Най-ентусиаризаните гости и жители на града дойдоха в ранните часове днес на крайбрежния булевард на Несебър, за да посрещнат слънцето на първи юли под звуците на eмблематичната песен на „Юрая Хийп” „Джулай морнинг”. Евъргийни звучаха и от репертоара на Led Zeppelin, Deep Purple, Eagles, Iron Maiden. Рок атмосферата допълваха и други неостаряващи хитове от 70-те години на миналия век, които радваха събралото се множество.
Посрещането на слънцето е традиционен празник от новата ни история, който се организира по-трудно в градски условия.
Публикувано на 01 Jul 2010 от Пресцентър община Несебър

Генералният директор на „Koh-i-noor Hardtmuth” отличен с почетния знак на община Несебър
Почетен знак на община Несебър получи инж. Властислав Бржиза, генерален директор на холдинга „Koh-i-noor Hardtmuth”. Отличието, както и удостоверение за особени заслуги, му бяха връчени от кмета Николай Димитров по време на първата визита на госта в града на ЮНЕСКО. В края на миналата година „Кох-и-ноор ХемусМарк” АД направи най-голямото си дарение на община Несебър от химикалки, моливи, флумастери, заедно с всякакви пособия и материали за учениците.
Публикувано на 30 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Обзор посрещна празника си с нова придобивка
За трети пореден път бе спазена традицията на празника на Обзор – Еньовден, да се открива нов обект в града. След като миналата година бе разширено ОДЗ „Обзорче”, вчера официално в същата сграда бе открита Детска млечна кухня. Събитие започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Йордан, а след това за всички присъстващи, възпитаници на детската градина бяха подготвили специален поздрав, изобилстващ от весели песнички и стихчета. След тях приветствие към събралите се деца, възпитатели, родители и гости произнесе кметът на община Несебър Николай Димитров, който сподели, че „след като миналата година разширихме ОДЗ „Обзорче” с новото крило и благодарение на него в детското заведение се откри подготвителна група с капацитет 30 деца.
Публикувано на 25 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Спортно и безопасно „синьо лято” за децата на Несебър

През месеците на лятната ваканция община Несебър ще предложи на децата приятни занимания по инициативата за летни игри и спорт „Синьо лято”, която стартира на първи юни. Програмата е ориентирана към подрастващи на възраст от 6 до 12 години, които живеят или прекарват ваканцията си в Несебър. Реализацията й ще е под ръководството на преподаватели по физическо възпитание и спорт от общинските училища.
Целта на инициативата „Синьо лято” е да се осигури възможност на децата, през свободното от учебни занятия лятно време, за общи игри и спорт.
Публикувано на 25 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Еньовден и празник на Обзор

На 24 юни празнува и Обзор. И тази година градът ще спази добрата традиция по случай своя празник и ще открие нов обект. И този път подобренията в града са за най-малките жители на града. За тях утре официално ще отвори врати Детска млечна кухня. Тя се намира в ОДЗ „Обзорче” , което миналата година бе разширено и благодарение на това в детското заведение се открие нова, подготвителна група за 30 деца. Легендата в Обзор гласи, че преди да мине Еньовден, морето взима курбан и едва след празника къпането е безопасно.
Публикувано на 23 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

„Тракийска сватба” цяло лято гостува в града на ЮНЕСКО
Пловдивският Етнографски музей за втори път с изложба в Несебър


Най-характерните особености и обичаите, свързани с протичането на традиционната тракийска сватба, са представени в изложба в Етнографския музей в Несебър. В продължение на четири месеца, т.е. цяло лято, уникалните и автентични експонати ще са достъпни за посетителите. Експозицията е подредена от богатия фонд на пловдивския Регионален етнографски музей, който за втора поредна година гостува със своя изложба в града на ЮНЕСКО.
Публикувано на 23 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Велопатрули бдят за реда и спокойствието в града на ЮНЕСКО
В Несебър няма проблеми с паркирането това лято
Уникална рампа улеснява достъпа на инвалиди до атракциите на Стария град

Велопатрули в Несебър бдят за реда и спокойствието на гражданите и гостите на древния град. Този необичаен за България начин за охрана е в съгласие с антикризисните мерки на общината. Велоохраната е и поредният щрих в разгръщането на екополитиката в един от най-старинните европейски градове. В разгара на туристическия сезон, в натовареното движение, общинските служители с велосипеди са много по-маневрени и имат възможност бързо да достигат до места, недостъпни за автомобили.
Публикувано на 23 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

Издадоха разрешение за проучване на строителни материали в землището на с. Паницово

Въпреки подаденото от община Несебър възражение срещу възможността за проучване на строителни материали – подземни богатства, в площ „Каракос-1”, разположена в землището на с. Паницово, Министерството на околната среда и водите с разрешение N 716 от тази година даде право на фирма „Фегрима” ООД - гр. Варна, да извърши такава дейност. Предоставяме на ваше внимание документите.
Публикувано на 22 Jun 2010 от Пресцентър община Несебър

<< Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Следваща>>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNews

Архив новини по години:

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017